Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 19 éves vagyok és nyertem a...

19 éves vagyok és nyertem a lottón egy jó kis összeget. Hogy titkoljam el a szüleim elől, hogy ne vegyék el?

Figyelt kérdés

1.200.000 Ft-ról van szó. Még otthon élek, tanulok, de a szüleim szinte semmire nem adnak. Nincs otthon étel, ruhát öt éve nem vettünk nekem, fodrászról, kozmetikusról nem is álmodtam soha. Ráadásul ilyen tampont, dezodort is magamnak kellett összespórolnom.

Úgy gondoltam, hogy kis részét magamra költöm, hogy ne kelljen tovább slamposan járnom. A szüleim beszólnának, hogy hülyeség és amúgy is most vesz apa új autót, arra költünk.

Szerintem ezt én nyertem, és nekem van jogom elkölteni. A továbbtanulásra is maradna belőle. De ha most lenyúlják ugrik minden. Ha meg megtudják, mégcsak reggelit sem vennének, mert van pénzem.

2016. nov. 19. 10:42
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
71%
Költekezel, feltűnik, és rákérdeznek! ...
2016. nov. 19. 10:47
 2/29 anonim ***** válasza:
85%

A kis összeg alatt azt hittem, 100.000 Ft-ot értesz maximum. Hát, gratulálok, hogy ilyen nagy szerencséd volt! :) Én ilyen helyzetben biztosan nem mondanám el, hogy nyertem. Inkább mrgtartanám magamnak bankszámlán, és magamra költeném (amiket írtál: fodrász, tampon, kaja), de persze azért figyelnék, hogy ne szórjam el mindet, hanem maradjon például költözésre, ha úgy alakul.

20L

2016. nov. 19. 10:49
 3/29 anonim ***** válasza:
14%

Arra nem gondoltál, hogy ezt a pénzt be is tudnád fektetni bankba?

Meg amúgy semmi közük nincsen a pénzedhez. A szüleid véleményével meg ne törődj. Szard le.

Gratulálok neked, hogy még mindig ott tartasz, hogy a szüleidtől várod el, hogy mindent a segged alá tegyenek.

2016. nov. 19. 10:50
 4/29 anonim ***** válasza:
94%
Tedd be a bankba, a saját számládra, azt, amit félre akarsz tenni, kösd le, hogy még véletlenül se cseszd el. A kártyád PIN-kódját pedig ne áruld el senkinek (bár ez amúgy is alap.) Van ingyenes diákszámla több banknál is, nézz utána. És vigyázz, hogy ne költekezz feltűnően.:-)
2016. nov. 19. 10:56
 5/29 anonim ***** válasza:
61%
Fektess be egy nagy részt belőle, és egy keveset meg rejts el arra, hogy a hiányzó dolgokat megvedd.
2016. nov. 19. 10:57
 6/29 anonim ***** válasza:
95%

Menj be a bankba, nyiss egy bankszamlat, de ne kerj leveles ertesitest a szamlad allapotarol, mert akkor otthon megkerdeznek, mi ez a penz. Csinaltass internetbankos hozzaferest, hogy online kovethesd a penzed mozgasat, lekothesd, utalhasd.

A helyedben rovidtavu lekoteseket csinalnek, ami par honap alatt par ezret hoz a konyhara, de legalabb biztos. Valamint, ha ilyen pocsek a helyzet otthon, lakastakarekot nyitnek, de a maximum osszeggel, hogy amikor befejezed a tanulast, sajat lakasba koltozhess.

Olvass nagyon sokat a penzkezelesrol! Mi az erdemes befektetes, mi nem. Es itt most a sajat kinezetedrol is beszelek, meg persze a szellemi tokerol! :)

2016. nov. 19. 11:10
 7/29 anonim ***** válasza:
93%

Én a helyedben titkolnám a dolgot, azt hiszem ezt eddig is így tetted. Jól tetted.

Én a helyedben megtartanék 100.000. forintot, a többit pedig betenném az egyik bankba, hosszabb távú lekötésre.

Van személyi igazolványod, nyugodtan menj be abba a bankba amelyikbe szeretnél, és szerintem tedd ezt.

2016. nov. 19. 11:36
 8/29 anonim ***** válasza:
77%
Hat en elsosorban albit keresnek, elkulonitenek fel evi/evi koltsegre, vallalnek melot h a havi kiadasokhoz.,
2016. nov. 19. 11:41
 9/29 anonim ***** válasza:
93%
Nyiss rögtön bankszámlát és ne kérj bankkivonatot, ez legyen az első. Utána meg amíg otthon laksz, ne nagyon nyúlj hozzá, végezd el a sulit hamar és lépj le.
2016. nov. 19. 12:00
 10/29 anonim ***** válasza:
95%

Köss le belőle legalább egy milliót, és akkor azt is megakadályozod, hogy ha a szüleid valahogy rájönnek, akkor hozzányúlhassanak!

Ha költesz magadra, akkor azt észre fogják venni, úgyhogy a legjobb, ha azt mondod, hogy volt egy hármasod (az olyan 15-20 ezer forint), veszel magadnak pár ruhát, elmész fodrászhoz, aztán kézcsókom.

Ez nem akkor összeg, hogy érdemes legyen beleadnod az autóba, egyébként meg nagykorú vagy, a saját pénzeddel te rendelkezel.

Ez az összeg majd akkor fog jól jönni, ha önálló életet kezdesz, és elköltözöl a szüleidtől, vagy ha továbbtanulsz. Akkor úgysem lesz már rálátásuk, hogy miből és mennyit költesz, amúgy pedig sajnos nem olyan nagy összeg, hogy feltűnően javuljon az életszínvonalad. :(

2016. nov. 19. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!