Mit csináljak, ha KÉPTELEN VAGYOK abbahagyni a vásárlást és úgy érzem, csak ez tesz boldoggá, viszont a szüleim ezt teljesen máshogy látják?
Tudom, hogy sokat vásárolok, rendelek. De úgy érzem, hogy ettől vagyok a legboldogabb és imádom, mikor megjön egy újabb csomagom, vagy bevásárolok valahol. A szüleim szerint ez már nem normális és hogy fejezzem be, merthogy nem abból áll a világ, hogy ki milyen ruhákat hord és hogy hol vásárol. Én ezt tudom, viszont nekem ez egy boldogságforrás. Olyan, mint másoknak a futás, vagy nem is tudom...
Tegnap is jött a futár és apa azonnal elkezdte mondani, hogy többet biztos nem rendelek ide semmit, elege van, hogy bárhová megyünk, én azonnal boltokat keresek, meg csak az érdekel, hogy mit vegyek fel. Utána anya is elkezdte, hogy neki 42 évesen nincs annyi ruhája összesen, mint nekem van.
Ne azt írjátok, hogy költözzek el, menjek dolgozni és nem kell elkezdeni szapulni sem. Nem az ő pénzüket költöm, most fogok érettségizni és amint lehet, költözök.
De addig valahogy ki kellene bírjuk együtt és úgy elég nehéz, hogy naponta belém kötnek.
Ja,hogy úgy...
Akkor no comment.
DE IGEN KEPES LENNEL ABBAHAGYNI, de ugye mig mas penzert koltheted en sem lennek hulye leallni...
elég nehéz, hogy naponta belém kötnek. - majd ha megerik az eszed en nem adsz okot a kotekedesre beken fognak hagyni.
Ha az en lanyom lennel mar reg meggyogyultal volna.
tényleg elég gáz,hogy a nagyszüleid nyugdíját szórod és a barátod pénzét.
nincs baj azzal,hogyha segítenek kicsit amíg nem dolgozol. de nem szabad visszaélni a jó indulatukkal .
és én nagyon javaslom a diákmunkát is. ha nem is rendszeresen, de legalább havi pár napot dolgozz. sokkal jobb érzés,hogyha a megkeresett pénzed költöd. + kicsit segít belátni a pénz értékét.
ha egész nap dolgozol 4-5 ezer forintért, akkor majd kicsit átértékeled a dolgokat szerintem, hogy mire mennyit költesz.
és érdemes lenne átnézni a szekrényed. ha valamit még sosem hordtál(biztos van ilyen vásárlás függőként), akkor azokat szedd külön. a ritkán viselt dolgokat is. meg fogsz lepődni,hogy mennyi felesleges szart halmoztál fel.
azokat add el,ha nem kell. és próbáld visszaszorítani a vásárlásokat.
vásárolj szezon végén inkább. akkor is annyit, amennyire tényleg szükséged van.
meg az még egy dolog,hogy a nagyszüleid nyugdíját költöd, de az elég gáz,hogy a barátod pénzét is. ha már most normálisnak tartod ezt, akkor elég esélyes,hogy te leszel a következő Vajna Timi vagy Zimány Linda..
én inkább arra törekednék,hogy saját magam fent tudjam tartani azt a színvonalat,amit szeretnék. ne más pénzéből. ha már most rá vagy utalva a pasidra, később is ez lesz. könnyebb más pénzét költeni, mint elmenni dolgozni
+ próbálj más programot találni a vásárláson kívül.ha valahova mentek inkább menj el várost nézni, fizess be a túrista látványosságokra. vagy egyél valami jót a helyi különlegességekből. ezek sokkal maradandóbb emlékek lesznek, mint egy újabb kacat amit összevásárolsz.
és olvass, néz filmeket,sorozatokat. kösd le magad. ne a vásárlás körül forogjon minden gondolatod.
Nem kell megmutatnom semmilyen ruhát. Mamáék eléggé jó anyagi helyzetben vannak, nem igazán foglalkoznak azzal, mit veszek a pénzből. Meg nem egy panelban élő kisnyugdíjas pár, akik azért nem fűtenek télen, hogy megtudjam venni minden héten azt, ami éppen tetszik.
Prostinak sem gondolom magam, bár őszintén szólva nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam mások. Az a fontos, hogy én jól érezzem magam. :)
Diákmunkával semmire nem mennék.
Nem fogok 500-600 forintos órabérben szenvedni a semmiért. Inkább tanulok helyette, hogy később ne a barátom, vagy más fizesse a bevásárlásaimat.
Ha már ennyire az önállóságnál tartunk, meg, hogy te nem mész dolgozni, mert tanulsz...
Akkor először is:
1. Attól, hogy valaki elvégez egy iskolát, még nem biztos, hogy többet fog keresni annál, aki nem végzett egyetemet (akár), mert manapság, ha ennyire intelligens vagy, tudhatod, hogy nem egy iskolai papír biztosítja a megélhetésedet, és erre kéne alapozni.
2. Ez csak kifogás, hogy más fizessen helyetted most. Nem azzal van a gond, hogy ruhákra költesz, hanem azzal, hogy nem tudod, hol a határ, és később, amikor választani kell majd, hogy befizesd a villanyszámlát, vagy vegyél egy szép pár cipőt, egyértelműen a lábbelit fogod választani.
Fel kell ismerned a problémát, és te még nem jutottál el arra a szintre, hogy belásd: van veled egy kis gond önkontroll terén.
3. Ha nem adsz mások véleményére, és jól érzed így magad, mi a fenének tetted fel ezt a kérdést? Milyen segítséget vársz egyáltalán, ha azt hiszed, hogy CSAK neked van igazad?
Hát pedig a munka az nagyon hiányzik neked. Legalább akkor megtudnád milyen keményen megdolgozni valamiért és beosztani azt ami van. Ha már a nagyszüleid ilyen felelőtlenek, hogy ennyire sok pénzel ellátnak és a szüleid helyébe az hót ziher hogy egy fityinget sem adnék neked... Plusz olyan fellengzősen mondod, hogy te "tanulsz". Na majd meglátjuk mi lesz akkor amikor a tandíjat a szüleidnek kell fizetnie, mert nem sikerül államilag támogatott képzésre bejutni. :)
De "semmi baj", majd később megtudod, amikor már nem lesz senki, aki eltartson és rájössz a munkakeresés, dolgozás sem olyan könnyű, ahogy azt te képzeled. Főleg nem több száz ezres fizetésekért, ami nyilvánvalóan a célod.
Mi lenne akkor, ha nem vesznek fel államira?
Semmi, majd megyek önköltségesre.
Ugyan, az én célom nem 300-400 ezres fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!