Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem akarja megérteni...

Anyám nem akarja megérteni hogy a nővéremmel valami nem stimmel. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
A 19 éves nővérem májusban érettségizett,azóta semmit nem csinál.Van hogy hetekig nem látjuk a szobájában él.Ez még úgy ahogy oké,DE.Csak heti egyszer fürdik és kéthetente mos hajat,ezt is csak ha nincs otthon senki.Ha anya folyton délelőttös,apa meg folyton délutános,én meg nem megyek sehova hétvégén akkor ezek a tisztálkodások is kimaradnak.Fogat is csak heti egyszer mos.Kakálni éjjel jár mikor mindenki alszik,kaját is akkor "lop" ha olyan van amit szeret.Van megtakarított pénze,havi egyszer rendel magának a Tescoból chipset,csokit,nasit,üdítőt ilyesmit,ezeken él.A szobáját zárva tartja,a pisilést úgy intézi hogy felemeli a matracot,kiszed pár deszkát és oda pisil.Irdatlan szag van a szobájában,kicsit néha kiérződik,de heti egyszer mossa legalább ott a szőnyeget.Olyan mint egy remete,csak playstation-özik,tvzik meg netezik.Senkivel nem beszél,csak néha a netes barátaival.Cigizni szintén a szobájában szokott.2 havonta el szokott tűnni egy hétre-10 napra mikor hogy.Azt mondja egy barátnőjéhez megy vidékre,de szerintem kamu.Mielőtt elmegy,és mikor haza jön normálisan néz ki,és tiszta.Amúgy csinos szép lány,de szerintem az aggodalmam jogos.Nem normális a viselkedése.Nincsenek céljai,velem se beszél,csak ha nagyon nyaggatom,hogy 2 szóra áljon már le velem.Anya nem vesz komolyan..Mi legyen ezzel a helyzettel?
2016. okt. 19. 19:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
39%
Ha kiviszed a bilijét az ágy alól, mikor nincs otthon, szerintem hívhatsz át embereket.
2016. okt. 19. 21:11
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Valami nagyon nem kóser nővéreddel :OEzt a deszkás-pisilőst nem értem :( csakúgy ott áll a pisi vagy mi? Mikor beszéltetek utoljára?
2016. okt. 19. 21:14
 13/31 A kérdező kommentje:
Azért nem gondolom hogy egyáltalán bilije lenne vagy valami mert a szőnyegtisztító por fogy mint állat,és porszívózást is hallok tőle mindig vasárnap este.Nem tudom hogy csinálja,nem látom vagy ilyesmi.Múlt hét hétfőn beszéltünk utoljára,megkért hogy vegyek neki egy karton cigit,cserébe pár szót beszéltünk,de csak focis játékokról :(
2016. okt. 19. 21:33
 14/31 Snorri ***** válasza:
100%
Ez nagyon gáz, szerintem valami komoly baj van. Én is azt mondom, keress valakit, aki komolyan vesz, és mond el neki, minél előbb!!! Szerintem vagy homokba dugják a szüleid a fejüket, vagy tényleg tudják mi a helyzet. Lényeg, keress valakit, rokont, tanárt, bárkit, aki beszél a szüleiddel, és érezteti a helyzet komolyságát!!! Írj mindenképpen!!!
2016. okt. 19. 21:34
 15/31 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem meg ha május óta nem zavart, azaz öt hónapja, és most is csak azért, mert nem tudsz másokat áthívni, akkor elég lesz ide a tüneti kezelés, azaz a bili kivitele.

Láthatóan semmilyen kapcsolatban nem vagy a nővéreddel. (A család többi tagja se, szóval ezért nem téged hibáztatlak.)

2016. okt. 19. 22:29
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez nekem nagyon ijesztő és elkeserítő. Ha az én családomban lenne ilyen, rossz belegondolni.

Vagyis van egy alzheimeres nagyim, de még ő is elmegy magától a mosdóba.

Tényleg nem lehet ép az elméje a nővérednek,ha még beszélgetni se szokott veled. Vagyis senkivel.

Ezeket tényleg elmondtad a szüleidnek?

Ha nem vesznek komolyan, akkor nélkülük kellene intézkedni. Szakembert hívni.

2016. okt. 19. 23:27
 17/31 anonim ***** válasza:
58%
figyelj nálunk is ez van hogy öcsém él mint egy remete, de ő fürdik és fogat mos, de a szoba tisztítása nem érdekli, nem használ ágyneműt és ritkán cseréli a ruháját, így hiába fürdik ha izzadt a ruha. Amúgy öcsém szobája is olyan szagú de nem azért mert ott végzi a dolgát, hanem mert nem cserél ágynemű huzatot és a matrac már beszívta az izzadságot stb.
2016. okt. 20. 09:13
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Kevés és egyoldalú az infó, ami ráadásul még feltételezéseket is tartalmaz.

Egy viszont tuti biztos, mégpedig az, hogy komoly gondok vannak a családotokban valakivel

- vagy a nővéreddel, ... ha igaz amiket leírtál

- vagy a szüleiddel, ha ezeket a dolgokat nem hajlandóak észrevenni és segíteni a nővérednek,... ha igaz amiket leírtál

- vagy veled, ha ilyesmiket kitalálsz, ... ha nem igaz amiket leírtál.

- megint csak a szüleiddel, ha nem veszik észre, hogy valamiért pótcselekvésként beteges történeteket agyalsz ki,... ha nem igaz amiket leírtál.

Egy pszichológusnak lenne dolga nyugdíjig a családdal, az biztos!

2016. okt. 20. 12:23
 19/31 anonim ***** válasza:
94%
Egy darabig még e hittem. De amikor azt írod, hogy téged kért meg, hogy vegyen neked cigit, akkor lett kamugyanús. Azt írtad 16 éves vagy. Nem tudsz neki cigit venni - legálisan. Amúgy ha mégis igaz, akkor lehet, hogy megkeresném a háziorvost és tőle kérnék tanácsot.
2016. okt. 20. 13:23
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Ratornem az ajtot a szuleimmel egyutt, kirangatnam es beszelgetnenk.

Nem hiszem el hogy a szuleidnek se tunik fel...

2016. okt. 20. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!