Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kérjem meg anyukámat...

Görög Diána kérdése:

Hogyan kérjem meg anyukámat hogy legyen nyuszim? Csak mert már türelmetlen vagyok kivárni a, , majd"-ot.

Figyelt kérdés

Nagyon tapasztalt vagyok a nyuszik terén, de a szüleim ezt nem hiszik el így nem nagyon van kedvük nyuszit tartani. Tudnátok valami tippet adni hogy hogy kérjem meg őket?

Negatív választ köszönöm nem kérek.

2016. nov. 24. 19:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Ha soha nem volt nyulad, honnan a fene nagy tapasztalat?

Kertes házban laktok, vagy társasházban?

Hány éves vagy?

2016. nov. 24. 20:19
 2/11 anonim válasza:
71%
Szerintem beszélj nekik sokat róla meg mondj nekik érdekes dolgokat ami olyan "különleges" lehet számukra.Nekem szerencsére nem kellet érte könyörögnöm mert már érettnek tartottak hozzá. És ahogyan az egyes mondja, hogyha még nem tartottál nyulat akkor nem lehet tapasztalatod. Több hónapnyi nyulakról való olvasás után azt hittem már tapasztaltnak számítok, de nem. Kell a gyakorlat is. És igen a kor is számít. Én 15 voltam amikor megkaptam a nyuszit.Remélem tudtam segíteni.
2016. nov. 24. 20:38
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem az önmagában hülyeség, hogy a korodtól függ, hogy mennyire vagy érett az állattartáshoz. Valaki már 8 évesen is lehet eléggé "érett" hozzá, míg mások 40 évesen sem. Nem ezen múlik hanem a személyiségeden és az emberségeden.

Kint vagy bent tartanád a nyuszit? Mert szerintem a kintit hamarabb megengednék, csak akkor olyan helyre kell tenni ahol tényleg nem érheti baj. Mennyire határozottak a szüleid? Szeretik az állatokat? Vannak más állataitok?

Régen én is szerettem volna benti nyuszit, de nálunk kicsit problémás lett volna a tartása (nem találtam neki megfelelő helyet és amúgy sem tudtam sokat a tartásáról), ezért anyukám azt mondta, hogy akkor már inkább macska legyen. Lett egy benti cicánk. Azelőtt hallani sem akartak arról, hogy bármilyen állat is legyen a házban, aztán 2 benti cicánk lett. Aztán lett 1 benti kutyánk is. Jelenleg 1 cica és 1 kutya él a házban. Nyuszit továbbra is szeretnék, de a cicakutya miatt valószínűleg csak kint tudnám tartani.

Gondolom még elég fiatal lehetsz, a szüleid ezért nem akarják megengedni. Lehet, hogy azt hiszik, hogy megunnád vagy nem törődnél vele. De ez is olyan hülyeség. Amíg nincs állat addig honnan a fenéből tudnák, hogy nem törődnél vele?! Van más állatotok amúgy? Mert ha van akkor foglalkozz nagyon sokat vele és hátha látják, hogy a nyuszival is törődnél. Kérdezted már, hogy miért nem lehet? Ha nincs normális válaszuk azon kívül, hogy "csak, mert, azért" akkor igenis kérd meg őket, hogy magyarázzák el az okát, hátha tudsz rajta változtatni. Persze ne feleselj :)

2016. nov. 24. 21:14
 4/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat amúgy 13 vagyok és onnan van tapasztalatom hogy keresztanyukámék tartottak nyuszit és 1 hónapig én is segítettem :)

Volt egy kutyám, de amiért kisfiúcska volt sajnos mindent meg akart jelölni és el kellett adnunk.

2016. nov. 24. 21:41
 5/11 anonim válasza:
78%

Ne haragudj de nektek nem való semilyen állat,mi az hogy kan volt a kutya ezért el kellett adni,mondjuk ez nem a te hibád hanem anyádék hibája egy állat felelőség.

Ez a mindent megjelöl szöveg ez mi?? Nekem nagy régóta fiú kutyáim vannak és a lakásba soha nem vizel sehova (kivéve örömpisi) ez nevelés kérdése valószínűleg se rendszerbe nem vittétek sétálni,se nem nevéltétek csak úgy tartottátok hogy de aranyos...szerintem hagyd a nyulat a fenébe,ha azzal nem foglalkozol eleget akkor olyan büdös hogy nem igaz,és akkor anyádék eladják azt is vagy megfőzik?

Várjál ezzel amíg felnősz lesz saját kereseted lakásod,és ha majd akkor úgy gondolod hogy felelőségteljesen fel tudsz nevelni egy állatot akkor vegyél magadhoz háziállatot.

2016. nov. 24. 22:24
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Kicsi Diána, a nyuszi még jobban össze fog mindent hugyozni, azt tudod? A kutyát meg lehet tanítani a szobatisztaságra, de ti még ahhoz is lusták/buták voltatok... a nyuszit nem, az oda ürít ahol épp rájön az inger. Nektek nem való állat.
2016. nov. 24. 23:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy ha kutyát azért adtátok el mert mindent megjelölt akkor nyul sem kéne ,amugy kutya ha szobatiszta és rendszeresen viték sétálni akkor nem csinál ilyet a lakásban .
2016. nov. 25. 05:26
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

mondd el nekik,hogy miért szeretnél. és biztosítsd őket,hogy te fogod őket gondozni stb.

egyébként tudod,hogy nyuszit párban tartunk? meg ilyen alap dolgokat is tudod,hogy mit ehet,mekkora hely kell neki, milyen oltásra kell vinni stb? tényleg tudod hogy kell tartani?

2016. nov. 25. 08:02
 9/11 anonim ***** válasza:
97%

1 hónapig segítettél, azaz SEMMI tapasztalatod nincs. A szüleid pontosan tudják, és ilyen link hozzáállással én sem engednék neked nyuszit.

Az nem egy házimacska, aki viszonylag alap igényekkel (meg persze a kötelező orvosi dolgokkal) elvan. Ha itt valamit elszúrsz, megölöd a nyuszidat, mert ő nem fogja (tudni) "azt mondani", hogy szarok én belétek, keresek jobb helyet, hanem csendesen kiszenved.

2016. nov. 25. 08:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van kutyám is, nyuszim is. Egyet elmondhatok: a nyuszi sem problémamentesebb állat, legalábbis lakásban tartva. Sokszor, akár véletlenül is olyan helyre bogyózik ahova nem kéne, megrág mindent, letépi a tapétát, elrágja a kábeleket (nyuszibiztos a hely, ahol laksz?) és szinte lehetetlen megnevelni, hiszen nem olyan intelligens, mint egy kutya. Egyébként elég büdös is tud lenni és rengeteget vedlik. Szeretnél naponta 3x porszívózni? Szerintem ezen okok miatt a nyúl is hamar eladósorba kerülne nálatok, inkább kíméld meg magad a szívfájdalomtól és várj addig, amíg teljesen egymagad, segítség nélkül, saját pénzből, felelősségteljesen el tudsz látni egy nyuszit. Könnyű hibázni, főleg ilyen fiatalon. Még felnőttként is hosszú (1 hónapnál legalábbis hosszabb) időbe telt nekem, míg kitapasztaltam mindent.
2016. nov. 25. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!