19 éves vagyok és nyertem a lottón egy jó kis összeget. Hogy titkoljam el a szüleim elől, hogy ne vegyék el?
1.200.000 Ft-ról van szó. Még otthon élek, tanulok, de a szüleim szinte semmire nem adnak. Nincs otthon étel, ruhát öt éve nem vettünk nekem, fodrászról, kozmetikusról nem is álmodtam soha. Ráadásul ilyen tampont, dezodort is magamnak kellett összespórolnom.
Úgy gondoltam, hogy kis részét magamra költöm, hogy ne kelljen tovább slamposan járnom. A szüleim beszólnának, hogy hülyeség és amúgy is most vesz apa új autót, arra költünk.
Szerintem ezt én nyertem, és nekem van jogom elkölteni. A továbbtanulásra is maradna belőle. De ha most lenyúlják ugrik minden. Ha meg megtudják, mégcsak reggelit sem vennének, mert van pénzem.
Gratulálok :-)
Egyszerre ne költs belőle sokat és akkor otthon sem tűnik fel. Mondhatod h.3-asod volt,azt vásároltad el. Később azt,h nrten eladtal pár dolhot amit nem használsz.
A maradékot kösd le
Add nekem, ha a szüleidnek nem akarod. :DDDD
Viccen kívül, nem költekezz, mert mindenképpen fel fog tűnni. Majd az önnáló éltkezdésnél nagyon jól fog jönni.
Amúgy meg gratulálok a szerencsédhez.
Gratu.:)
Én a helyedben már most vennék ki azonnal belőle 1 albit.
És rájuk se néznék,ha már ilyen jó szüleim voltak.:)
Csinálsz egy bankszámlát, és arra utaltatod át az összeget (amikor ki kell töltened a nyeremény űrlapot, akkor annak a számlaszámát fogod ráírni).
Postai értesítést nem kérsz a kártyához, viszont ha leakarják küldeni a bankkártyát hozzá, akkor vagy azt mondod, hogy maradjon bent a bankban, és érte jössz majd, vagy ha nem engedik, akkor bérelned kellene 1-2 hónapra egy postafiókot, és arra küldenék meg. A bérléshez sms értesítést is kérsz, és ha jön valami, akkor küldenek sms-t, és amikor megjön a kártya, akkor megszünteted, és ennyi. Több értesítés nincs postai úton. Erre a postafiókra küldheti a szerencsejáték zrt az értesítéseit is, és így nem derül ki, hogy mi történt.
A bankkártyához online hozzáférést kérsz természetesen.
Ezzel titokban tudod tartani.
Ha új ruhatárat akarsz, akkor ezt lelehetne fedni azzal, hogy szerencséd volt a turiban (ami nem olyan ritka ám). A pénz részét esetleg azzal, hogy diákmunkát vállaltál, amíg "fiktíven dolgozol", addig lehetsz könyvtárban, és mondjuk tanulhatsz, készültetsz az egyetemi évekre.
Szerencséd, hogy 19 éves vagy, mert nekem egy közeli ismerősöm fia így bukta el a tippmixes nyereményét, hogy 18 év alatt volt (16 éves), és nagy tételt nyert, viszont az adataihoz a sajátját adta meg, így mivel 18 év alatt volt, bukta az összeget, hiszen 18 év alatt nem lehet játszani. Nagyon amatőr hiba volt, de tanult belőle. A szerencse viszont még mellette ált, mert már betöltötte a 18-at, és nyert ismét, bár nem annyit, és vett magának egy kis használt kocsit (1,3 misit nyert, és 800 ezerért vette a kocsit).
Azért utolsó, ez nem így van. Utolsó éves gimnazistaként még nem tudom teljes egészében fenntartani magam. Talán, ha egyszer gyereket vállaltak nem olyan nagy elvárás, hogy legalább enni tudjak. Plusz kiadásokra nem is szoktam kérni, kapni pénzt. Nálunk nincs esti iskola mielőtt azt mondanád, hogy menjek át arra. Ez a legrosszabb kor, mert mindenki azt hiszi, hogy egy 18-19 éves csak élősködő lehet.
Egyébként meggyőztetek, hogy ne beszéljek róla nekik. 1 milliót félreteszek, a többivel pedig fedezem a kiadásaimat, apránként. Akkor nem lesz feltűnő.
Szerintem nyiss egy számlát és tedd rá a pénzt, de ne költs róla sokat, tényleg csak arra amire eddig is spórolgattál, illetve 1-2x mondjuk egy ruhát, ami még nem feltűnő. Amúgy ha tegyük fel megtudják és azt mondják az kell az új autóra nyugodj meg, a számla a te neveden van, 19 éves vagy,az égvilágon semmi joguk nincs ahhoz a pénzhez nyúlni.
Ha meg azt mondják akkor kaját is te veszel nyugodtan mondd meg nekik hogy eltehetnéd továbbtanulásra, jogsire,stb de nem, mert inkább elpazarlod mindennapi apróságokra mert nekik nem tetszik ha van pénzed.
én is úgy gondolom,mint a többiek. 1 milliót köss le saját számlán. és tényleg ne kérj semmilyen leveles értesítést otthonra.a pin kódot is csak te tudd. jó lesz az az 1 misi majd költözéskor. kicsit még gyűjtesz hozzá és már önerő megvan.
a maradék 200 ezret meg hagyd egy másik számlán. ha kell valami akkor abból vedd meg. ha nagyon gyanakodnak a szüleid,akkor meg nem mondasz igazat. pl ha elmész fodrászhoz ,akkor azt mondod,hogy fodrásztanulónál voltál és ingyenes volt.az új ruháidra azt mondod turiztad..stb. így nem feltűnő,hogy hirtelen többet költesz,mint eddig.
egyébként nagyon sajnálom,hogy ilyen a helyzet otthon. egy normális családban az ember gond nélkül meg tudja osztani az örömét a családdal, nem akarja kiforgatni és lenyúlni a pénzt senki sem, hanem veled örülnek. sajnálom,hogy titkolóznod kell
de inkább ez,mint hogy benyúlják az összes pénzt. nem igazán érdemelnék meg, tekintve hogy a legalapabb dolgokat sem veszik meg neked (tampon) úgy hogy még tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!