Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Régebben amikor kisebbek...

Régebben amikor kisebbek voltatok, mit kamuztatok a szüleiteknek? (sulival kapcsolatban).

Figyelt kérdés
Én régebben (7 éves koromban),már hazudtam szinte minden nap.Ha egyest kaptam sose mondtam el,mikor fogadóórára mentek a szüleim,mindig reménykedtem,hogy nehogy kiderüljön milyen sz.rok a jegyeim.És sose derült ki,mai napig nem tudják mennyi egyesem volt,a dogáimat mindig elrejtettem,tájékoztatómat is.Aztán kitaláltam,hogy beszedték,stb...Mindig elhitettem velük mindent,tök könnyen átvertem a tanáraimat,naplóba 1-es helyett 2-est diktáltam be,nem adtam be a dolgozatomat,aztán a tanárra fogtam és még több 10 rossz jegytől meg lettem kímélve.Kérdeztem ezt-azt az ismerőseimtől,de rajtam kívül mindenki szent.Belőlem sose nézte volna ki senki,mivel nagyon csendes,nyugodt ember vagyok.Még most is sokat hazudok,lelkiismeret nélkül.Nálatok volt hasonló? Ha igen,mit műveltetek?
2016. nov. 25. 19:10
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Én is elég hasonló voltam mint te. Jegyek eltitkolása, ellenőrzők nem oda adása általánosban. Sokat vártak el eleinte a szüleim vagyis anyám, ha becsúszott egy hármas, akkor már ment a balhé. Nyilván okos gyerek előbb-utóbb nem fogja elmondani a rossz jegyeket. De ott azért még igyekeztem, meg egy-egy rossz jegy miatt hetekig tudtam stresszelni, hogy mikor jönnek rá. Aztán gimiben teljesen elengedtem a gyeplőt, nem tanultam egy szót sem, figyelni sem figyeltem, napi több egyes is simán becsúszott, és egyáltalán nem érdekelt. De addigra már anyámékat sem, feladták a küzdelmet velem meg a jegyeimmel. Arra a diplomatikus módszerre jutottam, hogy sem a rossz sem a jó jegyeimet nem mondtam el nekik, ők meg egy idő után már nem kérdezték. De azért tudták, hogy elég rossz tanuló vagyok. Néha én is megcsináltam, hogy nem adtam be a rosszul sikerült dolgozatot, de ritkán, nyilván feltűnt volna ha rendszeresen eljátszom ezt. Más jegyet nem diktáltam be, mert általában csak 1-2-3 egyes volt, akiket meg is jegyzett a tanár, úgyhogy esélyem sem lett volna.

Mai napig szoktam hazudni, de nem tudom, hogy többet -e mint az átlag ember. Pl. ha nincs kedvem menni valahova, akkor azt, hogy beteg vagyok meg ilyen szintű dolgokat.

2016. nov. 30. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!