Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyukámat,...

Hogyan vegyem rá anyukámat, hogy megengedje a hajfestést? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, barna hosszú hajam van és nem az egészet akarnám befesteni, csak a végét vagy hogy legyen benne valami színátmenetel, szóval pontosan még nem tudom, de valami ilyesmi. Egy éve nagyon megtetszett egy haj egy képen, le is mentettem. A barna hajamba szeretnék egy kis vörösesbarnát belevinni, mert már évek óta nagyon tetszik ez a szín és szerintem jól is állna. Nem ragaszkodom a rendes festékhez, nekem jó a színező is vagy bármi. Anyukám nem engedi, mert szerinte nagyon fiatal vagyok ehhez, de szerinte még 2 év múlva is fiatal lennék, pedig szerintem ma már sok kamasz lány festi valahogyan a haját. Egyik osztálytársamnak teljesen be van festve, másiknak volt színezővel feste, évfolyamtársaim közül többnek is van melir vagy valami kis szín a hajában, unokatesómnak is vannak vörös tincsei (11 éves!), neki tavaly is voltak és még egy csomó mindenkinek.

És apukám se szereti a hajfestést, mert ő a természetesség híve és semmit sem szeret, ami már egy kicsit is nem természetes (műköröm, hajfestés, smink például), meg szerinte roncsolja a hajat.

Anyának ezeket már mondtam, de egyenlőre nem sikerült meggyőznöm, még nyárra sem meg ahogy látom nem is nagyon akar beszélni róla, de én nagyon szeretném kipróbálni. Szerintetek hogy vegyem rá?

2016. szept. 6. 22:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a rendes válaszokat.

Természetesen nem fogok belehalni, ha nem festem be most rögtön, tudok várni még pár évet simán, csak most tetszett meg nagyon.

2016. szept. 7. 18:41
 12/13 anonim ***** válasza:
56%

Attól, hogy ti megbántátok, miért gondoljátok, hogy a kérdező megbánná a hajfestést? Én sem bánom, hogy barna helyett szőke lettem, mivel sokkal jobban áll.

Amúgy kérdező, ha nem engedi, akkor nem tudsz mit tenni, hiszen nincs saját kereseted. Esetleg próbálj meg rákérdezni 1-2 év múlva, hátha akkor engedékenyebb lesz.

2016. szept. 9. 15:08
 13/13 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon szép, hogy mindenkit lepontoztak, aki szerint nem kéne festetni a hajad. Pedig tényleg nem kéne. Tele vannak a hajfestékek vegyszerekkel, allergénekkel. Ki tudja, mennyi rákkeltő anyag van ezekben a festékekben? Fodrász ismerőseim, akik sokat dolgoztak hajfestékekkel, mind allergiásak, ekcémásak már a sok vegyszertől. Minél később szoksz rá ezekre a szarokra, és minél ritkábban nyúlsz hozzájuk, annál jobb. Ha szép az eredeti hajszíned, nem lenne szabad hozzányúlni.
2016. szept. 9. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!