Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyukámat,...

Hogyan vegyem rá anyukámat, hogy megengedje a hajfestést? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, barna hosszú hajam van és nem az egészet akarnám befesteni, csak a végét vagy hogy legyen benne valami színátmenetel, szóval pontosan még nem tudom, de valami ilyesmi. Egy éve nagyon megtetszett egy haj egy képen, le is mentettem. A barna hajamba szeretnék egy kis vörösesbarnát belevinni, mert már évek óta nagyon tetszik ez a szín és szerintem jól is állna. Nem ragaszkodom a rendes festékhez, nekem jó a színező is vagy bármi. Anyukám nem engedi, mert szerinte nagyon fiatal vagyok ehhez, de szerinte még 2 év múlva is fiatal lennék, pedig szerintem ma már sok kamasz lány festi valahogyan a haját. Egyik osztálytársamnak teljesen be van festve, másiknak volt színezővel feste, évfolyamtársaim közül többnek is van melir vagy valami kis szín a hajában, unokatesómnak is vannak vörös tincsei (11 éves!), neki tavaly is voltak és még egy csomó mindenkinek.

És apukám se szereti a hajfestést, mert ő a természetesség híve és semmit sem szeret, ami már egy kicsit is nem természetes (műköröm, hajfestés, smink például), meg szerinte roncsolja a hajat.

Anyának ezeket már mondtam, de egyenlőre nem sikerült meggyőznöm, még nyárra sem meg ahogy látom nem is nagyon akar beszélni róla, de én nagyon szeretném kipróbálni. Szerintetek hogy vegyem rá?

2016. szept. 6. 22:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
21%
Elég szomorú,hogy egy 11 éves kislánynak ilyeneket engednek. Attól még te anyud lehet normális. És szerencsére az is
2016. szept. 6. 22:16
 2/13 gnoomage ***** válasza:
31%
Meghalsz nélküle? Ha nem akkor hagyd a fenébe és ne keresd a vitákat családon belül.
2016. szept. 6. 22:25
 3/13 anonim válasza:
53%

Engem nem zavarna hogy őszinte legyek, de ha a szüleid nem engedik, akkor hagyjad.

Én vörösre festettem be a hajamat, meg levágattam államig érőre (a hátam közepéig ért). Mindig mindenki mondta, hogy mennyire szép volt az eredeti hajam, de a vörös is jól áll, most viszont már annyira nem tetszik és pont ma nézegettem a régi képeimet. Be kellett látnom, hogy tényleg jobb volt az eredeti hajam, szóval most visszanövesztem és majd kiszivattatom a vöröset. Igen, sem ez, sem a hajfestés nem tesz jót a hajnak, de ettől függetlenül én semmi problémát nem látok benne, mert mindenki ki szeretne próbálni valami újat. Nővéremnek is speciel a zöldtől elkezdve a szőkén át mindenféle színű haja volt és eléggé tönkrette a haját. Személy szerint én ezért festettem be most először és utoljára, csupán kíváncsi voltam hogyan áll és bár sokan megdicsérték, én a természetesség híve vagyok :)

19/L

2016. szept. 6. 22:34
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj, hogy ha ők nem engednek belőle nem tudsz mit tenni.

Esetleg képet mutass neki, többet h szerinted mik szépek stb..

Én nem vagyok ellene a hajfestésnek, bár megértem őket is, hogy nem akarják még festeni a hajad.

Linket kapunk a hajról?

2016. szept. 6. 22:41
 5/13 anonim ***** válasza:
10%
Sehogy. Igaza van, hülyeség egy 14 éves lánynak festeni a haját.
2016. szept. 6. 22:52
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Túl fiatalon nem szabad hajat festeni, mert megzavarhatja a menstruációt.
2016. szept. 6. 22:59
 7/13 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem hallgass rájuk. Ha befesteted a hajad teljesen megváltozik a szerkezete, sokkal jobban fog töredezni, arról nem beszélve hogy a vörös még nagyon sok mosás után is engedi a színét, szóval ha pl. megázol, akkor a pulcsidat, táskádat ki is dobhatod. Nekem is volt festve a hajam utólag én is megbántam, mert 3 év után még mindig nem jött teljesen rendbe. Ennyi idősen én a szüleiddel értek egyet, bőven ráérsz ilyeneket csinálni majd 18-20 évesen. Az ombre haj már amúgy is kifelé megy a divatból szerencsére. Ha nem jól csinálják meg akkor úgy fogsz festeni, mint akinek hatalmas lenövése van. Szóval az, hogy a neten látsz képeket amik be vannak állítva arra a pillanatra, nem biztos hogy neked is olyan lesz a végeredmény, mert mint mondtam sok függ a hajszerkezetedtől, eredeti színétől stb.
2016. szept. 6. 23:17
 8/13 anonim ***** válasza:
13%

Nem kell, fölösleges. Annyira ritka manapság a szép természetes hajú lány, nem kell beállnod a sorba.

17f

2016. szept. 6. 23:20
 9/13 anonim ***** válasza:
39%

14 évesen az anyám elvitt fodrászhoz és szőke melírt tetetett a barna hajamba, mert ő elképzelt ilyen hajjal és szerinte jól állt volna..

Légy hálás , hogy ilyen anyukád van, aki a természetes szépségedet támogatja és nem pedig egy játékbabaként kezel.

2016. szept. 7. 00:02
 10/13 anonim ***** válasza:
5%
Anyukádnak igaza van. Én is befestettem a hajam, de én 16 évesen, azért kicsit idősebb voltam, mint te, feketére, de nagyon megbántam, tönkre ment a hajam, hullott, stb. 23 éves vagyok, most 1 éve flamingó vörös a hajam. Szerintem várhatsz vele te is 18-20 éves korodig. Ha én újra csinálhatnam, nem festeném, de még csak nem is színezném! Ne tedd tönkre a hajad.
2016. szept. 7. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!