Egy fiatal gyereket, érdemes korán az őszinte tények elé állítani?
Adott a családban egy közel 9 éves fiúgyerek aki eléggé érdeklődő, tehát már agyban közel jár egy 13-14 éveshez.
Az apja olyan aki mindig őszinte akár idegenhez, akár családtaghoz, ha valamit mond az úgy is van, és nem kell visszakérdezni hogy "Ne butáskodj, ugye csak viccelsz?"
Korábban együtt utaztunk páran a Parlament mellett, amikor az Apa szólt a fiúnak, hogy "Ha kinézel jobbra, látni fogod hogy ebben az épületben vannak a rablók, bűnözők, ez a bűnözés egyeteme, fogd fel így"
Ezzel én is egyetértek, és gondolom elég sokan, szerintem a gyerek lelkének is jobb ha most ismertetik meg vele az ilyesmit, és nem később csalódik, azokban akiket olyan "komoly, fontos" embernek tartanak.
Szerintem egy ilyen kicsi gyermekbe nem kellene a politikát és a rasszizmust illetve a hasonló dolgokat beleverni, mert meg is fog mutatkozni később.
Apuka meg azt is mondhatta volna, hogy ez Budapest egyik legszebb épülete, ahová az ország kormányzói járnak be (stb..)
De tényleg nem kellene gyűlöletre nevelni :)
Az őszinte nem egyenlő a valóssal. 9 éves gyerekre nem kéne a szülőnek a saját frusztrált lelke nyomorát ráönteni.
Itt meg nem kéne kampányolni.😀
Érdemes lenne a gyereket kritikus gondolkodásmüdra megtanítani,hogy nehidjen el mindent az apjának és anjának,mert attól,hogy azok azthiszik az életre nevelik,a helyes útra terelik messze nem biztos,hogy az úgy is van.
Negatív világszemléletet belenevelni szűklátókörű magyarázatokkal elintézni a taítást nagyon kényelmes és buta dolog!
Amúgy pont ezért öröklődik generációról generációra az "élet szar" hozzáállás.
Már gyerekként belenevelik sok emberbe hogy rabszolga leszel, nem viszed semmire csak ha zsidó vagy, politikus vagy, bűnöző vagy.
És ahelyett hogy arra tanítanák meg hogy hogyan tegyen a saját életéért, csak azt tanítják meg hogyan keressen mindenre kifogást. Mert ugye sokkal egyszerűbb azt mondani hogy mindenki más tehet a helyzetemről, csak én nem.
Neee, saját tapasztalatból tudom, mennyire káros az ilyenfajta nevelés. Apám állandóan ezt csinálta velem. Csak annyit ért el, hogy megutáltam az egész világképét, és radikálisan másfelé fordultam, mint amerre szerintem nevelni akart (hála istennek, tegyük hozzá :D).
Amúgy ezzel arra tanítja meg a gyereket, hogy mindenben a negatívumot lássa. Nekem az egész kamaszkorom arra ment el, hogy ezt "kineveljem" magamból, és hidd el, kínszenvedés volt az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!