Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet buta kérdés, és tudom,...

Lehet buta kérdés, és tudom, hogy nem kéne e miatt aggódni, de ugye nem etetem túl a fiam?

Figyelt kérdés

8 hónapos, múlt hónapban 8580g, most 9170g volt a mérésen.

A védőnő azt mondta, hogy az is normális már, ha csak 10dkg-t hízik fiam viszont hízott vagy 60at.Meg azt is mondta, hogy akkora mint egy 1 éves.Amúgy 73 cm.Mi is magasak vagyunk, szóval gondolom ezért nagyobb baba.

Amúgy reggel 6-7körül szopizik, aztán kap kis reggelit, kenyér falatkákat. 10-11 körül szopi, gyümölcs, alma, banán.1-2 körül ebéd, ez után nem mindig szopizik.4-5 körül megint szopi, gyümölcs, majd este fél7-7 fele valami kis vacsi, mint a reggeli, vagy kalács, és fürdés után szopizik.De szerintem már nem eszik annyi tejet, alig van 5 percet a mellemen alkalmanként, és nem is nyel végig, szóval szerintem nem szophat már sokat.A reggeli esti kenyeret meg nagyon szereti!Ezek a kedvenc étkezései szerintem:)

Lehet fölöslegesen aggódok, igyekszem egészségesen etetni, én főzök neki friss zöldségekből, csak nem szeretném, hogy elhízott kisgyerek legyen...

szerintetek?

Ja amúgy kb 3 hete kúszik aktívan, már próbálgatja a négykézlábra állást

2011. jún. 20. 14:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam 7 hónaposan volt szinte pontosan ekkora ,mint a Tiéd (9190g és 73 cm). Sokáig Ő is 40-50 dg-okat hízott még, de most pl. már csak 15 dkg-t. Így 1 évesen 80 cm és 11 kg. Mióta jár, azóta lassult a súlygyarapodás, a mászás nálunk még nem lassította le.

Szóval nyugi, nem lesz elhízott baba!!!

Bár én 8 hósan még nem adtam neki reggelit, csak szopizott, de ezt leszámítva nagyjából úgy evett, mint a Te kisfiad. Illetve este nálunk általában főzelék a menü.

2011. jún. 20. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:

:) Nekem lányom van, és 8 hónaposan 9,5 kg volt. Kicsit aggasztott a dolog, de hát mit tudtam volna tenni?

12 hónaposan 13 kg volt... Aztán elindult. :)

Most 2,5 éves, és 14,5 kg, 98 cm, elég magas, és vékony kislány lett belőle. Nem tudsz mit csinálni, ilyenkor, ha mozogni kezd, lemozogják, vigyázni kell az egészséges étkezésre már a kezdetek óta!

2011. jún. 20. 15:01
 3/7 anonim ***** válasza:

szerintem ez sok. nem kéne étkezés után szoptatnod, mikor lesz kiváltva egy étkezés? adj neki vizet, reggel, este és a délutáni alvás után szoptasd meg.

az, hogy 5 percig cicizik normális, akár 200ml-t is bepuszilhat ennyi idő alatt, már meg van erősödve a szája, nyelve, nagyon hatékonyan, gyorsan tud szopizni!

2011. jún. 20. 15:03
 4/7 anonim ***** válasza:
előző vagyok, az, hogy sok a szopikra értettem nem a súlyára!
2011. jún. 20. 15:03
 5/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

akkor elég lenne 3 szoptatás??reggel, este, délután?És nem fog így elmenni a tejem, ha ilyen keveset szoptatok?Éjjel nem eszik.

2011. jún. 20. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:

elég lenne de nem egyik napról a másikra. szép lassan, 1-2 hét alatt!

nem fog elmenni a tejed, én 6 hónapos korában váltottam ki 3 étkezést és volt elég tejem utána is :)

2011. jún. 20. 18:38
 7/7 A kérdező kommentje:

oké, köszi.

azért várok még válaszokat:)

2011. jún. 20. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!