Az a gondom,hogyha el kell mennem itthonról akkor nagyon nyugtalan leszek elkezd görcsölni a hasam hányingerem van hasmenésre panaszkodok.Ő ezeket a tüneteimet már ismeri de azt nem tudja,hogy olyan szinten eluralkodtak rajtam,hogy az iskolába olyan szinten szorongok,hogy sírhatnékom van.Próbálom nyugtatni magam,hogy semmi baj nem lesz de valahogy nem nagyon ér semmit. Nagyon sok rossz dolgot éltem át mostanában és ezért előre félek,hogyha valamit nem jól csinálok az iskolába leszidnak.Görcsösen ülöm végig a tanórákat nagyon fájni szokott a hasam nem tudok normálisan odafigyelni. Nem volt rá példa,hogy leszidtak volna de nem tudok úgy elindulni,hogy ne szorongjak.Bárhova megyek el itthonról ezek a tüneteim jelentkeznek.Visszaszoktam magam fogni nem sírok az osztálytársaim előtt de nagyon nehéz tartanom magam és megjátszanom,hogy minden rendben.Mint írtam anyukám tudja,hogy stresszelős, vagyok de ezt már én nem bírom sokáig annyira rossz közérzettel megyek el itthonról.Szóljak neki, erről?
Igen, szólj. Kérd, hogy oldjátok meg együtt a problémát.
Iskolaváltás szerinted segítene?
2016. nov. 14. 13:35
3/14 anonim válasza:
Előszőr is, hány éves vagy? Szerintem nyugodtan mond el neki, hidd el, hogy ő felnőtt, tudja mit kell tenni. Max elvisz pszichológushoz. Minden ok lesz💪
2016. nov. 14. 13:37
4/14 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok.(:
2016. nov. 14. 13:39
5/14 anonim válasza:
A hasüregben futnak össze az idegek, ugymond egy nagy idegbázis van ott. Ha fönt tul sok a teher akkor odalent megérzed! Nem a gyomorral-bélrendszerrel-emésztéssel van itt probléma!
Nem feltétlenül javasolnék iskolaváltást, mivel a fennállo stressz fokozódása depressziohoz vezethet. Vagy ez is már talán az, föleg, ha fönnállnak alvászavarok is.
Gondolom a szünetek elég kellemetlenek, neked a szünet az nem is szünet hanem egy másik fajta megpróbáltatás, nem?
Hamar bepöccensz, vagy sirvafakadsz...
Javaslom a körzeti orvos felkeresését és kérni öt, hogy utaljon tovább, vizsgáljanak ki. Sokat segit, hidd el!
2016. nov. 14. 13:45
6/14 anonim válasza:
Ja, persze, mindenképp Anyuval!
2016. nov. 14. 13:46
7/14 anonim válasza:
Vagy a sulival, vagy veled van baj. Lelki vagy rossz az osztály. Sok a szemét kölök. Nem bántanak? Valami jó kis stresszoldó, antidepi vagy belgyógyász kéne. Fordulj orvoshoz. Én is utáltam suliba járni. Az jöhet ki nálad.
2016. nov. 14. 14:00
8/14 anonim válasza:
17 évesen lettem pánikbeteg, nem a suli, nem a barátok hiánya miatt, egyszerűen örököltem, ilyen is van. A pszichiáter nagyon könnyen ad gyógyszert ilyen fiatalnak is, az pedig nem túl jó megoldás, úgyhogy inkább a pszichológust ajánlom, ő nem írhat fel gyógyszert, vagy segít, vagy nem. Ami még sokkal hatásosabb: sok mozgás, sok alvás, mindig időben lefeküdni, kávét érdemes mellőzni, mert kihozhatja a pánikrohamot, normális életet élni, kerülni a stresszt, meditáció, jóga is hasznos lehet. Anyuddal beszéld meg persze ha jóban vagytok és nyitott rá.
2016. nov. 14. 14:29
9/14 anonim válasza:
Pánikbetegségre utaló tünetek.
Természetesen szóljál édesanyádnak.
Nekem olyan volt sokáig, hogy nem mertem egyedül még boltba se elindulni, azt éreztem, hogy el fogok ájulni.Kivert a víz, szédültem.Odáig jutottam, hogy szegény kislányomat vittem magammal mindenhova, ha exférjem nem tudott velem jönni.
Úgy múlt el, hogy pár hete eldöntöttem: Ha elájulsz, akkor majd fellocsolnak.
Rossz különben, nem tudom mi okozza a pánikbetegséget.
2016. nov. 14. 14:40
10/14 anonim válasza:
A pszihiáter orvos, ö állit fel diagnozist, utal csoportkurzusra vagy pszihologussal valo személyi terápiára. Lehet, hogy könnyen adnak gyógyszert, föleg ha a fiatal lány még eröszakosan kéri is depresszióra. Nem gyógyszert kell kérni, hanem segitséget!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!