Volna okom aggódni a fiam miatt?
Annyira ideges vagyok, nap mint nap őrlődöm a fiam miatt.
Az egész úgy kezdődött, hogy 14 éves korában megismerkedett egy másik fiúval, akivel szorosan összebarátkoztak. Most 16 éves, de azóta minden erről a fiúról szól: mindig, mindenhol együtt vannak, mindent együtt csinálnak, ha nincsenek együtt akkor az interneten szórakoztatják egymást.
Ami igazából zavar, hogy egyikőjük sem mutat érdeklődést a lányok iránt...
Mit tegyek? Van egy pszichológus barátnőm, kérjem ki a véleményét? Vagy az osztályfőnökkel egyeztessek?
De a családom privát dolgait senkinek sem teregetem ki szivesen.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Egy anyuka
A férjem 48 éves és ő is PS4-el játszik, meg a 19 éves fiam is. A 22 éves fiamat az Xbox-tól nem lehet elszakítani néha, de mondok jobbat, még én is és a 17 éves lányom is beszállunk néha! Egyáltalán nem korfüggőek ezek a játékok. :) A barátnőd véleményét kikérheted, de nem hiszem, hogy ez bármin is változtat. Próbálj meg közelebb kerülni a fiadhoz, ha jó a kapcsolatotok, akkor ilyeneket simán tudnod kell, hogy melyik nemhez vonzódik. Az én fiaimnak viszonylag régóta van barátnője, de már 10-12 éves koruk körül lehetett látni, hogy a lányokhoz vonzódnak, és a lányomról is régóta tudom, hogy a fiúkat szereti. Beszéltünk is őszintén ezekről a dolgokról, szerintem egy szülő-gyerek kapcsolatban ez nem lehet tabu. :) Felvilágosítás megvolt nálatok? Kérdezgetett a fiad?
Szerintem nincs baj, kamaszkorban minden gyerek sülve-főve a barátaival lenne. Ha pedig mégis kiderül, hogy meleg a fiad, akkor sincs baj, hiszen a te fiad marad akkor is és ugyanolyan ember lesz, mintha egy lányt szeretne! Neked el kell fogadnod és támogatnod kell mindenben, még ha elsőre furcsa is lesz a helyzet. :)
46/N
Őszintén szólva engem az döbbentett le, hogy mennyit kavarsz TE, miközben az égvilágon semmi olyat nem tudsz írni, ami egy kicsit is indokolná az "aggodalmad".
Szállj már le szerencsétlen gyerekről, kérlek, és ne akard neki bebeszélni akár, hogy meleg, akár hogy valami egyéb gond van vele.
A számítógépes játékból van, aki élete végéig nem nő ki.
Talán lehallgató van a szobájában, hogy naprakészen tudod, miről beszélnek? Egyáltalán, már ne haragudj, de miért is kellene mindenről tudnod, amiről beszélnek???
Tényleg neked kellene elbeszélgetni egy pszichológussal, hogy miért vagy ilyen "aggodalmaskodó", miért nem bízol jobban a fiadban és miért nem engeded hosszabb pórázra? Esetleg akár tudat alatt féltékeny vagy a barátjára, mert évek óta sok időt tölt vele? Hogy fogod így 2-3 év múlva elengedni, hogy elkezdhesse az önálló éltét? (Mert így kb. minden értelmes lányt esélyesen elmarsz majd mellőle.)
Nagyon üres lehet az életed, hogy így ráérsz a semmit kavarni! Magaddal foglalkozz! (Ezt nem rosszindulatból mondom, hanem tényleg azon gondolkozz el, a magad életét mivel teheted tartalmasabbá és boldogabbá!)
Még egy megjegyzés: én s hasonló korban ismerkedtem meg azzal az emberrel, aki a legjobb barátom lett, és a szüleim nem nézték jó szemmel. Azt mondták, elvonja a figyelmem a tanulásról stb. Én a viták ellenére is kitartottam mellette, és most már úgy néz ki, ő lesz az az ember, akire egész életemben számíthatok majd. Ne foszd meg egy ilyen barátot a fiadtól!
"Az osztályfőnök többet látja, találkozik velük az iskolában, hogy ott mennyire vannak együtt, vagy inkább a lányokat figyelik."
Ha az osztályfőnöknek van egy csepp esze, nem pletykálja ki neked a fiad privát dolgait, még akkor sem, ha kéred. Na meg amit ő lát, az távolról sem minden, abból is hiba lenne általánosítani. Ha valami komoly gond van, arról úgyis köteles szólni neked, de az, hogy figyeli-e a lányokat vagy sem és mennyit vannak együtt a legjobb barátjával, csak rájuk tartozik.
16 évesen nincs barátnője még akkor homoszexuális? Vannak bőven emberek akiknek 18-20 éves korukban lesz először párkapcsolatuk, és nem azért mert rondák, vagy éretlenek, lehet zárkózotabbak, gátlásosabbak, vagy éppen érettebbek és komolyabb kapcsolatot akarnak, vagy bármi. Miért kötelező hogy 16 évesen barátnője legyen? Ahogy elnézem még az is lehet van, csak gőzöd sincs róla :D Az meg miért zavar hogy van egy barátja? Nekem is volt ebben a koromban, állandóan cseteltünk meg online játszottunk, elmentünk ide-oda.
Pszichológus meg nem tudom hogy jön képbe.
Jó, hát nem is a számitógépes játékokon van most itt a hangsúly... Bár annyiban igen, hogy ezek kapcsán is mindig ez a fiú kerül szóba...
Arra gondolok konkrétan, hogy nem játszik másik 10 gyerekkel, vagy legalább még 1-2-vel, mindig csak ezzel a legjobb baráttal.
Jól van, ne számoljunk be egymás "perverz gondolatairól", de még annyit sem mond, hogy pl. "jaj de szép ez a lány", vagy "láttam egy szép lányt a buszon/utcán" vagy értitek, mire gondolok.
Egyszerűen az aggaszt, hogy semmiféle érdeklődése nincs a lányok iránt, csak ez az egy fiú szinte az élete...
De ha mondanám neki, hogy lányok, lányok, lányok, érdeklődjön, nézelődjön, biztos gyanút fogna, hogy gondolok/sejtek valamit...
Vagy legalább más fiúkkal, több baráttal látnám, akkor egyértelmű volna, hogy ők csak egyszerű barátok.
Alapjaiban véve jó a kapcsolatunk, szeretjük, tiszteljük egymást, nincsenek köztünk viták.
Felvilágositás volt a védőnő részéről, ill. én is beszélgettem vele, vannak fiúk, vannak lányok, stb.
A pszichológus és az osztályfőnök előtt fölöslegesen miért keverjem gyanúba a fiam. És ha minden rendben van? És ha nincs??
De az osztályfőnök csak szólna nekem, talán még kérdezés nélkül is, célozgatna rá...
Vagy független pszichológus lenne jobb megoldás, aki valóban külső szemlélő?
Ráadásul a minap fölkerült egy fotó a facebook-ra, amin átölelik egymást, és oda van irva, h "best friends forever", és néhány osztálytárs szivecskét irt a kommentbe...
Jaj, megőrülök! :O ;'(
Egyre inkább úgy gondolom, hogy te leszel az, aki pokollá fogod tenni a fiad életét, hacsak nem veszel erőt magadon! Mert ahogy látom, úgysem bírsz magaddal, ameddig az őrületbe nem kergeted szegényt!
Én sem emlegettem a fiúkat egyáltalán addig, amíg szerelmes nem lettem, pedig jó a kapcsolatom a szüleimmel. Az meg, hogy mi van posztolva a facebooka... ki is a gyerekes???
Kérdező, Te már nem fogsz megőrülni... :(
16-os: "Egyáltalán, felvilágosítással hogy állsz?" - Isten őrizzen attól, hogy ő világosítsa fel! Sötétséget és szexuláis nyomort zúdítani a saját fiára... :(
Ha jól elvannak egymás társaságában és nem romlott rohamosan a tanulásban, akkor szerintem nem lehet nagy gond. Lehet, hogy nem nagyon szociálisak. A lány iránti érdeklődést nem lehet biztosan tudni. 16 évesen a legtöbb fiú ismerősömnek nem volt tartos kapcsolata és nekem se, sőt 15 éves koromban volt az első, utána 3 évig semmi, ám ez lehet az önbizalomhiányom miatt is. Anyummal akkor közöltem a dolgokat ha kialakult egy párkapcsolatom. Egyszer ő látott meg, mert féltem neki szólni, hiszen azt gondoltam, hogy tulságosan bele fog kérdezni a kapcsolatba.
18/ L
16 évesen én sem anyámnak számoltam be arról, hogy milyen jóképű srácot láttam a buszon, az ilyesmit barátnőkkel hoztuk szóba. Azt tényleg nem tudhatod, hogy mutat-e érdeklődést a lányok iránt. Könnyen lehet az is, hogy még nem akar barátnőt, mással foglalkozik, ezzel semmi gond nincs 16 évesen.
A facebookos fotón meg nem értem, miért aggódsz. Ha két lány öleli át egymást, az rendben van, de ha két fiú, az már b..zis? Azon akadsz ki, hogy az osztálytársak szívecskét írnak kommentbe?
A kommentjeidből kiderül, te rettegsz attól, hogy a fiad esetleg meleg. És ha netán az, akkor mi van? Ezzel a hozzáállással csak meg fogod nehezíteni az életét, vagyis megnehezíted már most is, akár meleg, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!