Ez normális? Mikor kezdjek aggódni érte? Fogas kérdés!
Kisfiam 15 hónapos és csak 6 foga van.10 hónaposan jött ki az utolsó.Azóta semmi.Fölül 4 alul 2.Igazából ennyivel is megoldja a rágást de mégis csak kéne több hogy jobban összetudja rágni az ételt.A másik kérdésem,hogy ti mivel tisztítjátok a fogait a babónak?Nekem a baba fogkefével nem engedi és aggódom a fogai miatt.
Köszönöm a válaszokat!!
Én sima fogkefével szoktam, de nem nagyon sikálom neki. 6 fognál még ha rágcsálja is elég. :)
A fogak nem egyformán jönnek ki, emiatt nem aggódj. Majd lesz neki több is. Az ételeit puhára főzd és apróbbra törd össze, és így könnyebb szétnyomnia az ínyével. A legkisebb gyerekemnek szintén így jöttek a fogai. 3,5 hónaposan már kint volt az alsó kettő. A továbbiak pedig úgy jöttek, hogy 5-6 hónap kihagyás után egyszerre bújt ki 4. Hidd el, lesz neki több is. :)
Az első fogak megjelenésétől tisztítani kell, kedves első. Ha nem is fogkefével, de akkor legalább fogtörlő kendővel.
Mi az első kettőt ujjra húzható textil fogtörlővel törölgettük, ahogy lett neki még kettő, onnantól fogkefével és Nenedent fluoridmentes fogkrémmel tisztítjuk neki. Ha nem engedi még fogkefével, akkor törlőkendőt vegyetek, és azzal tisztítsátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!