Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek velem? Hogy...

Miért ilyenek velem? Hogy viseljem el?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok, egy jó középiskolában. Emelt szinten tanulok fizikát és matematikát. Viszont humánból nem vagyok jó. Van egy tanár, aki rettenetesen komolyan veszi a tárgyát, pedig senki sem akar azzal továbbtanulni.

Egy kisebb témazáró anyaga kb. egy A/4-es füzet összes lapjának terjedelmével egyenértékű. A tanár alkalmatlan a pályára. Érettségivel ellentétes anyagot magoltat. Egy egoista b.... Akárhogy tanulok, alig marad meg bennem valami, sorozatosan írom a ketteseket, néha hármasokat.

Párszor panaszkodtam a szüleimnek, erre azt kaptam válaszként, hogy tanuljak alázatosabban! Mindig arra gondolok, hogy az érettségi után már nem fogom használni ezeket az információkat. Elment a kedvem a továbbtanulástól is, inkább egy szakmát szeretnék tanulni, és boldog szeretnék lenni. (Eddig atomfizikusnak készültem). A családi viták hatására olyan dolgok is megfordultak a fejemben, hogy a legelső busz/vonat/akármi elé vetem magam.

Mit tehetek? A lehető leghamarabb elköltözök itthonról.

2016. okt. 29. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Fejezd már be a rinyálást. Teljesítsd akkor kettesre és szard le. Az érttségit meg a hülye is megírja, úgysem kell a továbbtanuláshoz. Ennyi ésszel amúgy nem fogod sokra vinni, minimális józan paraszti ész kéne csak.
2016. okt. 29. 12:20
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Teljesíts kettesre, és ne érdekeljen. Az érettségit írd meg jól, és ennyi. Feküdj rá a matekra, és a fizikára, másra úgysem lesz szükséged, ha maradsz a terveidnél:)
2016. okt. 29. 12:35
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Tanulj annyit, hogy meglegyen a kettes, a többire koncentrálj! Ne agyalj ezen annyit, nyugi.
2016. okt. 29. 12:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Sz.rd le azt a tantárgyat, lényeg, hogy a kettes mindig meglegyen, ne bukj meg belőle és ennyi.

Sajnos ilyen tanárok mindig voltak és lesznek is. Nem érdemes ezen kiborulni, pláne nem feladni, amit szeretnél.

2016. okt. 29. 20:48
 5/7 Tom Benko ***** válasza:
Főleg az a probléma, hogy a tanár nem tudja átadni a tudását. Én is hasonló problémákkal éltem, amíg észre nem vettem, hogy milyen kapcsolatok is vannak. Sajnos sok tanár képtelen a saját tárgyánál nagyobb összefüggéseket látni, nemhogy még azokat alkalmazni is. Ráadásul a néplélek is ellene van: méghogy versbe fogalmazni Newton axiómáit?! megfesteni a Pithagorasz-tételt? a hőterjedés elméletének társadalmi hatásai?! hát hülye ez a tanár?
2016. okt. 30. 10:44
 6/7 BlackSword ***** válasza:
Hű, hát ha ennyire kibuksz ezen, akkor mi lesz veled az egyetemen??? Egy spirálfüzetnyi??? Huhh... MI lesz akkor amikor 5-6 könyv lesz mondjuk tárgyanként???
2016. okt. 30. 10:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves #6!

Nem mindegy, hogy egy füzetnyi villamosenergetikát/mechanikát, vagy Shakespeare-t kell megtanulni.

2016. okt. 30. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!