Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek meghalt az azonos...

Akiknek meghalt az azonos nemű szülőjük: ti hordjátok az ő ruháit?

Figyelt kérdés
Két hónapja váratlanul (és nem túl idősen) meghalt édesapám. Hasonló testalkatúak vagyunk, így elvileg hordhatnám a ruháit, zoknijait, de képtelen vagyok rá. (Az más kérdés, hogy anno még én hagyományoztam rá néhány cipőmet, amikor újat kaptam, és mondta, hogy neki még alkalomadtán jó lesz, pár pulóveremet is elhordta itthon, de most gyakorlatilag visszakerülnének hozzám.) Most ott tartunk, hogy néhány holmija az én szekrényemben áll, zoknik, alsóneműk, pizsamák stb. Egyszerűen nem tudok hordani semmit, nem azért, mert undorodnék, hanem mert mindez az övé, és nem tudom feldolgozni, hogy ő halott. Csak halogatom, hogy majd hordok azokból is valamit, de kidobni se szeretném, viszont annyira fájdalmas ez az egész, hogy nem tudok felvenni semmit, ami az övé volt. Akinek van hasonló tapasztalata, tanácsot szeretnék kérni, hogy ez idővel változni fog-e, ti felvettetek-e valamit ilyen helyzetben, vagy inkább odaadtátok valakinek. Köszönöm a segítséget.
2016. nov. 29. 18:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Hát én csak az atlétáit, illetve a gyűrűjét. Nem volt annyira azonos az ízlésünk. Szeretek találkozni a ruháival, mert olyankor mindig eszembe jut (igaz, én már túlvagyok nagyjából a halálán érzett fájdalmon)
2016. nov. 29. 18:44
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Én a helyedben odaadnám rászorulóknak.
2016. nov. 29. 18:44
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Mi szétosztottuk...

Ha úgy érzed, hogy nem szorulsz rá és főleg rosszul esik, akkor inkább te is add oda olyannak aki rászorul esetleg.

2016. nov. 29. 18:53
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudnám hordani.. Nekem is faterom halt meg, de nem lenne erőm hozzá, hogy hordjam a ruháit. Úgy vagyok vele, hogy az az ő saját kis tulajdona volt.
2016. nov. 29. 18:56
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
Van 1-2 blúza, amit nagyon ritkán hordok, igen (40 év korkülönbség még nem olyan vészes, de más volt a stílusunk). Nekem semmi problémám nincs vele. De az én anyám már sok éve hunyt el, az első 2 évben egyfajta sokkban voltam. 2 hónap után nagyon normális, hogy fájdalmas ez az egész.
2016. nov. 29. 19:05
 6/12 anonim ***** válasza:
friss az élmény még nyilván, viszonylag. ilyenkor még eléggé a hatása alatt áll az ember ennek az egész tragédiának. persze, hogy nem lenne jó érzés semmit viselni. szerintem csak legyenek ott egyelőre, ne foglalkozz a ruhákkal, se kidobni, se hordani ne akard őket... majd 1-2 év múlva jó állapotú használható ruhákat, egy zakót, nyakkendőt miért ne... de mást én nem nagyon tudnék...mondjuk ha belegondolok, nekem nagymamám rendszeresen viseli az ő apukájának a pólóját. igen, kicsit máshogy nézett ki egy póló az 50-es években, mint ma :D de hordja... megszőtték rendesen, jól érzi magát benne, de 40 éve halt meg kb az ő édesapja... gondolom ő se 2 hónappal a temetés után vette fel először. de az emberek tök máshogy kezelik valakinek a halálát. teljesen egyedi, hogy mennyire voltatok szoros viszonyban, mennyire érint meg a halála, mennyire tudja esetleg valaki más majd a későbbiekben pótolni ezt a nagy űrt. ha van az embernek egy szerető családja, neked is egy rendes barátnő, idővel majd saját család, nyilván tök más lesz... a magány viszont rettenetesen elő tudja hozni a rossz érzéseket, az egyedüllét ürességét...
2016. nov. 29. 19:12
 7/12 anonim ***** válasza:

Ajándékozd el, de valami olyan helyre, ahol nem látod naponta valakin szembe jönni az utcán.

Ha nem ütközöl naponta a holmijaiba, a gyász feldolgozása is könnyebben megy.

Tapasztalat!

2016. nov. 29. 19:13
 8/12 anonim ***** válasza:

Még csak 2 hónap telt el édesapád halála óta, teljesen normális, a gyász része, ahogy viszonyulsz a holmijaihoz.

A héten lesz 3 éve, hogy anyu meghalt. A konyhai dolgait, eszközeit már tudom használni egy ideje, a ruháit képtelen lennék hordani, pedig megtehetném... mindenkinél más. Adj időt magadnak, ha később is úgy gondolod, hogy nem vagy képes hordani édesapád dolgait, akkor ne erőltesd. Ha képes vagy, akkor pedig nyugodtan.

2016. nov. 29. 19:37
 9/12 anonim ***** válasza:
20 éve haltak meg a szüleim, nagyon fiatal voltam akkor, de minden ruhájuk bent van még most is a szekrényben. Talán ha eladom a házat, akkor elajándékozom, de addig még maradnak a helyükön. Nem tudnám rávenni magam, hogy hordjam. Sőt, a házat is csak mostanában kezdtem el hirdetni. Szerintem add oda rászorulóknak, azzal teszed a legjobbat. Nem tudnék értük pénzt elfogadni, pedig vannak benne szőrmék is.
2016. nov. 30. 01:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Én voltam ugyanígy. Egy kabátot egy szabadidő nadrágot és egy ünneplő bőrcipőt "vettem át". Ja meg pár vékony fekete zoknit. De a többi ruhája lényegesen más stílusúak pl öltöny, farmer, pulóverek stb nem. ja meg egy papucsot.
2016. nov. 30. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!