Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki 24 éves koráig még sosem dolgozott?

Figyelt kérdés
Csak egyszer-kétszer, alkalmi munkát. Tegyük fel, hogy a szülők olyan jómódúak, hogy nem jelent nekik megterhelést a gyerekük eltartása.
2016. okt. 31. 20:46
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Egyébként igazából a puszta életkorom okozza a mostani szorongásomat. És a tény, hogy olyan alapdiplomám van, ami nekem igazából nem is számít. Ennyi évesen már elvégezhettem volna egy sokkal erősebb képzést is. Mivel kb. egész kamaszkoromat szorongással és egyedül töltöttem, most igyekszem megtalálni azt, ami fel tud tölteni annyira, hogy tudjak ismét tanulni, és elég sokat gondolkozom azon, hogy merre induljak el, mi legyen a cél, amit kijelölök. Csak azon szoktam keseregni, hogy igazából már most úgy érzem kicsit, hogy lemaradtam másokhoz képest, és hogy nincsenek olyan lehetőségeim, mint akár négy éve, ugyanis az ideális az lenne, ha új alapszakot kezdhetnék. Félek továbbá annak a következményeitől, hogy egy nagyon jó hírű nemzetközi egyetemről egy jóval szerényebb (itthon persze még mindig elismert) hazaira váltottam.
2016. nov. 1. 10:56
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

lusta dög, az életben semmire se fogja vinni. a munka akár hiszi az a 24 éves "gyerek", akár nem, de tényleg nevelő hatású. az egy dolog, hogy nem terhelő a szülőknek eltartani, de az se normális, hogy otthon ül vagy bulizásból áll a napja.

1) ha egyszer beüt a szüleinél a csőd, akkor legalább ő ne kerüljön utcára.

2) nem jó pont senki szemében, ha azt mondja, hogy munkanélküli és apám eltart.

2016. nov. 1. 11:53
 23/26 anonim ***** válasza:

Az se baj, ha 30-ig tanulsz. Ha van tehetséged, és érdekel: nyelveket!

Dolgozhatsz még eleget, a legújabb hírek szerint min. 70 éves korodig.

Próbáld megtalálni, amit szeretsz, akkor nem érzed majd munkának. Persze nem árt, ha jobban fizet, mint az átlag ezért kell a két idegen nyelv, szerintem.

Szóval: egyáltalán nem gáz.

Nekem az se gáz, ha valakinek egész életében nincs se munkahelye, se vállalkozása, hanem pl. otthon növényt termeszt, állatot tart + áttér a megújuló energiára és nem költ semmire, csak a helyi adókat fizeti ki, meg amit nagyon muszáj.

VAgyis: próbálja magát teljesen függetleníteni ettől a beteg rendszertől.

2016. nov. 1. 15:32
 24/26 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy közben tanul-e, vagy sem. Mert ha esetleg tanul még, akkor simán lehet, hogy még MA-t, MSc-t csinál ennyi idősen, és sajnos effektív fizetős munkát nem minden szakon, minden órarend mellett lehet csinálni, max. hétvégén, ha azt a kevés szabadidejét sem a párjára, családjára, barátaira költi, ami elég egészségtelen.

De az nekem már igenis visszatetsző lenne, ha nem tanul több, mint 1 éve, aktívan nem keres munkát és b...a a rezet otthon. Hogy a szülőnek nem baj... hát, szívük joga. De ez a gyereknek nem lesz jó később, amikor sehova se veszik fel, vagy csak alja munkára, amiért semmi tapasztalata nincs.

2016. nov. 2. 12:19
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
Számomra egy ingyenélő senkiházi. Én is 5 éves két tannyelvű gimit jártam, 19 évesen érettségiztem, alap és master képzésre is jártam, mégis 10 éves korom óta dolgozok. Ha a szüleid 60 évesen is el tudnak tartani, akkor addig nem fogsz dolgozni? Nem egy hozzád hasonló emberrel találkoztam a munkám során gyakornokként is, részidősként is, próbaidősként, fix alkalmazottként is. És sajnos arra a következtetésre jutottam, hogy akik huszonévesen kezdenek dolgozni, azokkal bizony rengeteg a gond. A legjobb, ha megcsinál mindent, amit mondunk neki, de nem gondolkozik, csak azért csinálja, mert tudja, hogy addig nem sok mindent tett le az asztalra. Az emberek másik fele meg csak várja a sült galambot és semmit se tesz, a munkája csapnivaló, semmi élettapasztalata nincs, semmi logikus rálátása a dolgokra- és itt nem az iskolában tanultakra gondolok. Lehet te vagy az a nagyon csekély kivétel, aki kora ellenére be tud majd illeszkedni, de a tapasztalat nem ezt mondatja velem.
2016. nov. 5. 03:59
 26/26 A kérdező kommentje:
Érdekes, amit írsz, mert nekem a barátaim többsége szerintem ilyen. Mármint, szinte mindenki, akit ismerek 20 év fölött kezd el dolgozni. Főleg azok, akik sokáig tanulnak.
2016. nov. 7. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!