Figyelembe kell venni a gyerek programjait, vagy akkor is az van, amit a szülő gondol?
Elváltunk, a 2 lányom velem van. Én vagyok az anyuka. Minden 2.héten vihetné apuka a gyerekeket, valamint az ünnepek és a szünetek fele az övé lenne. De erre magasról tesz. Van, hogy egy hónapig nem jön, összevissza, ahogy épp tetszik neki. Ezzel javarészt nincs is gond, engedem, de most közbejött valami, és nem érti meg.
Arról van szó, hogy most szombaton mikulás buli lesz, a gyerekek menni akarnak, vasárnap próba a fellépésre, plusz a kórusban énekelnek délután. Jövőhéten Pestre mennek jutalomkirándulásra, korcsolyázni, állatkertbe, a lángoskenyér rekordjának megdöntésére, vasárnap próba, éneklés van. Ezeket a gyerekek vállalták, a kirándulást kiemelkedő teljesítmény miatt kapták. Valamint 18.-án is próba, éneklés van, 24.-én pedig betlehemeznek, gyertyagyújtás, kórussal éneklés van. A színjátszó társulat oszlopos tagjai évek óta, imádják, versenyeket nyernek. Így csinálják ők az éneklést, betlehemet, gyertyagyújtást, szerepelnek a falu karácsonyi buliján 21.-én.
De ők ezt imádják! Ők menni akarnak ezekre a programokra, én pedig támogatom őket. A tanulmányuk kiváló, a polgármester kitüntette őket. Okosak és tehetségesek. Nem akarom, hogy bármelyikről is le kelljen mondaniuk. Ráadásul bőségesen jutalmazzák őket.
De az apjuk nem akar ehhez alkalmazkodni. Ő egy befelé fordult, megkeseredett ember, aki egy pasi miatt hagyta itt a gyerekeit és engem, egyik napról a másikra. Gyerektartást nem fizet. De most ragaszkodik, hogy el akarja vinni a lányokat. De én sem akarom, plusz a lányok sem akarják. Nem akarják kihagyni a programjaikat.
Felajánlottam, hogy 25.-étől elviheti őket januárig, sulikezdésig, és akár januárban minden hétvégén. De ebbe nem megy bele. A gyámügyis nőt nem érem el, hogy mit is kellene tennem.
Ilyenkor mi a teendő? Lecarni a gyerekek programját, nem figyelembe venni, hogy mit akarnak? Vagy igenis a gyereknek programja van, alkalmazkodjon az apa?
Kérlek, ne szidjatok senkit! Én csak a gyerekek érdekeit nézem.
Amúgy 10 és 11 évesek.
Pedig ez nem bonyolult. A gyerekeknek programjuk van. Mehetnek apával a hétvégén, de apának is ugyanúgy el kell vinnie őket a programokra, hiszen az, hogy épp apával vannak, az nem jelenti azt, hogy mindent föl kell borítani, ő is szülő, neki is vinni kell őket, ahogy neked is.
Ha apa erre nem hajlandó, mert neki derogál vegyülni a pór néppel, akkor nincs más megoldás, mint hogy te viszed őket, de akkor apu várja ki a sorát, amikor majd nincs a gyerekeknek ilyen programjuk, és majd akkor viheti őket.
Röviden: vagy megfelel neki úgy is az apás hétvége, hogy viszi őket programra, vagy a gyerekek nem mennek hozzá ezeken a hétvégéken.
És hát igen, ennek legyen nyoma írásban.
Leírnán meki ugyanezt írásban. Mikor nem érnek rá a gyereke és miért, utána meg mikor élhet a láthatás jogával. Innentől kezdve rohanhat a gyámügyre ő. Ünnep után, amikor majd tudják fogadni.
De biztosan meg fogják kérdezni, hogy a szabad napok alatt miért nem élt a láthatás jogával.
Te tudod bizonyítani, hogy nem tagadtad meg a láthatást. A többi rajta múlik.
Nem is foglalkoznék többet ezen a kérdésen.
Most hogy jött elő a láthatás korlátozása?
Eddig azt mondtad, hogy nem kötöd magad a papírhoz és úgy jó neked, ahogy a gyerekeknek jó.
Meggondoltad magad, vagy mit szeretnél most a férjeddel szemben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!