Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha a szüleim...

Az normális, ha a szüleim állandóan az orrom alá dörgölik, hogy ők tartanak el?

Figyelt kérdés
Akármi probléma van,mindig azzal végződik a vita,hogy "ha pénzre van szükséged,akkor bezzeg tartod a markod".Ez mennyire normális egy családban ?

2016. nov. 1. 18:38
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ezt csinálták, ráadásul középsuli alatt, ahol egy olyan koliban laktam, ahol kötelező délutáni programok voltak, szóval nem tudtam dolgozni suli mellett (mert hétvégén persze otthon kellett lennem, velük). Érettségi utáni nyáron végig dolgoztam, és tudom, hogy utálatos dolog, de egy fillért nem láttak belőle, mert abból költöztem el. Egyetem mellett is lehet dolgozni, és nem csak büfészakon. Én ugyan nyelvi szakon tanulok, de leendő mérnökökkel, pszichológusokkal, informatikusokkal melózok együtt. Megoldják, és a jegyeik is rendben vannak. Turizmusos is van köztünk :)

A szüleimre viszont nem igazán szoktam rányitni az ajtót. Ez az én bosszúm, és sokkal nyugodtabb az életem, amióta nem érzem magam az ő eltartott kudarcuknak, mert persze bármit csinálok, mindig szqr.

2016. nov. 6. 17:09
 32/39 A kérdező kommentje:
A konfliktusok eléggé eltérőek,de nem nagy dolgokról van szó.Mint mondtam,belém nevelte édesanyám a GERINCET,próbálok tisztelettudóan viselkedni,de van egy határ amikor már kinyílik a bicska az ember zsebében.Mai eset: dec3án megyek felsőfokúzni németből és elfelejtettem befizetni a vizsgadíjat,mert nov3ig kellett volna de meló,szünet,stb és kiment a fejemből.Szerencsére van pótjelentkezés 3000Ft ellenében.Mikor ezt közöltem velük ma reggel elkezdett nevelőapám ordítozni,hogy én megakarom direkt fejni és hogy őt nem érdekli,majd egy év múlva megyek akkor nyelvvizsgázni. Semmi türelmet nem kapok itthon. Legutóbb anya kifakadt,hogy alig beszélek vele de bezzeg a pénzt mindig elkérem különnémetre.Nem gondolom,hogy ezt érdemelné bárki is .
2016. nov. 6. 21:12
 33/39 anonim válasza:

Nálunk is sokszor előfordult ez a dolog, így aztán érettségi után elkezdtem szakmát tanulni és amellett diákmunkán dolgozni. Azóta nem tudnak ezzel dobálózni és nem tudnak bele kötni abba sem, hogy mivel töltöm a szabadidőmet.

(21/L)

2016. nov. 6. 22:59
 34/39 anonim ***** válasza:
37%

Nem volt jogos, hogy leorditotta a fejed? Nincs türelem? Mire legyen? Mennyi idős vagy basszus 3 éves? Az ilyet nem felejtjük el... És még te vagy felháborodva? Az eszem megáll... Te tényleg csak egy elkényeztetett tuskó vagy, semmi több.

Ha meloztál nyáron, hova lett a pénz? Abbol fizethetnéd a németed meg a ruháid. Erre nem gondoltál? A markod azt tudod tartani...

Valóban nem ezt érdemelnéd, hanem egy kib*szott nagy pofont...

2016. nov. 11. 10:45
 35/39 anonim ***** válasza:
86%
Csakhogy a 18 év alatti / tanuló gyerekről a TÖRVÉNY szerint a szüleinek kell gondoskodnia, különösen úgy, hogy a gyerek után kap egy csomó adókedvezményt. meg persze a családi pótlékot. A gyereknek nem kell hálásnak lennie, hogy a szülei kegyeskednek eltartani, és ruhát venni neki, mivel a szülei vállalták a gyereket, és törvény szerinti kötelességük gondoskodni róla. Az meg, hogy a gyereknek dolgoznia kell, hogy ruhája legyen és tanulhasson, elég abszurd és szomorú dolog. Az ilyen ember egyáltalán ne vállaljon gyereket, aki elvárja, hogy a kiskorú gyereke dolgozzon a ruháiért/oktatásáért, meg hálás legyen, hogy a szülei egyáltalán tetőt biztosítanak neki. Nem kötelező gyereket vállalni!
2016. nov. 12. 14:26
 36/39 anonim ***** válasza:
75%

Fillérb...ó szülök. :-(

De azért jó nekik kapják CSP.

Én "szüleim" ilyenek ,sajnálták tölünk pénzt.De persze magukra kávé,cigi,piára költeni pénzt nem sajnálták. Akartunk(gyerekek voltunk) valami Pl: új cipőt mer tönkre ment a régi. Akkor az volt választ: Menj dolgozni te ingyenélő/élőskődő/parazita gyerek!

2016. nov. 16. 08:10
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek való a gyerek.
2016. nov. 16. 19:00
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
A gyereknek nem az a dolga hogy azert mert "letrehoztak" egyfolytaban halalkodjon a szuloknek. a kerdezo tisztelettudoan viselkedik, az meg a szulei dolga "lenne" hogy ne vagjanak minden elkoltott fillert a gyerek kepebe. nem birom az ilyen szarrago embereket.
2016. nov. 17. 06:48
 39/39 anonim válasza:
0%
Teljesen normális. Várjál 10-20 évet tarts el őket te és akkor majd te fogod mondani, ha bunkó vagy. Látod a türelem rózsát terem. Vagy nem?
2016. nov. 19. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!