Terrorizáljak a nevelőapám a családot! Mit tegyünk? Állandóan részeg és lehord minket mindennek! Válás már folyamatban van nemsokára következik a tárgyalás. Anya azt akarja, hogy elmenjen de ő nem akar! Mit lehet ellene tenni? 15/F
Kérjen anyukád távoltartási végzést és cseréltessétek le a zárat amikor elmegy otthonról.
Esetleg kérjetek segítséget a szomszédoktól vagy barátoktól hogy ki tudjátok rakni a házból. Segítsetek neki és pakoljátok össze minden holmiját és rakjátok ki a ház elé.
Ki kell hívni a rendőröket, ha cirkuszol. Sokat nem fognak tenni, de legalább nyoma van, hogy mit csinál.
Ha lezajlott a válás, és rendezte a bíróság a lakhatást is, akkor el lehet indítani a kilakoltatást és a kényszerkijelentést is.
Amelyik napon beadta anyukád a válókeresetet, azon a napon megszűnt a vagyonközösség.
Tehát el lehet küldeni a bácsit.
Be van jelentve egyáltalán hozzátok? Ki a tulajdonos és a haszonélvező a lakásban?
"Nem szűnt meg a vagyonközösség mert az anyja beadta a válópert! Akkor fog megszűnni, ha a bíróságon a vagyoni per lezárul"
Nem jól tudod, bocs!
"vagy oda van bejelentve állandóra"
Vettem már pár lakást, és bizony előfordult, hogy adminisztrációs hiba miatt bejelentve maradtak a volt tulajdonosok és a rokonai.
Be kellett mennem az okmányirodába az adásvételi szerződéssel, és kijelenteni őket. Kb. 2 perces művelet.
A tulajdonosnak egyedüli joga dönteni arról, hogy ki lehet bejelentve. Anyukám haszonélvező a lakásokon, mégsem kellett tőle semmilyen hozzájárulás, csak én mint tulaj és az adásvételi szerződés.
Időpont ma 17:14
Okoska. Mutass már nekem erről egy törvényt!! Nemrég váltam el. A válásom már lezajlott a vagyoni per még zajlik. Még mindig nem szűnt meg a közös vagyonközösség!
Annyit lehet tenni, hogy a feleség és a férj a saját pénzükből gazdálkodnak mint pl: étkezés, szórakozás stb. De ha egy fedél alatt élnek akkor a számlák továbbra is közös költség marad, a lakbér is, a gyerek iskoláztatása is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!