Mivel győzzem meg anyámat? Tényleg olyan szörnyű, ha átmegyek pár fiúhoz?
16 evesen meg nem vagy jo emberismero, meg 30 evesen is nehez eldonteni ilyet.
Te is ebredhettel volna ugy, hogy megeroszakolnak.
Szoval ez a ket ok, az ivas es a felelotlenseg miatt nem engednelek egyedul.
Jó, nem lehet mindig megállapítani, de azért eddig nekem jól sikerült. Ott amúgy rengetegen hívtak el minket, szólítottak meg, de nyilván nem mentünk velük, nem is foglalkoztunk velük. Nem voltak túl szimpatikusak. Pl. volt olyan is, hogy egy 40 év körüli férfi jött azzal, hogy ő rendőr és ezért meg azért menjünk vele.. de nem vagyunk hülyék. Tudom, hogy veszélyes, főleg Siófok, voltam már ott olyan helyzetben, ami azért tényleg ijesztő volt és nem az én jó vagy rossz döntésemen múlt volna, hogy történik-e velem valami.
De oké, akkor nem is az, hogy egyedül vagy felügyelettel. Felőlem jöhet anya is bébiszitternek, úgysem egy lakásban lenne velünk. Akkor legalább csak azt szeretném elérni, hogy ne legyen ilyen paranoiás. Tényleg annyira aggódik. Persze ez természetes, hiszen anya, de ő kissé túlzásba viszi. Engem az zavar leginkább, hogy olyan, mintha egyáltalán nem bízna bennem. Felelőtlennek, naivnak tart, azt hiszi bárki bármire rá tud beszélni. Pedig ez azért nem így van. Nem mondom, hogy én vagyok itt a nagy bölcs, de nem vagyok olyan, mint amilyennek gondol. És nem tudom, hogy ezt hogyan bizonyítsam be.
Figyelj ide, kerdezo. Idezek toled ket mondatot.
"Felelőtlennek, naivnak tart, azt hiszi bárki bármire rá tud beszélni."
"Találkoztunk pár idegen sráccal, a szomszéd nyaralót bérelték, és meghívatták magukat hozzánk.. mi meg gondoltuk, miért ne."
Az eletkorod es a tapasztalat hianya miatt meg nem vagy emberismero. Hidd el, a te erdekedben szigoru veled, de ezt csak kesobb fogod megerteni, amikor mar felnott leszel. Feszegeted a hatarokat, ami normalis, de a hatarok nem ellened, hanem erted vannak. Ha en megtudom, hogy a 16 eves lanyom idegen fiukhoz ment at, nem engednem sehova, es gondolkoznek, hogy lehet ilyen felelotlen. Jo, nyilvan a naivsag es fiatalkor az oka, amikor nincs meg veszelyerzet.
Nem maradsz le semmirol, ha pl. csak 21 evesen mesz eloszor felugyelet nelkul nyaralni. De most meg korai teged igy elengedni.
Azt arra értettem, hogy hiába hívtak el annyian, nem mentünk velük, csak a szomszédokhoz mentünk át, mert tényleg teljesen normálisnak tűntek, és ők nem nyomultak annyira, ha nemet mondunk, akkor is hagynak és nem akarnak mindenáron áthívni, mint a többség. Illetve pl. kínáltak állandóan piával, de nem fogadtuk el. És nem vagyunk olyanok, hogy mert a többség iszik, vagy mert kínálnak alkohollal, cigivel vagy akármivel, mi megragadjuk a lehetőséget.
Felfogtam, hogy csak jót akar nekem, hogy engem véd. Én hálás is vagyok ezért. Örülök, hogy szigorú volt velem mindig is, ha nem lett volna, most egész más lennék. És valószínűleg nagyon sok mindent csináltam volna, amit megbánok. Van egy barátnőm, akinek a szülei nagyon lazák és nem tiltanak meg senki szinte semmit. Épp ezért mindig részeg, ha épp nem, akkor füvezett vagy másfajta drogot használt. Pocsék suliba jár, de a jegyei még ott is nagyon rosszak. Még a szüzességét is 13 évesen vesztette el egy buliban egy vadidegennel. Én ezzel a lánnyal nőttem fel, és csináltam volna vele ezeket, ha anya nem lenne olyan, amilyen. Szóval én nagyon hálás vagyok neki, örülök, hogy szigorú.
Mint mondtam, akkor nem is az a lényeg, hogy egyedül elengedjen, bár azért szerintem már lassan elengedhetne. 18 leszek. De legalább egy kicsit bízna bennem. Egyszerűen megőrjít a paranoiájával. Sík ideg, ha elmegyek, állandóan hív, van hogy nem veszem fel, mert nem hallom meg vagy valami, csak később hívom vissza, és akkor meg teljesen kiakad..
Úgy érzed, hogy ura vagy annak, ami veled történik. A te korodban valószínűleg mindenki így érzi. Nagy többséggel soha nem is történik semmi baj, de van akikkel igen. Nagyon jól teszed hogy az anyukádnak elmesélsz mindent és óvakodsz a veszélyes szituktól. Ő meg aggódik, az a dolga. Az én anyukám is aggódik, pedig lassan 30 éves vagyok, régóta külön lakom. Ha 100 éves leszek, akkor is aggódni fog mert a gyereke vagyok.
Ha elenged, de felügyelettel, inkább örülj, hogy mehetsz. Ha mégis történne valami, örökké hálás lehetsz, hogy van aki segítsen. Majd később mehetsz ahova akarsz egyedül, hidd el, nagyon nehéz megmondani egy emberről hogy mi jár a fejében. Nem mindenki csak főzőcskézni meg hülyülni akar. És ha nagykorú leszel, még nagyobb veszélyben leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!