Ezek után legyek hálás és egyebek mert felneveltek?
A lényeg annyi hogy nem tervezett gyerek voltam, de későn derült ki, mindig azt mondta anyukám hogy de jó hogy lettem, így szeret, úgy szeret. Ahhoz képest mivel elálló füllel születtem (teljesen merőleges a fejemre!) amit nem csináltattak meg, amikor vertek az iskolában emiatt, nem akartam menni, de el is mondtam ezt, csak azt kaptam hogy nem kell színészkedni, mástól szakadt ki a ruhám, a nyakláncom... Ez fáj a legjobban!
Szemüveg kellett, egyet csináltattak 12éves koromba, 19éves koromig azt kellett hordanom, mert nem vittek el és engedték hogy csináltassak másikat, 3 diopriát romlott a szemem ezidő alatt, a szemész csak lesett, elég kínos volt.
Fogszabályzót ugyanezen elven nem kaptam, sőt 1x voltam kiskoromba fogorvosnál, persze amikor már mentem volna magam akkor csak fizetős pótlással lehetett volna megmenteni adott fogakat amire szintén nem adtak pénzt, így persze az állások közül se válogathattam olyan nagyon hisz a kinézet számít egy nőnél...
Apukám mindig felmondott minden munkahelyén mert pl nem fizettek minden nap vagy héten, hanem ugye havonta, valaki beszólt neki, sok feladatot bíztak rá, miközben elég nagy hitelük volt, házcserével kifizették, de mivel ezt folytatta így ismét hitel kellett, de ezt már nem tudták úgy kifizetni hogy maradjon, albi lett belőle, 2év alatt 4x költöztünk. Amikor mondtam hogy ez így nem jó, akkor azt kaptam hogy majd én is fel fogok mondani a munkahelyemen ilyesmi miatt! Semmi tartalékuk, se semmi, ha történik valami én és a tesóm vagyunk, a másik tesónk nem foglalkozik velük.
Nem felvételizhettem, mert sokallták a pénzt rá már az eljárásra is, nyelvvizsgát se tehettem így, az emelt érettségire a könyvet se vették meg, nem is sikerült úgy hogy a nyelvvizsgát megkapjam. Azt már nem említem, hogy nem táncolhattam a szalagavatómon, az osztálypénzt nem fizették stb.
Ha elmentem nyárimunkára akkor később kölcsönkérték a megtakarított pénzem, sose láttam viszont... Később felénk már csak szövetkezettel lehetett menni ahová még lehetett, oda nem adtak 3ezret hogy belépjek és mehessek. Persze én voltam a lusta.
Anyukám sokszor idézem: hát néha elfelejtettem neked kaját hagyni, hogy kéne, és?
Egyszer voltam életemben nyaralni velük 8évesen.
Az első szakmámat a párom fizette, ahogy a jogosítványomat is akkor ajándékba kaptam tőle, különben még mindig csak egy érettségim lenne... A tesóm ugyanígy volt, a párjához tudott költözni és ott kezdett új életet, magának fizette az egyetemet, mindent, most persze kölcsönkéregetnek tőle a szüleim és "ti mindig itt lesztek nekünk ha valami történne".
Ők csak azt hajtják hogy és mi van akkor ha így volt anno? ezzel mit csináljanak? Legyek hálás hogy felneveltek! Ilyen körülmények között?
Kedves Andizsuzsi!
A kérdésem nem erre vonatkozik, ha nem tudsz értelmes választ adni, maximum még rúgni egyet az emberekbe, kérlek lépj ki a kérdésemtől!
Teljesen más irányba mentem tovább a szakmámmal és a ráépülésekkel,most már felesleges lenne, de így a baromi nehéz úton kellett tanulnom, miközben annyit kellett volna tennie a szüleimnek hogy nem az első 3 munkanapon felmondanak mindenhol mert beszólt valaki vagy mert nem naponta van fizetés, hagyják hogy így alakuljon az életünk és elvárják ezek után hogy jó szívvel adjak pénzt, hitelt vegyek fel nekik és legyek mérhetetlenül hálás, hogy egyáltalán felneveltek...
áruld el, felvételiztél idén, most, hogy ingyen van, vagy csak sírni tudsz?
Nem tudom komolyan venni a kérdést, mert mindig gyanús, amikor párban jönnek, ennek is megvan a párja, a nagy orrú lány kérdése...
Minek felvételiztem volna most mikor már van két szakmám és eltelt jópár év azóta, már közöm sincs ahhoz a szakhoz amit akartam?? Csak leírtam hogy erre se adtak pénzt anno, ergo sehogy se támogatták a tanulást, a középiskola is azért mert az ingyen volt, osztálypénzt se fizettek. Nem ez a kérdés lényege hogy a felvétel, egy mondatot ragadtál ki, hanem hogy miután ilyen "szép" gyerekkorom illetve gyerekkorunk volt mert tesóm is hasonlóan járt, a szüleink vállat vonnak hogy és?, pénzt kérnek, hitelt akarnak felvetetni velünk maguknak, legyünk ott ha bármi történne, fizessük és persze legyünk hálásak.
Egyébként meg nem tudom miről beszélsz, hogy párbna, én nem tettem fel másik kérdést. Más témakörben írtam ki kérdést több hónappal ezelőtt.
Milyen rosszindulatúak itt egyesek...
A szüleidnek nem való a gyerek. Én, aki legszívesebben sterilizáltatnám magam, 1000x jobb szülő lennék. Ha már csinálok egy gyereket akkor vállalom a felelősséget és megadok neki mindent amit tudok. Nagyon szomorú amit leírtál! Egy macskával jobban bánnak. Én elmondanám nekik ezt, ha pl. nem akarod velük tölteni a Karácsonyt vagy gyakran találkozni stb.
7-es vagyok
Nagyon gonoszak tudnak lenni ám a gyerekek! Nekem konkrétan rémálom volt a gimnázium. Engem iscsesztettek, hogy csúnya a fogam. Azóta már én megcsináltattam. Meghogy széles az orrom. Tehetek róla? Egyébként ezeket leszámítva csúnya sem vagyok. Meg nem vertek, de pokol volt a 4 évem. A tanár hagyta, hogy rágókat nyomkodjanak a hajamba órán, meg összekajázták a füzetem, mert csünya a fogam. Rájuk sem szólt, hanem beszólt, hogy tényleg csúnya a fogam. Fogtam magamat és kimentem, nem mert beírni hiányzónak. Az egész iskola tudta, de nem csináltak semmit. Utána tudtam kezelni, de örökre mly nyomott hagyott bennem. Erről nem féltétlen a szüleim tehetnek! Csak abban, hogy nem hagyták, hogy sulit váltsak és fogorvoshoz menjek előbb! Én is akartam megcsináltatni, de ez nem ok arra, hogy valakit bntsanak miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!