Családon belül mennyire tartjátok korrektnek az ajándék vásárlást?
A család egyik fele megteheti, hogy drágább dolgokat vásárolnak illetve ajándékoznak a másik fele pedig nem.
Megbántva éreznétek magatokat ilyen miatt? A kevésbé tehetős fél feléről.
Akár tehetõs, akár nem tehetõs , már egyik félnek sem veszek semmit sem, mert még egy köszönet sem volt érte.
A tehetõsebbnek bármit vettél hidegen hagyta, pedig hasznos dolgokat vettem, ami nincs neki.
A kevésbé tehetõs meg lehuzott,amennyire tudott.Errõl ennyit!
A konkrét eset az volt, hogy anyós-após 50. házassági évfordulójára egy utazást ajándékoztunk a férjemmel.
A testvére pedig ezen fenn akadt, hogy nem volt szép tőlünk hisz az ő altaluk adott ajándék e mellett eltörpül.
Eddig is voltak ilyenből gondok. Mi felnőttek egymásnak nem veszünk ajándékot csak a gyerekeknek de ott is volt ebből gond.
Mi csak örömet akartunk okozni ezzel hiszen elég régen voltak nyaralni és meg érdemlik a kikapcsolódást.
Rosszul érintett hogy ők pedig így reagáltak, senkit nem szerettünk volna ezzel megbántani.
Szerintem nagyon szép gesztus volt tőletek. Erre a kerek évfordulóra nagyon jó ötlet volt az utazás. Gondolom a sógorék is szép ajándékot adtak, csak olcsóbbat. Nem számít az ár ilyen esetben. A lényeg hogy szívből adják ők is és ti is.
Olyan esetben viszont kellemetlen, ha mondjuk a sógoréknak vennétek utazást , de ők mondjuk csak egy doboz bon-bon-nal tudnák viszonozni. Olyan helyzetben is kellemetlen ha mondjuk ti drága ajándékot vesztek az ő gyerekének, ők pedig csak olcsót tud venni a tieteknek. Ilyen esetben a legjobb ötlet ha karácsony és egyéb alkalmak előtt egyeztettek hogy ki mit vegyen a csemetéknek. Azt is figyelembe kell venni hogy ha az egyik családban egy gyerek van , de mondjuk a másik családban három gyerek akkor a három gyerek kap kb. olyan értékben összesen ajándékot mint mondjuk az egy gyerek. De ezt nagyon nehezen lehet kivitelezni.
Elso vagyok.
Ja, hat ez igy egy picit mas, hogy ismerjuk a konkret szitut. Nos nalunk az van, hogy a tesom vesz folyton nyaralasokat a nagyszuloknek, amit en se tudok uberelni. Termeszetesen nem verseny, senki (foleg a nagyszulok) nem varjak el, hogy mi is ennyit koltsunk rajuk. Nem kulfoldi szazezres nyaralasrol van szo, hanem belfoldi 40-50 ezresrol, de az en kepessegeimet ez is meghaladja. Ez nekem is kisse rosszul esik, de mellette meg orulok, hogy a nagyiek kikapcsolodhatnak. Viszont en is ilyenkor ugy erzem, hogy pl kitorolhetem a seggemet a kenyerpiritoval, amit karacsonyra veszek nekik, mikor ok meg egy hetre befizetik mamaekat... Mellesleg en olyan szivesen elmondanam, hogy en is oda teszem am magam, mert annyit kinlodtak mamaek az ingyenes digitalis tv mediaboxaval, hogy megelegeltem es elofizettem nekik kabelt csomagra, amirol azt hiszik mamaek, hogy szinten ingyenes, mert egy ismeroson keresztul elinteztem "feketen". Pedig nem igy van, fizetem utana a havidijat, mert tudom, hogy ok nem koltottek volna ra es ha tudnak, hogy fizetos, akkor nem fogadtak volna el....
Szoval velemenyem szerint ertheto, hogy kenyelmetlenul erzik magukat, de ettol meg te nagyon kedves vagy, hogy koltesz rajuk, nem sajnalod toluk. Nem lehet ebben a helyzetben igazsagot tenni. Ha te megteheted, tedd meg. Ha ok nem tehetik meg, akkor nem tehetik meg, nyilvan senki nem is varna el toluk.
Azt tudom tanacsolni, hogy legkozelebb diszkreten adjatok ilyen ajandekot es kerjetek meg anyosekat, hogy ne dicsekedjenek el vele, mondjak azt, hogy maguknak fizettek, hogy mas ne erezze kellemetlenul magat, mert nem tudja ugyan ezt megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!