Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 éves vagyok és nyertem a...

19 éves vagyok és nyertem a lottón egy jó kis összeget. Hogy titkoljam el a szüleim elől, hogy ne vegyék el?

Figyelt kérdés

1.200.000 Ft-ról van szó. Még otthon élek, tanulok, de a szüleim szinte semmire nem adnak. Nincs otthon étel, ruhát öt éve nem vettünk nekem, fodrászról, kozmetikusról nem is álmodtam soha. Ráadásul ilyen tampont, dezodort is magamnak kellett összespórolnom.

Úgy gondoltam, hogy kis részét magamra költöm, hogy ne kelljen tovább slamposan járnom. A szüleim beszólnának, hogy hülyeség és amúgy is most vesz apa új autót, arra költünk.

Szerintem ezt én nyertem, és nekem van jogom elkölteni. A továbbtanulásra is maradna belőle. De ha most lenyúlják ugrik minden. Ha meg megtudják, mégcsak reggelit sem vennének, mert van pénzem.

2016. nov. 19. 10:42
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
Sajnálom, hogy ilyen rossz kapcsolatban vagy a szüleiddel! Az nem írtad, hogy van-e testvéred és az anyagi háttérről sem tudunk semmit. Arra gondoltál, hogy a lottót az Ő pénzükből vetted? A Te dolgod, hogy mit döntesz, de ez a döntésed a későbbi életedre is ki fog hatni. Egyébként nehezen hiszem, hogy ruhát sem vesznek Neked. Bárki bármit válaszol is a döntésed és következménye a Tied lesz!
2016. nov. 20. 12:49
 22/29 A kérdező kommentje:

Pedig tényleg nem vesznek nekem. Max. 2 db bugyit évente, mert kikönyörgöm.

Nem kértem a lottóra pénzt egyébként. De, ha ők adták volna fel, akkor sem lenne joguk lenyúlni. Ahogyan őket ismerem, abból a pénzből nem kerülne nekem megint semmi, ha beszámolnék róla.

2016. nov. 20. 13:05
 23/29 anonim ***** válasza:

ne beszélj róla nekik.

még ha rendesen biztosítanának neked mindent,akkor azt mondom oké,mondd el nekik,esetleg adj is nekik belőle.

de így,hogy még egy doboz tamponért is könyörögni kell, nem igen "jár" nekik a nyereményből sem. tartsd titokban.

jó lesz az még neked,ha elköltözöl otthonról,vagy továbbtanulsz és kell majd a pénz

2016. nov. 20. 17:03
 24/29 anonim válasza:
Melyik játékon nyertél?
2016. nov. 21. 00:33
 25/29 A kérdező kommentje:
Ötös lottó, 4-esem volt.
2016. nov. 21. 09:41
 26/29 anonim ***** válasza:
Végül is mit fogadtál meg a sok jó tippből? Ha bankba teszed jól teszed, lényeg hogy levélértesítést ne kérj!!!!
2016. nov. 21. 12:49
 27/29 anonim ***** válasza:

Ha nem szoktak törődni vele vagy sosem kérdeznek rá részletekre a kapcsolataidnál, mondhatod azt is, jársz valakivel. Így az apróságok nem szúrnának szemet, azt mondod tőle kapod. Ha idővel mégis találkozni akarnak vele, akkor rávágod, persze, megbeszélem vele, hamarosan, majd nem sokkal előtte "összevesztek", kis ideig, hétig időt adtok magatoknak, majd hét múlva mondod, végül úgy döntöttetek, szakítotok.

De ezt tényleg csak akkor, ha olyan típusú szülők akiket nem izgat és sosem érdeklődnek.

2016. nov. 25. 21:42
 28/29 anonim ***** válasza:
Szia! Eltelt mar egy kis ido a nyeremenyed ota. Sikerult titokban tartanod? Befektetted? Remelem jo cuccokat vettel magadnak.
2017. szept. 26. 09:53
 29/29 anonim ***** válasza:
Szia! Eltelt mar egy kis ido a nyeremenyed ota. Sikerult titokban tartanod? Befektetted? Remelem jo cuccokat vettel magadnak. Es van meg jocskan a penzedbol.
2017. szept. 26. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!