Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig kell előtérbe helyezni...

Meddig kell előtérbe helyezni gyermekünket magunkkal szemben?

Figyelt kérdés
A lányom 26 éves, férjnél van, fél évvel ezelőtt pedig megszületett a kisfia. Férjemmel minden évben két kirándulásra járunk, egy nyári tengerpartira, és egy téli síelősre. Rengeteget dolgozunk mindketten, férjem alkalmazott, én vállalkozó vagyok. Nyáron az unoka születése miatt itthon maradtunk segíteni, a kirándulás elmaradt. Én a munkával nem foglalkoztam sokat, a lányomnak segítettem rengeteget. A helyzet az, hogy ebben az évben nem tudtam sokat foglalkozni a vállalkozással, így érthető módon kevesebb lett a bevételem. Eddig gond nélkül tudtuk segíteni a lányomékat anyagilag is, de ugye a baba volt az első, mellette ott a veteményes kert és a csirkék/kacsák is, nem tudtam 100 felé szakadni. Sajnos nem tudom támogatni a lányomat, csak apróságokkal, pl ha sütök sütit/pogácsát/kalácsot viszek át, vagy ami van, pl tyúk a levesbe, 1 doboz tojás, 1 táska hagyma ilyesmi. A férjem holnap akarja lefoglalni a síelést januárra, s azt mondja, mivel nyáron nem voltunk sehol, mehetnénk 2 hétre. Próbáltam beszélni vele, hogy mivel anyagilag most nem állunk annyira jól, így nem kéne menni. Ő hallani sem akar róla, mert van pénz kettőnkre, a kirándulásra is, de a lányunkra már nem marad- szerinte ez már nem a mi hatáskörünk. Csak én vagyok ilyen lelkiismeretes? Elvégre egyetlen lányom, egyetlen unokám.

2016. nov. 22. 13:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
Nyáron bőven megtetted a magadét, halgass a férjedre.
2016. nov. 22. 15:25
 12/16 anonim ***** válasza:
75%

Amikor tönkrementünk a párommal jó volt, hogy vissza tudtam költözni a szüleimhez, a párom pedig egy barátjánál lakott nagyon olcsón. E nélkül együtt az utca vagy a vidéki barátnőhöz költözés és a páromtól való teljes elszakadás várt volna minket. Igy tudtam önéletrajzokat küldözgetni és gyorsan elhelyezkedni. Mai napig nem vagyunk teljesen rendben, igy jólesik, ha kisegit minket néha egy-egy kajával, aprósággal úgy, ahogy Te a lányodat.

Ezzel együtt ha anyukám lenne a Te helyedben azt mondanám Neki, hogy menjen pihenni, mert megérdemli. Ezen kivül foglalkozzon elsősorban a vállalkozásával, mert azt sem szabad hagyni elveszni. Gondolom sok év munkája van benne.

Alapvetően mindenkinek a saját életét kell élnie és saját magának kell boldogulnia. Az, hogy szeretetből, a másik féltéséből segitünk nem mehet a saját boldogulásunk rovására. Akkor tudsz neki igazán segiteni, ha Te is erős maradsz. Ha megmarad a vállalkozásod, ha néha egy nagyot pihensz és a férjed is boldog melletted :)

2016. nov. 22. 15:29
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Sokat segít.
2016. nov. 22. 15:50
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

Én csak kicsit vagyok fiatalabb a lányodnál. Van egy testvérem is, aki szintén felnőtt és dolgozunk mindketten most már jó pár éve.

Amíg nem kezdtünk el dolgozni, mert suliba jártunk, addig anya támogatott a lehetőségeihez képest. Nem mondom, hogy 100%-osan előtérben voltunk, de jobban mint ő.

Anya egyedül nevelt fel minket, volt, hogy még a számlák se voltak befizetve meg ilyenek(apám szinte soha nem dolgozott és gyt-t se fizetett).

Mióta dolgozunk, azóta tud magára is költeni. Pl ruházkodás, kozmetikus, körmös, néha egy nyaralás(hosszú hétvége országon belül).

Senki nem sajnálja ezt tőle. Ti se magatoktól. A lányod a gyereket elsősorban magának szülte neki és a férjének kell gondoskodnia róla.

Egy nyaralás miatt nem fog az unoka éhen halni meg semmi ilyesmi. Ki fogják bírni.

2016. nov. 22. 16:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Így is nagyon sokat segítettél neki, nehogy már miattuk ne legyen nektek nyaralás! Nem vagy köteles folyamatosan pénzelni a lányodat, a lányod köteles megadni mindent saját gyerekének, ahogy azt te is megtetted anno.

Itt az idő, hogy a lányod viszonyozza ezt a saját gyerekének, te meg megpihenj. :)

2016. nov. 22. 16:09
 16/16 anonim ***** válasza:
56%
Oké, max egy hónapig gyenge volt. Ott kellett volna abbahagynod...
2016. nov. 22. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!