Csak szerintem furcsa ez a kérés? A nővérem kedvéért nem vihetnénk magunkkal a gyerekeket a szülinapi ebédre.
A nővéremék idén költöztek haza külföldről. Lassan 10 éve próbálkoznak, de nem sikerült teherbe esnie. Ebből kialakult nála, hogy szinte mindenkit utál, akinek gyereke van és a gyerekek is idegesítik.
A páromnak és nekem három gyermekünk van, a kicsi fél éves lesz.
A hétvégén szerették volna anyuék megünnepelni a születésnaposokat (apu, a nagyobbik fiunk, én). Minden évben így szokott lenni. Most viszont anyu megkért, hogy ne vigyük a gyerekeket, mert szeretne tekintettel lenni a nővérem érzéseire. Azt mondta, majd nekem odaadja gyerkőc ajándékát és a tortáját, inkább otthon adjam neki oda.
Szóhoz sem jutottam, végül megmondtam, hogy ünnepeljenek nyugodtan, mi nem megyünk. Anyu most nem érti, hogy mi a bajom ezzel, szerinte még én vagyok a bunkó.
Én sajnálom a nővéremet, de tényleg meg kell állnia az életnek, mert neki nem úgy jött össze, ahogy szerette volna?
Attól, hogy nem látja őket, még tudja, meg szóba kerülnek, nem?
Ismerősömnek konkrétan meghalt a gyereke, mégis imádta mindet, hozott mindig ajándékot mind a négyünknek unokatesóimmal együtt, meg a volt férje unokahúgaival is barátkozott.
Elég röhejes, hogy dugdosnod kéne a nővéred elől a gyerekeidet... Sajnálatos, hogy neki nem lehet, de saját magának kell túltennie magát rajta. Ennyi erővel a szomszédoknak is szólnak, hogy tüntessék el az összes gyereket a környékről...?
A nővéredék egyébként most anyukádéknál laknak? Szerintem találjatok középutat, ne most menjetek le, hanem pl. a következő hétvégén, és akkor a nővéredék ne legyenek hivatalosak.
ez milyen dolog,hogy ünneplik a te szülinapod,a gyereked szülinapját és apukádét,erre a gyereked nem mehet+a másik kettő se? velük amúgy mit gondoltak mit csináltok? otthon maradnak egyedül?főleg egy fél éves gyereket azért nem kéne egész délutánra elszakítani az anyukájától..
szerintem nincs igazuk. ha a nővérednek 10 éve nem jött össze, akkor bőven lett volna ideje intézni hogy más módon lehessen gyerekük,vagy elgondolkozni az örökbefogadáson,vagy béranyaságon.akármi..de ne téged okoljon és a gyerekeidet utálja mert neki ezt dobta az élet...jól tetted,hogy nemet mondtál így. nem tudom tényleg mit gondolt anyukád,hogy a pár hónapos csecsemőt otthon hagyod a másik2 gyerekkel?
A nővéremnek 3 gyereke van. Nekem nincs, lombikkal sem jött eddig össze.
Minden családi alkalomkor együtt vagyunk. Én nem a testvéremet hibáztatom a helyzetem miatt. Sőt, nagyon szeretem a gyerekeit.
Én is "utálom" az életet, azokat, akik a putrikban sorra szaporodnak az árok szélén, utálom, hogy nekem nem jön össze. De véletlenül sem utálok kokrétan senki olyat, akinek gyereke vagy gyerekei vannak. Pláne nem a tesómat.
Anyukád rosszul gondolkodik. És a leírtak alapján a tesód is. Ezen Te nem fogsz tudni változtatni, csak ők.
Szerintem is nővéreddel van probléma. Attól, hogy még nincs gyereke, nem kell így viselkednie egyáltalán. Nagynénémnek se lehetett gyereke, de soha nem csinált ilyet soha és nem vetítette ki senkire a saját problémáját. Valahogy segíteni kellene neki, hogy törődjön ebbe bele, és ha nem lehet saját gyereke, örökbe is fogadhat akár egyet.
Persze ott van a dolog másik oldala, hogy joga van eldönteni, hogy kit hív meg, kit nem. És gondolom, a nővéred ezt nem azért mondta, mert meg akart sérteni, te elmehetnél még ettől.
Első. Neked nem tűnt fel, hogy pont az egyik gyerek születésnapját is ünnepelnék? Akkor mégis hogy gondolták, hogy pont ő ne mehessen?
Kérdező! A nővéred felnőtt, sajnálatos, hogy így járt, de nehogy már dugdosni kelljen előle a gyerekeket.
Az ilyen hisztiket sosem értettem gyerekkel kapcsolatban. Aki ilyen lelki sérült, jobb ha nem is vállal gyereket.
Nekem sem jön össze a gyerek, és mivel lassan 40 éves leszek, szerintem már nem is fog, viszont örülök, hogy van a családban két gyerek a férjem testvérének is és a bátyámnak is. Imádom ha eljönnek és a gyerekek kicsit benépesítik a házat, és én is imádok náluk lenni, mert a gyerek jelenléte szintén otthonossá teszi a lakást. Szerintem ez a normális hozzáállás, és akit ez zavar, annak pszichológushoz kéne mennie. Nem kerülheti el örökké a gyerekeket és nem lehet mindenkire féltékeny akinek van gyereke. Mert ez bizony részben féltékenység, és ezzel nem fog tudni hosszú távon együtt élni.
Tehát a kérdésre válaszolva konkrétan: A kérés nem csak hogy furcsa, hanem egyenesen beteges is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!