Miért kéne hálásnak lennem a szüleimnek, hogy felneveltek?
Nem rosszat akarok mondani rájuk,nehogy félreértsétek.
Csak elég gyakran találkozom itt ezzel a mondattal,hogy "legyél hálás amiért felneveltek."
Hát szerintem ha már vállaltak,ők akartak akkor még jó hogy nem adtak intézetbe 10 évesen vagy valami.Nem én akartam hozzájuk menni,ők akartak engem,és vállalták a szülői feladatokat..
Hálás az lehet akit mondjuk huszonévesen is ők tartanak el.
Ti erről mit gondoltok?
19/F
Azért mert tisztességgel, jó szándékkal, odafigyeléssel, igyekezettel ,szeretettel felneveltek. Nem kell mindig mindenben egyetérteni, követhettek el hibákat de ha alapvetően elkövettek mindet, hogy legjobb belátásuk szerint mellettem legyenek, azért szerintem egy nem önző "nekem minden jár, mert létezem" gondolkodású ember ezekért a dolgokért hálás. Hálás vagyok az értékekért amit belém neveltek, a támogatásukért, a szeretetükért.
Azt gondolod ez jár, mert vállaltak?
Alapvetően igazad van, de azért nevelés és nevelés között is hatalmas különbségek vannak.
Én pl. nem érzek hálát azért, hogy felneveltek (hiszen ők akartak engem), de ugyanakkor hálás vagyok azért AHOGY ezt tették.
Megtehették volna azt is, hogy a születésed után eldobnak maguktól, vagy kikapartatnak (ez ugye nagyon divatos most...).
De megszülettél, felneveltek, törődtek veled, gyógyítottak, olvastak neked, etettek, ruháztak, elvittek állatkertbe.. Érted?
Azok a tudatlan ökör állat emberek mondanak ilyeneket akiknek gőzük sincs, mivel jár egy gyerek, csak hupp supp belevágnak, vagy esetleg van valami lila fingjuk róla, de azért a teljes kép mégsincs előttük!
Akinek egy csepp esze, van és van realitásérzéke, hacsak nem milliomos, vagy van 2 jólmenő vállalkozása, az bele sem vág a gyerektémába...
"Akinek egy csepp esze, van és van realitásérzéke, hacsak nem milliomos, vagy van 2 jólmenő vállalkozása, az bele sem vág a gyerektémába..."
hetes, te milyen gyerektéma-kategóriában lettél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!