Hogyan győzzem meg anyámat abban hogy nem lesz bajom a motoron?
"...nem lesz bajom a motoron..."
Mondjuk ezt így megígérni lehet, de betartani nem.
A motor mivel nincs kaszni, ami körbe vesz igencsak veszélyes üzem. Fokozottan az és itt nem arról van szó (még), hogy Te hibázol.
Anno én is hasonló cipőben voltam, aztán apám nem engedte, hogy túl fiatalon és tapasztalatlanul komolyabb motorra üljek. Akkor mérges volta, ma már igazat adtam neki. Volt is nem sokkal utána autóbalesetem, na azt motorra nem biztos, hogy túléltem volna. Nem voltam eszetlen, csak kis rutintalanság volt az ok.
Maximum nyugtatni tudod, de azt kijelenteni, hogy nem lesz semmi bajod... hazugság volna.
Hiszen nem feltétlenül neked kell hibáznod ahhoz, hogy meghalj egy balesetben.
Rengetegen halnak meg motoron, sajnos.. és a tény az tény, nem éppen biztonságos.
Egy szülőnek a gyermeke jelenti a legnagyobb kincset, érthető, hogy félt.
Azonban ez a Te életed! Ha neked ez okoz örömöt, mondd el neki, hogy régi álmod, ez tenne boldoggá, és kérd meg nagyon szépen, hogy fogadja el. Illetve jöhet a nyugtató szöveg, hogy megígéred, hogy nagyon figyelmes leszel, nem fogsz a haverok előtt menőzni, vagy autópályán 1 kerékre pattani, életveszélyes előzéseket csinálni, versenyezgetni, a korlátaidat feszegetni, stb.
Sehogy nem tudod meggyozni, mert egyszeruen nem jelentheted ki hogy nem lesz bajod. Motorozni veszelyes. Pont.
Mondjuk nem artana neked is elfogadni ezt, szukseges a tuleleshez.
Van benne igazság.
A tesòm is így halt meg ráadásul nem azért mert barom volt, csak az elsőbbségadás nem tetszett a mocsadék autòsnak.
Semmit nem tudsz csinálni, csak jò védőfelszerelést venni és biztosítani anyád hogy vigyázol magadra, amennyire csak tőled tellik.
Amikor lát, véletlenül se menj gyorsan . Ha van robogòs multad ahogy írod, akkor hívd fel rá a figyelmét hogy eddig sem volt gond. Nem mindegy hány éves vagy meg mi a komolyabb gép neked, de ha nagykorù vagy akkor tisztelettudòan elmondod így döntöttél.
Ha viszont nem, akkor várhatnál addig és lenne időd puhítani az anyádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!