Az normális, ha a szüleim állandóan az orrom alá
dörgölik, hogy ők tartanak el?
11/39 anonim válasza:
Amíg iskolába jársz nem normális. A szülő dolga, hogy eltartson. De ha már dolgozhatnál, akkor jogos. Amikor suliba jártam, még rendes ruhát se vett nekem. A testvéreim kinőtt ruháit kellett hordanom. És amikor leérettségiztem, és lett munkám mindennek a felét fizetnem kellett. Ez így korrekt, mert megtanulod beosztani a pénzt. De ismerek olyan srácot is aki már 27 éves és még a mobilszámláját is a szülei fizetik. Még kajára is tőlük kér pénzt. Na én szégyelném magam, ha ilyen lennék. Ha fősulira mész azt jól teszed, mert az életben sokkal többre viheted.
2016. nov. 1. 20:27
Kerdezd meg ezt:En akartam megszuletni vagy ti akartatok hogy megszulessek?na akkor kuss legyen.
2016. nov. 2. 05:27
Előbb nőj fel! Külföldre a szüleid támogatása nélkül a büdös életben nem fogsz menni egyetemre! Ahhoz kell egy nagyadag pénz - ha ösztöndíjjal vesznek is fel. Koli, albérlet, kaja, rezsi, ruhák...
Vagy elmész dolgozni suli után, gyűjtögetsz és megpróbálsz úgy fősulira menni. Esetleg egyetem mellett dolgozni - de az büfészakon lehetséges, komolyabb tananyag/kötelező bejárás mellett nem.
2016. nov. 2. 08:10
Ha bunkó paraszt vagy velük és semmibe veszed amit érted tettek akkor igen!
2016. nov. 2. 09:00
15/39 A kérdező kommentje:
18/F és BGE turizmus-vendéglátásra gondoltam német nyelven.Ez 270+150E+megélhetés.De megpróbálom az államit is csak nagyon magas a pont....Külföldön ösztöndíj mellett talán eltudnám tartani magamat.Sokat hallom,hogy félállásba suli mellett pont 0-ra hozzák ki a kiadás-bevételt.Tehát ez így lehetséges lenne.Kihangsúlyoznám mégegyszer,hogy TISZTELEM őket de amikor balhé van ezzel offolnak rendszerint.!
Gondolom talán azért lehet ez, mert a sok marhaságra amit kitalálsz, arra ők adják a lóvét. Voltál nyáron melozni? A pénzzel mi lett? Elszórtad vagy azért jutott valamennyi hazára is?
Ausztriába mindenképp vállalnál melot suli mellett. És itthon? 420 ezer ft nem kevés pénz ám.
Sokan azt hiszik, hogy olyan rohadt egyszerű dolog fent tartani egy háztartást. Hát rohadt mód nem az. De nem baj, majd rájöttök.
2016. nov. 2. 12:27
17/39 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Nem,nem találok ki marhaságokat csak a legszükségesebbet kérem meg egy évben talán 2x hogy vegyek magamnak pár db ruhát .Voltam melózni,sőt képzeld,most az őszi szünetet is végigdolgozom.Elugattam azt is,hogy mindenképpen dolgoznék külföldön is és nem akarom hogy kib@ssz@nak rám 420k-t minden félévben.Nem hiszem,azt,hogy könnyű fenntartani egy háztartást,de itt,tudod,arra a kérdésre kell válaszolni,odafent...bizony.Legközelebb tartsd meg a véleményedet magadnak,vagy válaszolj normálisan.Nem érdekel az egyéni problémád,illetve hogy neked (ostoba) nőként milyen szar.Puszi ;)
Nem normális, de ezt gondolom te is tudod.
2016. nov. 3. 16:46
erdekes mindenki aki beolvas a kerdezonek le van pontozva. pontozatok le engem is szarok ra sztem igazuk van. kerdezo ha nagy labon elsz ugy mint egy kiraly es meg bunko is vagy meg még draga iskolakat is akarsz akkor ne csodalkozz hogy ezt vagjak a fejedhez. még orulj hogy nem dobtak ki vagy apad meg nem vagott pofan.
2016. nov. 3. 18:08
20/39 A kérdező kommentje:
Ment a lepontozás,ugyanis te is beálltál azok közé,akik nem fogják fel,hogy nincsenek nagy igényeim,hogy a legdrágább suli nem a BGE és oda is csak akkor mennék,ha meglenne az ösztöndíj.És ezek mellett édesanyám belémnevelte a tiszteletet,de mióta nevelőapámmal együtt vannak folyton ezt hallgatom.FEL LEHET EZT FOGNI ?
Kapcsolódó kérdések: