Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen anya az, aki nem akar...

Milyen anya az, aki nem akar unokát, és nem érdekli mi van a lányával baba téren, és még SOHA nem kérdezett rá, hogy mikor akarunk, vagy mennyit?

Figyelt kérdés
Mindig félt, nehogy terhes legyek, mert ő esküvő előtt az lett 25 évesen, tehát nem korán. 35 éves vagyok, esküvő után, nem jön a baba, de még mindig azt hallottam egy rokontól, hogy nem érdekli, majd szólunk, ha lesz. Ez nagyon rosszul esett.

2016. nov. 28. 23:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
77%

Azért a "még SOHA nem kérdezett rá" + "nem érdekli, majd szólunk, ha lesz" és az "állandóan nyaggat" között van néhány fokozat.

Az Én Édesanyám már elhunyt. De ha élne; nem akarnám, hogy állandóan nyaggasson, de az azért jól esett volna, ha EGYSZER megkérdezi: mik a terveim nősülés/gyerekvállalás terén.

2016. nov. 29. 14:07
 22/30 anonim ***** válasza:
84%
ha akarná, azért írnál ki kérdést.
2016. nov. 29. 17:48
 23/30 A kérdező kommentje:
Arról sokkal több kiírt kérdés van, ha valakit a gyerek témával nyaggatnak, mint az ellenkezője. De ne essünk át a ló túloldalára, csak normális érdeklődésre vágynék. Vagy ha már átes(t)ünk, akkor ez épp a másik oldal, a nem kérdezős, nem érdeklődős, közönyös oldal. Mert 35 év alatt mindig azt hallgattam, hogy minek gyerek, nem kell még, és soha nem kérdezett rá, hogy én mit akarok. És mivel egy laza 20 évig ezt hallgattam, és sokáig magam is elhittem, hogy nem kell, így lehet, hogy ez a program beleégett a tudatalattimba, és azért nem jön a baba.
2016. nov. 29. 18:56
 24/30 anonim ***** válasza:
39%

Ha úgy érzed, ez nálad gond, azon a te dolgod változtatni. Felnőtt ember vagy. Igen, a szülők lehetnek ránk negatív hatással, de felnőttként már van annyira önálló az ember, hogy maga döntsön.

Ha önállóan nem megy, akkor van erre szakember, szakirodalom, Youtube-on hanganyag, videó. Ajánlom a Mérgező szülők című könyvet is akár. Az ősöket ne akard megváltoztatni, mert bárki csak akkor fog változni, ha ő akar, de ha te pszichésen még nem sérültél olyan mértékben, hogy ne tudj ura lenni önmagadnak (ismerek olyat, akinél ilyen mértékűvé vált a kár, neki külső segítség kell), és ha képes vagy ezt megfogalmazni, akkor biztos, hogy te ott nem tartasz, akkor képes vagy önmagadon változtatni.

2016. nov. 29. 20:04
 25/30 anonim ***** válasza:
65%

most meg anyádra fogod, hogy nem akarsz gyereket?

ideje lenne felnőni!

2016. dec. 1. 08:46
 26/30 anonim ***** válasza:
60%
Van itt baj bőven.
2016. dec. 1. 09:07
 27/30 anonim ***** válasza:
78%

Bocsi kérdező, de ez így hatalmas marhaság.

1 valószínűleg direkt azért nem kérdez rá, mert nem jön a gyerek, korábban meg azért mondta hogy nem kell mert lehet olyannal voltál akivel ő hibának látott volna közös gyereket vállalni. Esetleg nem akarta hogy felelőtlenül bevállalj egyet amíg nincs meg a biztos háttér.

2-Ne őt hibáztasd amiért nem jön a baba. Mióta próbálkoztok? Voltatok már orvosnál hogy megnézzék a dolgokat? Nem a tudatalatti és nem is anyukád befolyásolja hogy teherbe esel e vagy nem. Egyedül te és a férjed vagytok felelősek ezért a dologért. Lehet simán csak azért nem jön mert te bestresszeled magad, hogy miért nem jön már. Én is hallgattam 20 évig hogy nem kell gyerek, aztán véletlenül csúszott be.

Ha csak pár hónapja, fél éve próbálkoztok az még egyáltalán nem különleges és nem ad okot pánikra. Ha márbtöbb mint egy éve próbálkoztok és nem jön akkor meg orvos, kivizsgálás mindkettőtöknek. Mi van, ha a férjed vaktölténnyel lő?

Nem anyukád tehet róla, inkább csak nem akar még pluszba stresszelni titeket.

2016. dec. 1. 13:50
 28/30 A kérdező kommentje:
24-es köszönöm a tippet, már el is kezdtem olvasni a könyvet, hátha találok valami okosat benne, pont valami ilyenre gondoltam. 25-ös, nem tudom, mi volt félreérthető, akarok gyereket, de sokáig nem akartam, de ez már elmúlt. Igen, a szülők hatással vannak a gyerekre, hiszen azt a példát látja. Ha azt hallja, hogy minek gyerek, akkor egy idő után maga is elhiszi, és meg sem kérdőjelezi, de ez már megváltozott rég. A férjemmel régóta vagyunk együtt, normális körülmények között élünk, a baba témára csak esküvő után álltunk rá, ennek majdnem 2 éve. Meddőségi központba járunk egy éve, és a problémák nálam vannak, nem a férjemnél.
2016. dec. 4. 22:53
 29/30 anonim ***** válasza:
64%

Egy rokon "pletykájára" alapozod saját ÉDESANYÁD viselkedését? Ez azért durván ledöbbent.

Ha ilyet hallanék, és VALÓSZÍNŰSÍTENÉM hogy kvázi lesz@rja akkor is azonnal beszélnék Anyával...

De azért aki így reagál az anyjára, az már jelez egy fajta távolságtartást... Lehet ezért nem érdekli :D

2017. jan. 16. 16:37
 30/30 anonim ***** válasza:
50%

Szia Kérdező!

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért fontos számodra, hogy anyukád akar-e unokát.

Aztán tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy miért nem az fontosabb, hogy TE akarsz-e egyáltalán.

Aztán keress fel egy kineziológust és ezt a helyet és tanulmányozd:

[link]

2017. jan. 23. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!