Mit gondoltok arról, ha valaki 24 éves koráig még sosem dolgozott?
lusta dög, az életben semmire se fogja vinni. a munka akár hiszi az a 24 éves "gyerek", akár nem, de tényleg nevelő hatású. az egy dolog, hogy nem terhelő a szülőknek eltartani, de az se normális, hogy otthon ül vagy bulizásból áll a napja.
1) ha egyszer beüt a szüleinél a csőd, akkor legalább ő ne kerüljön utcára.
2) nem jó pont senki szemében, ha azt mondja, hogy munkanélküli és apám eltart.
Az se baj, ha 30-ig tanulsz. Ha van tehetséged, és érdekel: nyelveket!
Dolgozhatsz még eleget, a legújabb hírek szerint min. 70 éves korodig.
Próbáld megtalálni, amit szeretsz, akkor nem érzed majd munkának. Persze nem árt, ha jobban fizet, mint az átlag ezért kell a két idegen nyelv, szerintem.
Szóval: egyáltalán nem gáz.
Nekem az se gáz, ha valakinek egész életében nincs se munkahelye, se vállalkozása, hanem pl. otthon növényt termeszt, állatot tart + áttér a megújuló energiára és nem költ semmire, csak a helyi adókat fizeti ki, meg amit nagyon muszáj.
VAgyis: próbálja magát teljesen függetleníteni ettől a beteg rendszertől.
Nem mindegy, hogy közben tanul-e, vagy sem. Mert ha esetleg tanul még, akkor simán lehet, hogy még MA-t, MSc-t csinál ennyi idősen, és sajnos effektív fizetős munkát nem minden szakon, minden órarend mellett lehet csinálni, max. hétvégén, ha azt a kevés szabadidejét sem a párjára, családjára, barátaira költi, ami elég egészségtelen.
De az nekem már igenis visszatetsző lenne, ha nem tanul több, mint 1 éve, aktívan nem keres munkát és b...a a rezet otthon. Hogy a szülőnek nem baj... hát, szívük joga. De ez a gyereknek nem lesz jó később, amikor sehova se veszik fel, vagy csak alja munkára, amiért semmi tapasztalata nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!