Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha KÉPTELEN...

Mit csináljak, ha KÉPTELEN VAGYOK abbahagyni a vásárlást és úgy érzem, csak ez tesz boldoggá, viszont a szüleim ezt teljesen máshogy látják?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sokat vásárolok, rendelek. De úgy érzem, hogy ettől vagyok a legboldogabb és imádom, mikor megjön egy újabb csomagom, vagy bevásárolok valahol. A szüleim szerint ez már nem normális és hogy fejezzem be, merthogy nem abból áll a világ, hogy ki milyen ruhákat hord és hogy hol vásárol. Én ezt tudom, viszont nekem ez egy boldogságforrás. Olyan, mint másoknak a futás, vagy nem is tudom...

Tegnap is jött a futár és apa azonnal elkezdte mondani, hogy többet biztos nem rendelek ide semmit, elege van, hogy bárhová megyünk, én azonnal boltokat keresek, meg csak az érdekel, hogy mit vegyek fel. Utána anya is elkezdte, hogy neki 42 évesen nincs annyi ruhája összesen, mint nekem van.

Ne azt írjátok, hogy költözzek el, menjek dolgozni és nem kell elkezdeni szapulni sem. Nem az ő pénzüket költöm, most fogok érettségizni és amint lehet, költözök.

De addig valahogy ki kellene bírjuk együtt és úgy elég nehéz, hogy naponta belém kötnek.

2016. okt. 15. 16:02
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
91%

És akkor ezt írd el úgy, hogy a "vásárlás" szót lecseréled az "ivás"-ra.

Pont ugyanaz a probléma: függő vagy, nem tudsz parancsolni a késztetésnek, és anyagi forrásokat nem kímélve, akár azon az áron is csinálod, ha mindenkivel összeveszel, mert csak ezt tesz boldoggá.

Őszintén szólva szerintem pont olyan sza.r életed van egyébként, mint egy alkoholistának, és jobban járnál, ha elkezdenél örömteli életet élni.

Ezt a sok pénzt pedig költsd el pszichológusra, jobb befektetés, mint a netes göncök.

Most fogsz érettségizni, és nem az ő pénzüket költöd?! Ejha! No és mégis kiét?

Gondolom, nem a havi 20 ezres zsebpénzed erre a fedezet, bár akár tetszik, akár nem, azt a pénzt is a szüleidtől kapod.

És nem b..tatás, hogy költözz el és dolgozz, hanem egy jövőkép. Mivel gondolom, hogy nem úgy tervezel élni 30 évesen, hogy anyu és apu eltart, te meg vásárolsz a neten.

Szóval lesz még mikor a saját pénzed költöd ténylegesen. És a függőséged mellett lesz, mikor a rendelt ruha fontosabb, mint a számlák, vagy a lakbér, és kur.va hamar újra anyu nyakán találod magad, vagy épp az utcán, ha végképp elegük lesz belőled.

Gondolom pasit sem szeretnél: ugyanis 99%-uknál erősen kizáró ok, hogy ha az utolsó ötezrest is ruhákra költöd, és másképp nem vagy boldog, sz.arsz bele, ki mit mond.

Egyébként te is érzed, hogy geb.asz van, azért írod ki ezt a kérdést rendszeresen.

De más megoldás nincs, mint segítséget kérni, és leszokni.

2016. okt. 15. 16:59
 12/39 anonim ***** válasza:
82%

Ez bizonya betegség.

Itt van róla egy hosszabb cikk, olvasd el, és kérd szakember segítségét!

[link]

2016. okt. 15. 17:00
 13/39 anonim ***** válasza:
27%
Engem is ez tesz boldoggá. De azért van egy határ amikor már érzem,hogy ez sok. Amúgy mások cigiznek,isznak több pénzt elköltenek egy hétvége alatt. Ehez képpest nekem minden alkalomra illő ruhám,sminkem,ékszereim vannak ami sokáig megmarad.
 14/39 anonim ***** válasza:
92%

Még mindig nem derült ki, honnan van pénzed....

Érdekes, múltkor kérdezte egy kislány, hogy a nővérét felnyomja-e a szüleinek, aki a testét bocsájtja áruba, hogy drága cuccokat tudjon vásárolni.

Nincs neked egy húgod véletlenül? :D

15/39 anonim ***** válasza:
91%
Nem egészséges. Én is tudnék mindenféle cuccokat vásárolni. Helyette inkább élek.
2016. okt. 15. 17:16
 16/39 A kérdező kommentje:

Miért, én nem élhetek azért, mert sok ruhám van? :)

Utazok, bulizok, sportolok. Ez nem olyan, amitől ne lehetne életem. Barátom is van.

A vásárlásokat vagy ő fizeti, vagy anya szülei.

2016. okt. 15. 17:35
 17/39 anonim ***** válasza:
91%
És mi lesz, ha a pasid megelégeli a pénzköltésedet, meg a nagyiék sem élnek örökké... Kiállsz az út szélére? Gusztustalan amit csinálsz, mások,keményen megdolgoztak azért a pénzért, téged meg az tesz boldoggá, ha elverheted. Fordulj szakemberhez!
2016. okt. 15. 17:39
 18/39 anonim ***** válasza:
94%

Nem az ő pénzüket költöd, de nem is a sajátodat.

Emberek, mellesleg itt nem (csak) azzal van a baj, hogy a lány vásárol, hanem azzal, hogy vannak, akik fizetik neki.

Ha nem fizetnének nagyszülők és a barátja, akkor leállna, legalábbis nem űzné ilyen szinten.

Kérdező...

Nem kínos, hogy a pasid fizeti a ruháidat? Nekem az lenne.

2016. okt. 15. 17:53
 19/39 opened paradise ***** válasza:
82%
Ha a te pénzed,akkor mindegy. Ha majd egyedül fogsz lakni és előbb veszel újabb cipőt,mint kenyeret,akkor lesz baj.
2016. okt. 15. 17:53
 20/39 anonim ***** válasza:
75%

Tehát a barátod fizet neked szép dolgokat, te meg cserébe lefekszel vele... Vagyis beletaláltam a tízes körbe, konkrétan prostituálod magad. Az egy dolog, hogy ő fizet, és nem dugás után hagyja ott az éjjeliszekrényen a tízezrest.

Szánalmas vagy!

Talán nem véletlenül kötnek beléd a szüleid.

2016. okt. 15. 17:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!