Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet önszántunkból menni...

Lehet önszántunkból menni nevelőintézetbe/gyerekotthonba?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok. Apum meghalt mikor 3 éves voltam. Van 2 bátyám akik nem laknak itthon. Anyummal élek. Nem szeretnék vele lakni, nekem édes mindegy hova mennék csak el innen. Mióta középsulis vagyok rengeteget veszekedünk. Ma eltiltott a barátaimtól és nem akar sehova engedni. Nem tudom hova mehetnék. Utálom a családom. 2 bátyám sem foglalkozik velem, nem tudják min megyek keresztül. Akkora egy lelkiszartömb vagyok h azt nem lehet megérteni. Annyi a lényeg h önszántamból belehet valahova kerülni? Ha nem akkor hogyan?

#gyerekotthon/nevelőintézet
2016. nov. 19. 20:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%

Hidd el, intézetben sokkal rosszabb a helyzet.

kamaszodsz. Ilyenkor szinte minden gyereknek gondja van a szüleivel.

2016. nov. 19. 20:25
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
Ha azt hiszed, hogy bármely intézetben szabadabb életed lenne... naivabb vagy a kortásaidnál is.
2016. nov. 19. 20:32
 3/23 anonim ***** válasza:
72%

....gyere le az égből...

Ha minden kamaszlányt bevennének a gyerekotthonok, akik sokat veszekednek a szüleikkel, másból nem állna a fél ország, csak gyerekotthonból.

A másik, amire gondolni tudok, hogy azóta lettek az intézetek ilyen nagyon népszerűek, mióta kiderült, hogy több is van, ahol rendszeresen zaklatják a gyerekeket. Bejönne neked is, mi?

2016. nov. 19. 20:36
 4/23 anonim ***** válasza:
98%

Otthonba?

csak pár hónapot éltem ott mikor kivett minket öcsémmel a gyámügy mert apánk bántalmazott minket , Anyánk pedig gyógyszerfüggő volt. Csak úgy intézetbe? Mi rossz sorsod lehet? Apám alkoholista vot, meglopott, volt hogy a törött lábamba belerúgott mert"útban voltam a nagy mankókkal." Öcsémet meglopta, volt hogy egy szál alsógatyában küldte ki havat lapátolni, mikor a kutyánkat agyonverte elénkdobta hogy "temessétek el a sz"rotokat".... Mert te anyuddal veszekedsz el akarsz menni?????

Nem sokat voltam intézetbe, engem úgymond sarokban tartottak a fiúk, pedig nem vagyok anyámasszony katonája de 4-5 fiú vs. 1 lány kicsit erős felállás. Öcsém laktózérzékeny egyszer kifeszítették a száját és megitattak vele egy bögre tejet, folyamatosan megverték, engem a fiúk taperoltak. Hiába szóltunk vagy kértünk segítséget kiröhögtek...

De tudodmit?! Menj csak intézetbe nyugodtan, de egy hónap múlva ne sírj, hogy anyudat akarod mert ott legalább volt életed... Undorító, hogy van valakitek és elfobjátok mert önzőek vagytok. Mit meg nem adtam volna ha anyámmal azért veszekszek mert nem mehetek el barátnőzni és nem azért mert nem hozok neki nyugtatót....

Sajnálom hogy személyesre sikerült, de úgy fel tud dühíteni ez a tinip*csa rinyálás hogy hihetetlen...:(

2016. nov. 19. 20:52
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted az intèzetből csak úgy kedvedre mehetsz barátnőzni meg csavarogni???
2016. nov. 19. 21:09
 6/23 anonim ***** válasza:
91%

Inkább legyél megalkuvó anyáddal, mert akkor nem szívsz annyit. Próbálj meg pozitívan gondolkodni és kevésbé fogod rosszul érezni magad.

Amúgy az intézet ezerszer rosszabb. Ott nem oldódik meg problémád. Sőt sokkal nagyobb lelkiszartömb leszel, ha ezt az utat választod.

2016. nov. 19. 21:37
 7/23 anonim ***** válasza:
81%

vernek, a cigányok tiltják, hogy rövid hajad legyen, eltörik a kezed ha meg felépülsz nem kapsz kimenőt.

egyet tehetsz tanulsz hogy idővel olyan szakmád legyen h elhuzhass onnan, és odafigyelsz a fogamzásgátlásra másképp még kiszolgáltatottabb leszel

2016. nov. 19. 22:18
 8/23 anonim ***** válasza:
79%
*hosszú
2016. nov. 19. 22:18
 9/23 anonim ***** válasza:
85%
Ne akarj oda menni. Tele van cigóval. Ezen a lázadós korszakon mindenki átesik, amikor menne de nem engedik, sokat veszekszik a szüleivel. De otthon mégis jobb neki mint egy intézménybe romák között. bírd ki ezeket az éveket, kössél kompromisszumot anyáddal. (pl. kapsz egy jó jegyet akkor elmehetsz 1 órára.) De az intézetnél még az is jobb, ha anyukád tudta/engedélye nélkül ellógsz otthonról.
2016. nov. 19. 22:54
 10/23 anonim ***** válasza:
33%
Neked olyan másfajta intézetbe kéne menni...
2016. nov. 19. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!