Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám nem keltett fel és...

DiamondAKkiller75 kérdése:

Az anyám nem keltett fel és emiatt elkéstem az iskolából. és még neki áll följebb. mit tegyek?

Figyelt kérdés
Úgy kezdődött az egész hogy anyám mindig fel szokott kelteni minden reggel.Most bezzeg nem keltett fel és emiatt elkéstem az iskolából.Nem történt belőle nagy baj mert a kémia tanár az jófej volt.Ma délután hazajött és számon kértem rajta hogy miért nem keltett fel és hogy miatta késtem el az iskolából.Erre elkezdi hogy nem mész vasárnap a barátod születésnapi bulijára.Szóval még neki ált följebb.Szerintem ez igazságtalanság.

#mit kéne tegyek
2016. nov. 11. 21:00
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
78%

HA már kémia órátok is van a suliban, akkor elég idős vagy ahhoz, hogy ne anyádnak kelljen felkeltenie.

Anyukád nyilván újhullámos, aki semmilyen körülmények között nem üti meg a gyereket, hanem inkább más, sokszor értelmetlen büntetést talál ki helyette, mint esetedben, hogy nem mehetsz el szülinapozni, aminek ugyebár a jelen esethez semmi köze, egy jó nagy pofont viszont megérdemeltél volna, amiért ilyen szemtelen kis hólyag vagy anyáddal szemben.

2016. nov. 11. 22:17
 22/40 anonim ***** válasza:
71%
Vegyél egy vekkert.
2016. nov. 11. 22:17
 23/40 anonim ***** válasza:
31%
Mi a bubanatos istenverese van veletek, embark? Ha minden aldott nap az anyja kelti, mi a fszomnak allitana ebresztot? Anyuci sara, akarmennyire is hulyek a mai kolykok, azert ne essunk at a lo tulso oldalara. A sajat hibajaert meg egyszeru azt okolni, aki amugy is kiszolgaltatott, alarendelt helyzetben van. Attol meg boven lehetnek bajok a kerdezo stilusaval meg szamonkeresevel is. Mert... Ugye, Okoska... Ki vagy te is, amugy, hogy barmit szamon jerk anyadon?
2016. nov. 11. 22:26
 24/40 anonim ***** válasza:
52%

Mivel már kémiát tanulsz, biztosan felsős vagy. És így várod el anyukádtól, hogy keltsen fel? Nehogy már az után, hogy otthont, ételt, stb.-t biztosít neked, ez legyen a legnagyobb problémád. Amikor egyetemista leszel, minden reggel átmegy hozzád, hogy felkeltsen?

Mellesleg szerintem is kihagytál pár részletet.

Telefonodón ébresztő? Vekker? Vagy ha korábban feküdnél le?

De persze amint jönnek a nem tetsző válaszok, a kérdező mindig eltűnik...

15/L

2016. nov. 11. 23:03
 25/40 anonim válasza:
74%
Egyébként te most normális vagy?? Az anyukádad szidod és okolod azért,mert elkéstél??? Hát már ne is haragudj,de jogosan nem enged el arra a bulira,ha már így viselkedsz vele. Én MINDENNAP beállítom az ébresztőm,és nahát! Csodák csodájára fel tudok kelni!!! Szerintem van épp elég baja anyukádnak! És ha nem reggel megy.dolgozni,miért nem hagyod hogy pihenjen?? Úristen!!!
2016. nov. 11. 23:40
 26/40 anonim ***** válasza:
37%
Bírom amikor a 15 éves nagyokosok osztják az észt..:D és még oda is biggyesztik a valasz vegére, hogy mindenki jól lássa hogy már nagylány a válaszoló.:)))
2016. nov. 12. 01:36
 27/40 anonim ***** válasza:
82%

Engem is anyukám kelt fel reggel, de nagyon nehezen kelek, szóval ébresztőm is van, nem is kevés. Volt párszor, hogy elfelejtettem beállítani az ébresztőt és anyám is elaludt. Eszemben sem jutott számon kérni, én is ugyanúgy aludtam, mint ő - helyette inkább 3 egész perc alatt elkészültem és futottam suliba (vagyis buszvégre). Nem késtem el.

A stílusoddal lehetett a baj, meg azzal, hogy feltétel nélkül várod a sült galambot a szádba. És persze hogy neki áll feljebb, ő az anyád és nem fordítva.

2016. nov. 12. 01:55
 28/40 anonim ***** válasza:
64%
"Mi a bubanatos istenverese van veletek, embark? Ha minden aldott nap az anyja kelti, mi a fszomnak allitana ebresztot? Anyuci sara, akarmennyire is hulyek a mai kolykok, azert ne essunk at a lo tulso oldalara." A kédező az aki átesett a ló túlsó oldalára. Mert az még rendben is van hogy szól: mit csinált a késés miatt a tanár. De mi az hogy számon kéri? Nem a beosztottja, cselédje, kutyája az anyja.... hanem aki gondoskodik róla, és a kis segge alá tol mindent. Ami nyilván nagyon elhibázott lépés volt, tekintve hogy ennyire nagynak érzi magát a kérdező. Bulizni elég nagy, de minimális önállóságot sem mutat? Ez egy vicc. ne akarjon már felsőbbrendűt játszani egy ilyen kölyök azzal szemben aki gondoskodik róla.
2016. nov. 12. 07:06
 29/40 anonim ***** válasza:
71%

Elég gáz, hogy minden nap anyád kelt fel, mert te magadtól nem vagy képes rá. Az én gyerekem 8-os, tehát kb a te korcsoprtod, de már évek óta nem én keltem. Ami nem jelenti azt, hogy időnként nem alszik el. De még eszébe sem jutott, hogy engem okoljon érte.

Neked abban van igazad, hogy ha eddig anyád keltett, akkor jogosan vártad ezt a késésnél is. Anyádnak, és a válaszolóknak abban, hogy ideje felnőni, és megtanulni egyedül felkelni. Ez nagyon hasznos dolog lesz számodra a jövőre nézve.

És még egy jó tanács: elég nagy vagy, hogy felérd ésszel, de azért felhomályosítalak. Az, hogy elkéstél nem anyád hibája. Ő se nem robot, se nem vekker. Te nem tettél meg mindent azért, hogy ez ne forduljon elő.

És ne bunkózz. Valamit bizonyára kihagytál a történetből. Mellesleg semmi jogod számonkérni anyádtól semmit. Max megkérdezheted, hogy mi történt reggel. De nem kérheted számon.

2016. nov. 12. 07:59
 30/40 anonim ***** válasza:
36%

Kedves válaszolók, nem az volt a kérdés, hogy ti hány éves korotok óta keltek fel egyedül (ügyes kisfiúk és kislányok vagytok, megy érte a buksisimogatás, ha ez volt a vágyatok), és azt is valszeg tudja a kérdező, hogy a vekker meg a mobil fel tudja ébreszteni. Itt arról van szó, hogy ha egy családtag hozzászoktat, hogy megcsinál valamit, akkor az ember megszokja ezt, és illik szólni, ha változás áll be.

Pl. anyámat is apám ébreszti, mert anyának akkor kell felkelnie, amikor apa már indul a melóba, így amikor hatkor csörög, akkor anyám még nem kel fel, kétszer felhúzni az órát meg tök fölösleges, amikor háromnegyed hétkor apa is tud szólni neki (kedvesebb is a párod hangjára ébredni, mint a vekker- vagy mobilcsörgésre). Ez csak egy példa arra, hogy hat év fölötti embernek is lehet oka arra, hogy ne állítsa be az órát, de ha apám nem kelti fel anyámat egy nap, mert mondjuk szabin van, akkor előre szól, hogy anyám beállítsa magának, nem játssza el, hogy nem szól neki és anyám elkéssen.

2016. nov. 12. 08:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!