Meddig kell előtérbe helyezni gyermekünket magunkkal szemben?
Amikor tönkrementünk a párommal jó volt, hogy vissza tudtam költözni a szüleimhez, a párom pedig egy barátjánál lakott nagyon olcsón. E nélkül együtt az utca vagy a vidéki barátnőhöz költözés és a páromtól való teljes elszakadás várt volna minket. Igy tudtam önéletrajzokat küldözgetni és gyorsan elhelyezkedni. Mai napig nem vagyunk teljesen rendben, igy jólesik, ha kisegit minket néha egy-egy kajával, aprósággal úgy, ahogy Te a lányodat.
Ezzel együtt ha anyukám lenne a Te helyedben azt mondanám Neki, hogy menjen pihenni, mert megérdemli. Ezen kivül foglalkozzon elsősorban a vállalkozásával, mert azt sem szabad hagyni elveszni. Gondolom sok év munkája van benne.
Alapvetően mindenkinek a saját életét kell élnie és saját magának kell boldogulnia. Az, hogy szeretetből, a másik féltéséből segitünk nem mehet a saját boldogulásunk rovására. Akkor tudsz neki igazán segiteni, ha Te is erős maradsz. Ha megmarad a vállalkozásod, ha néha egy nagyot pihensz és a férjed is boldog melletted :)
Én csak kicsit vagyok fiatalabb a lányodnál. Van egy testvérem is, aki szintén felnőtt és dolgozunk mindketten most már jó pár éve.
Amíg nem kezdtünk el dolgozni, mert suliba jártunk, addig anya támogatott a lehetőségeihez képest. Nem mondom, hogy 100%-osan előtérben voltunk, de jobban mint ő.
Anya egyedül nevelt fel minket, volt, hogy még a számlák se voltak befizetve meg ilyenek(apám szinte soha nem dolgozott és gyt-t se fizetett).
Mióta dolgozunk, azóta tud magára is költeni. Pl ruházkodás, kozmetikus, körmös, néha egy nyaralás(hosszú hétvége országon belül).
Senki nem sajnálja ezt tőle. Ti se magatoktól. A lányod a gyereket elsősorban magának szülte neki és a férjének kell gondoskodnia róla.
Egy nyaralás miatt nem fog az unoka éhen halni meg semmi ilyesmi. Ki fogják bírni.
Így is nagyon sokat segítettél neki, nehogy már miattuk ne legyen nektek nyaralás! Nem vagy köteles folyamatosan pénzelni a lányodat, a lányod köteles megadni mindent saját gyerekének, ahogy azt te is megtetted anno.
Itt az idő, hogy a lányod viszonyozza ezt a saját gyerekének, te meg megpihenj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!