Akinek viszonylag fiatal korában halt meg szülője! Tudja a környezetetek, szoktatok róla beszélni?
Igazából a kérdésben nem tudtam a legjobban kifejezni magam, de leírom mire gondolok.
19 éves voltam amikor anyukám rákban meghalt, és például ekkor iratkoztam be OKJ-s tanfolyamra.
Ott egy olyan barátom lett akinek elmondtam, de akikkel jóba vagyok azok sem tudják.Legalábbis tőlem nem.
Most 21 éves vagyok, és még sosem mondtam el senkinek sem, hogy anyukám már nem él, ha valahogy szóba jön, múltidőben beszélek róla, de abból többnyire nem derül ki,hogy már nem él (pl. anyukám xy helyen dolgozott)
Természetesen a környéken nagyon sokan tudják, de akiket csak én ismerek ott nem.
Nem titkolom, de ha lehet inkább nem említem meg, hanem kitérő választ adok, vagy mint írtam múltidőben fogalmazok.
Mindig attól félek,hogy majd kellemetlen helyzetbe hozok valakit azzal,hogy nem tudja, és úgy hozza szóba.
Ilyen lehetséges szituáció lenne, hogy pl. anyukám szakmáját illetően egy szakmabeli kérdéssel fordulnának hozzám,hogy nem tudom e megkérdezni anyukámat, hogy (...) és az nem jönne ki jól.
(de még sok ilyen lehetséges szituáció létezik)
Arról még a legjobb barátomnak sem beszélek,hogy mit érzek ezzel kapcsolatban, bár neki már elmeséltem,hogy pontosan milyen betegsége volt, de hogy hogy éltem meg, és hasonlók azt nem.
Magam sem tudom miért, nem szeretek erről beszélni.
Volt osztálytársam, akinek az apukája halt meg, és róla mindenki tudta, de én nem is tudom,hogy hogy lehetne ezt mások tudtára adni, talán nem is akarom. (más kérdés,hogy nem is feltétlenül kell tudniuk az embereknek.)
Ezért lennék arra kíváncsi,hogy mások hogy kezelték ezt?
a kislányomnak akkor halt meg az édesapja amikor 6 éves volt.
eleinte beszélt róla, az óvodában elmondta.
most már 11 éves lesz, nem is emlékszik az apjára csak körvonalakban, és a nevelőapját nevezi apukának (önként).
nem beszél az apjáról soha, és mikor megemlítem egy-egy alkalommal akkor elcsodálkozik, és nem tudja hova tenni.
Szia!
Nekem anyukám 6 éves koromban halt meg és a barátnőimnek elmondtam meg a suliban is (úgy emlékszem).
Nem faggattak, hogyan és miért? Akivel pedig jó kapcsolatban voltam neki elmondtam ezeket is.
24/L
22 voltam, mikor apám évtizedes betegség után meghalt. Miután kijöttem a lelki problémákból, amiket többek közt ez is okozott, viszonylag könnyen tudtam róla beszélni, addig meg problémás volt.
Nincs ezzel gond, ha nem kerül szóba, nem kell megmondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!