Az normális, ha a szüleim állandóan az orrom alá dörgölik, hogy ők tartanak el?
en a fenekemet a foldhoz vertem volna oromomben ha a fiam egyetemre keszult volna szunetekben dolgozott volna stb.
es nem hanytorgattam volna fel semmit.
szia, egyáltalán nem normális, de velem is csinálta ezt az egyik szülőm. Sajnos az én időmben a diákmunka nem ilyen volt, mint most, és alig lehetett valami munkát találni, főleg olyan órarend mellett, ami nekem volt. Igaz, én ingyen tanultam, de nem volt pénzem ruhára, semmire. Egy idő után nem fogadtam el semmi pénzt, mert nem bírtam egyáltalán a pénzzel való zsarolást. Így ugye otthon ehettem meg alhattam, (amivel persze szintén voltam zsarolva) de nagy szegénységben voltam. de aztán bejött a diákhitel, és azt fölvettem. ez segített, hogy egy emberhez méltó életet éljek, és legyenek pl. ruháim, vagy elmehessek valahova. Emlékszem, diákhitel előtt egyetemi karácsonyi ajándékozásra alig tudtam megvenni a karácsonyi ajándékot annak, akit húztam. Tökre szégyelltem magam.
Na a lényeg, hogy megértelek. Igyekezz állami képzésre menni, nem tudom egyébként, miből gondolod, hogy neked külföldiként járna ösztöndíj Németországban/Ausztriában. szerintem ennek alaposabban nézz utána, mert én is tanultam külföldön (később az életem folyamán) de ilyesmi nem járt az "idegeneknek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!