Mit csináljak, ha KÉPTELEN VAGYOK abbahagyni a vásárlást és úgy érzem, csak ez tesz boldoggá, viszont a szüleim ezt teljesen máshogy látják?
Tudom, hogy sokat vásárolok, rendelek. De úgy érzem, hogy ettől vagyok a legboldogabb és imádom, mikor megjön egy újabb csomagom, vagy bevásárolok valahol. A szüleim szerint ez már nem normális és hogy fejezzem be, merthogy nem abból áll a világ, hogy ki milyen ruhákat hord és hogy hol vásárol. Én ezt tudom, viszont nekem ez egy boldogságforrás. Olyan, mint másoknak a futás, vagy nem is tudom...
Tegnap is jött a futár és apa azonnal elkezdte mondani, hogy többet biztos nem rendelek ide semmit, elege van, hogy bárhová megyünk, én azonnal boltokat keresek, meg csak az érdekel, hogy mit vegyek fel. Utána anya is elkezdte, hogy neki 42 évesen nincs annyi ruhája összesen, mint nekem van.
Ne azt írjátok, hogy költözzek el, menjek dolgozni és nem kell elkezdeni szapulni sem. Nem az ő pénzüket költöm, most fogok érettségizni és amint lehet, költözök.
De addig valahogy ki kellene bírjuk együtt és úgy elég nehéz, hogy naponta belém kötnek.
A te célod nem a 3-400 ezres fizu?! Ejha!
Majd mész egy svájci bordélyba pucsítani, aztán pont úgy élhetsz, mint most.
Fősuli alatt is majd hirdeted magad, mint lakásos prostit. Tojni fogsz te a tanulásra, csak a luxus meglegyen.
Ma rengeteg vásárlás mániás làny árulja a testét luxus cuccokért. Sokkal többen választják ezt az utat, mint egyesek hinnék.
Eggyel több vagy kevesebb, nekem mindegy.
Mekkora öntelt kis fruska vagy te!
Mit ér, ha bármit mondd neked az ember?
Csak az képes így beszélni, akit eltartanak, és fogalma sincs arról, hogy milyen érzés kuporgatni, gyűjtögetni - ezzel egyetemben soha, soha nem fogod megtapasztalni azt sem, hogy milyen érzés ÉRTÉKELNI valamit.
Ezért nem sajnálom tőled a pénzt.
Tudod, a fagyi visszanyal.
Meglátjuk, hogy nagyiéknak meddig lesz pénzük, vagy meddig bírja a barátod a mániádat, s lesz -e még egy olyan ostoba, aki összejön veled. Sajnos, biztosan lesz, nem is az a lényeg.
Talán majd ha a saját bőrödön tapasztalod, hogy milyen érzés, amikor a követelőző, kizsákmányoló gyereked csak ruhákra költ, és szerinte az önköltséges szakok kifizethetők nagyszülők nyugdíjból - na, akkor meglehetősen kíváncsi leszek az arcodra.
Abszolút álomvilágban élsz, kedvesem, s itt az ideje felébredni, és közeledni a realitás talaja felé.
Sok sikert hozzá!
u.i.: azt már meg sem kérdezem, milyen szakirányt szánsz magadnak.
S talán nem vagy prosti, ahogy mondod. Valóban nem. A hagyományos értelemben biztosan nem, de hogy gond van veled, az 100, és az értékrended sincs túlságosan a helyén.
Miközben rendet raksz a szekrényedben, a fejedben sem ártana.
az a baj,hogy az emberek nagyon kis hányada kap rögtön milliós nagyságrendű fizetést.. a kérdező nyilván erre célzott, amikor a 300-400 ezret lefitymálta ..
lehet álom világban élni, de friss diplomásként még a 300-400 is eléggé kétes.. mondom ezt mérnökként..
ha nem adod lejjebb az igényeket, akkor jól írják a többiek, hogy előbb utóbb prostiként keresed majd azokat a nagy pénzeket.mert tisztességes munkával ,pályakezdőként nem fogod tudni fenttartani azt az életszínvonalat,amit szeretnél. ez van.
én a szüleid helyében nagyon csalódott lennék.az is elég gáz,hogy egy csepp törekvés nem látszik a sorokban, hogy államira akarnál menni. (minek ha ezek a hülyék kifizetik az önköltségest is?)
Kérdező, én nem szeretnélek oltani, bár a válaszaid alapján elég arrogánsnak tűnsz, de tegyük félre ezt.
Én 25 éves vagyok, saját keresetem van, nem is rossz és nekem is vásárlási mániám van. Kb. egy éve ismertem fel és nem fordultam szakemberhez, de lehet meg kell tennem, mert egyszerűen nem tudok félretenni pénzt, annyira szórom azt ruhákra, egyebekre.
Igazából van hobbim is, sportolok, van párkapcsolatom, de valamiért mégis annyira boldoggá tud tenni a vásárlás. Keresem, hol a hiba az életemben, de nem ismertem fel még. Mindenesetre, tudatosan kerülök minden üzletet, otthon hagyom a pénztárcámat, és kitűzök magamnak célokat, pl. hogy meddig mennyi pénzt akarok félretenni. Aztán azon felül, ami megmarad, elköltöm, de húzok egy határt.
Komolyan, nekem ég a pofám, hogy mennyi tartalékom lehetne, ha nem verném el a fizumat és hálás lennék, ha visszamehetnék az időbe és jól felpofozhatnám magam, hogy tegyek félre!
Te szerencsés vagy, mert mögötted van a családod, de gondold végig, egyedül ezt nem tudnád csinálni, max ha prostinak mennél és ez nem vicc! Hiába a jó diploma, Magyarországon élsz, csak szólok. Beleér a kezed a bilibe, semmi élettapasztalatod nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!