Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a szülők a gyerekn...

Szerintetek a szülők a gyereknek hány éves koráig mondhatják meg, hogy mikor kell menni lefeküdni? Vagy nektek hány éves korig mondták, hogy irány aludni?

Figyelt kérdés
Alvás, szülők, parancs
2016. nov. 7. 23:03
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
75%
Nekem olyan 13 éves koromig mondták meg, de sose volt túl nagy szigor ezen a téren. Szerintem ameddig a gyerek nem késik el az iskolából, nem alszik el az órákon, nem látszik rajta az, hogy teljesen kivan, mert nem alszik eleget addig nem kell ezt szabályozni.
2016. nov. 8. 00:45
 12/39 anonim ***** válasza:
53%

Ahány éves koráig ők felelősek érte. Vagyis ameddig a gyerek fel nem nő, és el nem költözik otthonról. Ha máshol laknál, már nem tudnának beleszólni. Amíg viszont egy fedél alatt laktok, őket is érinti, hogy még az éjszaka közepén is járkálsz-e a lakásban pl., vagy hagyod őket aludni.

Menj koleszba!

Addig meg örülj neki, hogy vannak szüleid, akik törődnek veled, és akik tesznek azért, hogy ne fejlessz ki magadnak már 16 évesen egy jó kis alvászavart, meg az alvászavarhoz vezető rossz szokásokat (pl. mobilozást lefekvés előtt, stb.).

Ha olyan nagyfiú vagy már, tudhatnád, hogy miért fontos, hogy eleget aludj, főleg tizenévesen. Szerinted ki akarnak veled szúrni? Akkor fordulj a gyámügyhöz, majd jól körülröhögnek. :)

2016. nov. 8. 03:40
 13/39 anonim ***** válasza:
79%

Addig, ameddig együtt éltek, és az életmód zavaró a család többi tagja számára. Kamasz tesóm éjszakákig tolta a számítógépet a saját szobájában. Nem is ezzel volt a baj, hanem hogy rendszeresen elaludt, elkésett az iskolából vagy épp kótyagos volt másnap.

Arra konkrétan nem is emlékszem, hogy nekem mikor mondták meg utoljára, talán alsó tagozatban. De soha nem voltam későn fekvő, korán megtanultam, hogy csak magammal baszok ki, ha éjszakákig fenn vagyok.

2016. nov. 8. 04:31
 14/39 anonim ***** válasza:
4%
sztem olyan 8 eves korig, de mar a 3 evesek se mennek "parancsra" aludni. en sztem addig fogom kuldeni a gyereket, amig ejszaka eberen kell ra figyelni (remelem nem gondolom majd maskent)
2016. nov. 8. 04:44
 15/39 anonim ***** válasza:
77%
Én 14 évesnek is megmondom hogy mennyen aludni 9-fél10 kor mert reggel korán kell és ha nem alusza ki magát akkor nyügös lesz nem is kicsit.
2016. nov. 8. 04:48
 16/39 anonim ***** válasza:
95%

Kb. hároméves koromig "küldtek", onnantól magyaráztak, megbeszéltük.

Olyan 7-8 éves koromtól az ágyban addig olvastam, amíg akartam. (Könyvet, nem telefont!!!!!)

Kb. tízéves koromtól kvázi akkor feküdtem, mikor akartam, de hogy mit engedtek volna, nem derült ki, mert magamtól is tudtam, hogy nem akarok álmos lenni másnap, ezért ebből nem volt vita. Max. többet olvastam, ha nem voltam még álmos.

2016. nov. 8. 06:31
 17/39 anonim ***** válasza:
80%

Gyerektől függ!

Ha 8 évesen önként és dalolva megy aludni időben, akkor felesleges parancsolgatni neki.

Sajnos több ismerős családnál mindennapi probléma, hogy a kamasz gyerek (14-18 között) nem akar aludni. Hajnalig játszik a telefonon, vagy gépezik, reggel képtelen időben felkelni, a suliban csak kóvályog, órán bealszik. A jegyeik csapnivalóak, és nem is érdekli őket.

Ilyen esetben teljesen normális, ha a szülők próbálnak hatni rájuk, és időben elküldik aludni és elveszik a telefont.

Hiába akarja a kérdező ezt úgy beállítani, hogy a szülei zsarnok szörnyetegek. ;-)

Valahogy ők is eljutottak arra a következtetésre, hogy alvás helyett mobilozással telik az éjszaka.

2016. nov. 8. 08:39
 18/39 anonim ***** válasza:
95%

Annyira nem lehet xar a helyzet, ha 23.30-kor még tudsz gyakorizni. ;)

Gondolom suliba ráérsz bemenni tízre, véletlenül sem 6 után kelsz reggel. És tudományos tény, hogy 5 óra alvás nem elég.

2016. nov. 8. 08:43
 19/39 anonim ***** válasza:
64%

általános iskolában még megmondták, meg átjöttek,ha este későn égett nálam a villany,hogy miért nem alszok?

de gimiben már nem nagyon. az én bajom volt,ha nem aludtam el időben és másnap alig tudtam figyelni az órákon.

nem hiszem amúgy,hogy 16 évesen normális,hogy elküldenek aludni. majd alszol ha álmos vagy,elég nagy vagy már,hogy eldöntsd mennyi alvásra van szükséged.

2016. nov. 8. 08:44
 20/39 anonim ***** válasza:
87%

Nalunk nem kuldjuk kamaszokat csak 22 wifi kikapcsolodik mobil net nincs nekik

Mukodik nem kell konyorogni soha tobbet

Olvasni lehet de netezni nem

2016. nov. 8. 09:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!