Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a szülők a gyerekn...

Szerintetek a szülők a gyereknek hány éves koráig mondhatják meg, hogy mikor kell menni lefeküdni? Vagy nektek hány éves korig mondták, hogy irány aludni?

Figyelt kérdés
Alvás, szülők, parancs
2016. nov. 7. 23:03
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
20%
Miért nem netezhetnek 10 után?
2016. nov. 8. 09:55
 22/39 anonim ***** válasza:
77%
Ugyan nem én írtam, de szerintem azért, mert míg az olvasás tökéletes egy kis lenyugvásra, a nap lezárására és felkészülni az alvásra, addig a netezésről nem mondható el ugyanez.
2016. nov. 8. 10:55
 23/39 anonim ***** válasza:
76%

Pontossan

Megelegeltuk a hajnalig jatszo masnap zombi uzemben tengo lengo gyerekeket.

Nem alszanak idoben a net a jatek fenntart az olvasas almosit nyugtat

2016. nov. 8. 10:59
 24/39 anonim ***** válasza:
55%
10-12 éves koráig sztem lehet, sőt kell is. Utána én már nem adnék ki szigorú takarodóidőt, de ha túl sokáig fent van suliidőben, én bizony szólnék a gyereknek (pl. sulinap előtt egy 13-14 éves gyerek éjfél után ne nagyon legyen fenn... különleges alkalmakkor, ha épp nézne egy élő közvetítéses, neki fontos focimeccset, talán, de abból se legyen rendszer).
2016. nov. 8. 11:01
 25/39 anonim ***** válasza:
42%

Nem is emlékszem rá, szerintem sosem volt kötelező fekvés idő, de hamar megtanultam, hogy elég sz*r a másnap, ha nem alszom ki magam.

Hasonlóan szeretném majd én is a gyerekemmel, hogy olyan 10-12 éves korára már ne kelljen ezt mondani (a tiltás meg parancsolás úgyis csak dacot vált ki belőle) - egy átszenvedett nap után ébredjen rá magától, hogy egy emberrel szúr ki, ha nem alszik eleget, magával.

2016. nov. 8. 11:15
 26/39 anonim ***** válasza:
76%

Kicsit off, de ez olyan jellemző kis kamaszos lázongás. :)

A tizenévesek azt hiszik, hogy tök menő és felnőttes dolog, hogy ők fent maradnak éjfélig, vagy még tovább, aztán másnap csak keringenek maguk körül, mint a chemotoxos légy, miközben bizonygatják, hogy "nekem ennyi alvás is elég, nem megyek korán aludni, mint a dedósok."

Közben mi, felnőttek, alig várjuk, hogy néha már kilenckor ágyba kerüljünk, és kivételesen kipihenten tudjunk felkelni. :D

Egyszer ezt megbeszéltem a gyerekemmel is, hogy látod, a felnőttek nem maradnak fent sokáig, ha tehetik, korán mennek aludni. Sokáig fent maradni gyerekes dolog. :) Azóta nincs gond azzal, hogy szólni kéne, hogy ideje aludni menni. :D

2016. nov. 8. 11:50
 27/39 anonim ***** válasza:
65%

26:

Marhaság. Nekem sosem ment az elalvás akkor, amikor szüleim elvárták. Manapság úgy 11 körül alszok, a helyzet az, hogy kb. ez lett volna az igényem 10 évesen is, de már 8-kor elzavartak még 12 éves koromban is, ezért aztán mivel elaludni nem tudtam, folyton fáradt, alvászavaros voltam. Manapság meg mikor akkor megyek aludni, amikor jól esik, úgy alszok, mint a bunda.

Az a baj, ez a gyerek totális hülyének nézése, mert hogy a szülő szerint a gyerek nem tudja mi neki a jó. Pedig a második ilyen eset után felfogja a gyerek, hogy ha későn alszik, akkor reggel fáradt lesz, csakhogy idáig nem jut el, mert a szülő "mikromenedzselésének" hála, nincsen döntési lehetősége (ez nem csak az ágyba zavarásban nyilvánul meg).

Engem amúgy még akkor is ágyba zavartak, mikor egyetemista voltam (nem otthon laktam, csak ha hazamentem).

2016. nov. 8. 15:07
 28/39 anonim ***** válasza:
46%
Hozzáteszem, a net és a regényolvasás között nincs sok különbség addikciós szempontból. Én legalábbis egyiket sem tudom letenni, ha belemélyedtem, mikor gyerek voltam, még netünk persze nem volt. A netezés és az olvasás sem mond önmagában minőséget, mert az a tartalom minőségétől függ.
2016. nov. 8. 15:10
 29/39 anonim ***** válasza:
66%
Netezés és olvasás: nem csak a tartalom a különbség, hanem az is, hogy a netezés, mobilozás, stb. kék fénye ébren tart, a könyvből viszont nem jön ilyen sugárzás.
2016. nov. 8. 16:47
 30/39 anonim ***** válasza:
35%

"a második ilyen eset után felfogja a gyerek, hogy ha későn alszik, akkor reggel fáradt lesz, csakhogy idáig nem jut el, mert a szülő "mikromenedzselésének" hála, nincsen döntési lehetősége"

Nem csak az lehet a következménye, hogy szimplán "fáradt lesz reggel", hanem akár az is, hogy a kialvatlansága kapcsán elcsapja egy autóbusz, vagy hasonló. Egy csöppnyi felelősségérzettel rendelkező szülő nyilván igyekszik ezt megakadályozni. Sokan csak akkor jutnak el ide (ha egyáltalán), amikor gyerekük születik. Van, aki már tizenévesen is felfogja...

2016. nov. 8. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!