Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel győzzem meg anyámat?...

Mivel győzzem meg anyámat? Tényleg olyan szörnyű, ha átmegyek pár fiúhoz?

Figyelt kérdés
Nem vagyok nagy bulizós, még a barátnőimmel is ritkán járok el sétálni, vásárolni vagy csak beszélgetni, egyrészt mert nem itt laknak, másrészt mert inkább a magányos farkas vagyok. Na a lényeg, hogy tavaly elvoltam a barátnőmmel kettesben valahol, akkor 16 évesek voltunk. Találkoztunk pár idegen sráccal, a szomszéd nyaralót bérelték, és meghívatták magukat hozzánk.. mi meg gondoltuk, miért ne. Jó emberismerőnek tartom magam, ők nem tűntek veszélyesnek. Tény, iszogattunk egy kicsit, de tudtam akkor is, hol a határ. Ja és persze csak olyan piát ittunk, amit együtt vettünk és előttünk nyitották ki, figyeltünk. Beszélgettünk, aztán késő volt és elmentünk aludni. Csak reggel 8 körül jött a mamám, mert csak úgy engedtek el minket, ha ő néha ellenőriz. Nyilván addigra kiraktuk a srácokat. De a mamám késett, mi éhesek voltunk, és kitaláltuk a szomszéd fiúkkal, hogy süssünk valamit együtt. Átmentünk hozzájuk és összedobtunk együtt valami kaját, elvoltunk közben, hülyültünk. Mamám nem talált minket otthon, felhívott, mondtam, hogy a szomszédban sütünk. Kiakadt, rögtön haza kellett mennünk. Elmesélte anyámnak az egészet, de elég nagy túlzásokkal, hogy mit tudom én milyen füvesekkel voltunk.. Na mindegy. Ez volt tavaly. Azóta talán csak egy buliba voltam, az itt volt a közelben, utána a barátnőmnél aludtam. Őszintén megmondom, ott tényleg sok volt a pia, de viszont ott voltak velünk a barátnőm szülei. Na ekkor voltam életemben először részeg, de akkor sem annyira, hogy hányjak vagy a bokorban fetrengjek. És többet nem is szeretnék ennyit inni, nem is fogok. Nem azért, mert rossz volt, tök jól éreztem magam, csak úgy gondolom, egy lánynak azért nem illik. Na ott csak táncoltunk, aztán hajnalban hazavittek minket a szülei és aludtunk. Ennyi. Most nyáron meg szintén voltam pár barátnőmmel nyaralni, szintén áthívtak minket, megint pár fiú a szomszédból, persze már mások voltak és házibuliba hívtak. Kicsit átmentünk megnézni mi van ott, 1 pohárka vodkát ittunk, beszélgettünk. Most a tesóm volt a bébiszitter, ő jött át, kicsit kiakadt, hogy nem otthon voltunk, de aztán ő is átjött, ő is ivott aztán együtt elmentünk még pár helyre a városban. Anya mindig kérdezte, milyen volt, én mindig őszinte voltam vele és elmondtam mindent. Ha ittunk, azt is. Általában iszunk, de csak keveset. Nem szeretnék sokat. Fiúval sem voltam még soha. Nem csináltam még semmi rosszat, ami miatt kételkednie kellene bennem, de ő mégis mindig annyira aggódik és nem akar elengedni felügyelet nélkül. Mindig felhozza a tavalyi és idei "kiruccanást" a fiúkhoz. De hát nem csináltunk semmi rosszat.. Nem tudom mit mondjak neki. Nem hiszi el, hogy nem az a lány vagyok, aki minden srácnak bedől és minden hülyeségben benne van, meg aki nem tudja mértékkel csinálni a dolgokat. Arra szeretném amúgy rábeszélni, hogy egy barátnőmmel (akit amúgy ők is kedvelnek) elmehessünk ugyanoda, a Balatonra 3 napra, csak most felügyelet nélkül.
2014. aug. 10. 19:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

16 evesen meg nem vagy jo emberismero, meg 30 evesen is nehez eldonteni ilyet.

Te is ebredhettel volna ugy, hogy megeroszakolnak.

Szoval ez a ket ok, az ivas es a felelotlenseg miatt nem engednelek egyedul.

2014. aug. 10. 19:22
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
Igaza van anyukádnak. Én sem engednélek el a Balatonra felügyelet nélkül. Ott hiába akarsz, nem biztos, hogy tudsz magadra vigyázni. Nagyon sok a kétes alak, akik akár meg is erőszakolhatnak.
2014. aug. 10. 19:27
 3/12 Quasar07 ***** válasza:
70%
Megértem anyukád aggodalmát.. várj még vele egy-két évet, és ha megbízik benned, biztos el fog engedni.
2014. aug. 10. 19:37
 4/12 A kérdező kommentje:

Jó, nem lehet mindig megállapítani, de azért eddig nekem jól sikerült. Ott amúgy rengetegen hívtak el minket, szólítottak meg, de nyilván nem mentünk velük, nem is foglalkoztunk velük. Nem voltak túl szimpatikusak. Pl. volt olyan is, hogy egy 40 év körüli férfi jött azzal, hogy ő rendőr és ezért meg azért menjünk vele.. de nem vagyunk hülyék. Tudom, hogy veszélyes, főleg Siófok, voltam már ott olyan helyzetben, ami azért tényleg ijesztő volt és nem az én jó vagy rossz döntésemen múlt volna, hogy történik-e velem valami.

De oké, akkor nem is az, hogy egyedül vagy felügyelettel. Felőlem jöhet anya is bébiszitternek, úgysem egy lakásban lenne velünk. Akkor legalább csak azt szeretném elérni, hogy ne legyen ilyen paranoiás. Tényleg annyira aggódik. Persze ez természetes, hiszen anya, de ő kissé túlzásba viszi. Engem az zavar leginkább, hogy olyan, mintha egyáltalán nem bízna bennem. Felelőtlennek, naivnak tart, azt hiszi bárki bármire rá tud beszélni. Pedig ez azért nem így van. Nem mondom, hogy én vagyok itt a nagy bölcs, de nem vagyok olyan, mint amilyennek gondol. És nem tudom, hogy ezt hogyan bizonyítsam be.

2014. aug. 10. 19:43
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Ezzel az a gond hogy te sem látsz a jövőbe, és akármikor megtörténhet hogy 3-4 alak feléd rohan, leüt, elvisz, és gondolj ide olyan rosszat,amit csak el tudsz képzelni...Engem elengedtek akárhova, bár én fiú vagyok. De van egy ismerősöm akit a szülei ugyanígy fogtak. Rábeszéltük közösen a szüleit hogy vegyenek egy sokkolót és használja a lányuk, ha szükséges. így sem voltak nyugodtabbak, de tudták hogy a lányuk azért elég talpraesett. Talán nálad is beválik ez, kérj pár ezer forintért egy paprika spayt,agresszívan dörgöld az orruk alá hogy akárki is próbálkozik az egészet a képébe fújod, még ha Orbán fiacskájáról is van szó. Talán csöppet megenyhülnek.
2014. aug. 10. 20:09
 6/12 A kérdező kommentje:
Jó, de ez bárhol, bármikor megtörténhet.. Egyébként nem rossz ötlet, de ha ilyennel előállnék, csak rontanék a helyzeten. Ismerem anyám, nagyon nem díjazná.
2014. aug. 10. 20:15
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

Figyelj ide, kerdezo. Idezek toled ket mondatot.

"Felelőtlennek, naivnak tart, azt hiszi bárki bármire rá tud beszélni."

"Találkoztunk pár idegen sráccal, a szomszéd nyaralót bérelték, és meghívatták magukat hozzánk.. mi meg gondoltuk, miért ne."

Az eletkorod es a tapasztalat hianya miatt meg nem vagy emberismero. Hidd el, a te erdekedben szigoru veled, de ezt csak kesobb fogod megerteni, amikor mar felnott leszel. Feszegeted a hatarokat, ami normalis, de a hatarok nem ellened, hanem erted vannak. Ha en megtudom, hogy a 16 eves lanyom idegen fiukhoz ment at, nem engednem sehova, es gondolkoznek, hogy lehet ilyen felelotlen. Jo, nyilvan a naivsag es fiatalkor az oka, amikor nincs meg veszelyerzet.

Nem maradsz le semmirol, ha pl. csak 21 evesen mesz eloszor felugyelet nelkul nyaralni. De most meg korai teged igy elengedni.

2014. aug. 10. 20:28
 8/12 anonim ***** válasza:
Most leszel 18 ugye? Akkor illene elengedni,mivel önállósodnod kell,meg KELL tanulnod egyedül boldogulni
2014. aug. 10. 20:33
 9/12 A kérdező kommentje:

Azt arra értettem, hogy hiába hívtak el annyian, nem mentünk velük, csak a szomszédokhoz mentünk át, mert tényleg teljesen normálisnak tűntek, és ők nem nyomultak annyira, ha nemet mondunk, akkor is hagynak és nem akarnak mindenáron áthívni, mint a többség. Illetve pl. kínáltak állandóan piával, de nem fogadtuk el. És nem vagyunk olyanok, hogy mert a többség iszik, vagy mert kínálnak alkohollal, cigivel vagy akármivel, mi megragadjuk a lehetőséget.

Felfogtam, hogy csak jót akar nekem, hogy engem véd. Én hálás is vagyok ezért. Örülök, hogy szigorú volt velem mindig is, ha nem lett volna, most egész más lennék. És valószínűleg nagyon sok mindent csináltam volna, amit megbánok. Van egy barátnőm, akinek a szülei nagyon lazák és nem tiltanak meg senki szinte semmit. Épp ezért mindig részeg, ha épp nem, akkor füvezett vagy másfajta drogot használt. Pocsék suliba jár, de a jegyei még ott is nagyon rosszak. Még a szüzességét is 13 évesen vesztette el egy buliban egy vadidegennel. Én ezzel a lánnyal nőttem fel, és csináltam volna vele ezeket, ha anya nem lenne olyan, amilyen. Szóval én nagyon hálás vagyok neki, örülök, hogy szigorú.

Mint mondtam, akkor nem is az a lényeg, hogy egyedül elengedjen, bár azért szerintem már lassan elengedhetne. 18 leszek. De legalább egy kicsit bízna bennem. Egyszerűen megőrjít a paranoiájával. Sík ideg, ha elmegyek, állandóan hív, van hogy nem veszem fel, mert nem hallom meg vagy valami, csak később hívom vissza, és akkor meg teljesen kiakad..

2014. aug. 10. 20:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érzed, hogy ura vagy annak, ami veled történik. A te korodban valószínűleg mindenki így érzi. Nagy többséggel soha nem is történik semmi baj, de van akikkel igen. Nagyon jól teszed hogy az anyukádnak elmesélsz mindent és óvakodsz a veszélyes szituktól. Ő meg aggódik, az a dolga. Az én anyukám is aggódik, pedig lassan 30 éves vagyok, régóta külön lakom. Ha 100 éves leszek, akkor is aggódni fog mert a gyereke vagyok.

Ha elenged, de felügyelettel, inkább örülj, hogy mehetsz. Ha mégis történne valami, örökké hálás lehetsz, hogy van aki segítsen. Majd később mehetsz ahova akarsz egyedül, hidd el, nagyon nehéz megmondani egy emberről hogy mi jár a fejében. Nem mindenki csak főzőcskézni meg hülyülni akar. És ha nagykorú leszel, még nagyobb veszélyben leszel!

2014. aug. 10. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!