Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek meghalt az azonos...

Akiknek meghalt az azonos nemű szülőjük: ti hordjátok az ő ruháit?

Figyelt kérdés
Két hónapja váratlanul (és nem túl idősen) meghalt édesapám. Hasonló testalkatúak vagyunk, így elvileg hordhatnám a ruháit, zoknijait, de képtelen vagyok rá. (Az más kérdés, hogy anno még én hagyományoztam rá néhány cipőmet, amikor újat kaptam, és mondta, hogy neki még alkalomadtán jó lesz, pár pulóveremet is elhordta itthon, de most gyakorlatilag visszakerülnének hozzám.) Most ott tartunk, hogy néhány holmija az én szekrényemben áll, zoknik, alsóneműk, pizsamák stb. Egyszerűen nem tudok hordani semmit, nem azért, mert undorodnék, hanem mert mindez az övé, és nem tudom feldolgozni, hogy ő halott. Csak halogatom, hogy majd hordok azokból is valamit, de kidobni se szeretném, viszont annyira fájdalmas ez az egész, hogy nem tudok felvenni semmit, ami az övé volt. Akinek van hasonló tapasztalata, tanácsot szeretnék kérni, hogy ez idővel változni fog-e, ti felvettetek-e valamit ilyen helyzetben, vagy inkább odaadtátok valakinek. Köszönöm a segítséget.
2016. nov. 29. 18:38
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Az igazság az, hogy minket sem vet fel a pénz, nem vagyunk szegények, de azért egy komplett ruhatárat nem szeretnék odaajándékozni senkinek. Nagyon kötődtünk egymáshoz a családtagjaimmal, szerettük egymást, ő is szeretett minket, rengeteg terve volt még, szeretett volna megöregedni, éppen eleget robotolt ahhoz, hogy most már nyugodtan élhessen. Elmondhatatlanul hiányzik, és a ruháiról is mindig az jut eszembe, hogy ezt vagy azt a darabot mennyire szerette hordani, és most rám maradt, holott neki kellett volna tovább viselnie. Idővel lehet, hogy könnyebb lesz, nem tudom, egyrészt fáj, ha a ruhák rá emlékeztetnek, másrészt viszont hozzá is kötnek, és legalább általuk közöttünk van még.
2016. dec. 1. 22:05
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha így állsz hozzá, akkor még egy ideig - akár évekig is hagy úgy, ahogy vannak. Utána ráérsz elgondolkodni rajta, hogy mi legyen vele.
2016. dec. 2. 04:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!