Van itt olyan, aki fiatalon költözött el otthonról? Többi lent.
18 éves lány vagyok... Jövőre érettségizek gimiben..Nem bírom már itthon. 3 éve kialakult pánikbetegség nálam. Pokoli időszak volt. Pszichológushoz is járok máig. Szerinte az itthoni helyzettől alakulhatott ki. Anyuval jól kijövök, de apu... Bezárva érzem magam. Kijelentette, hogy ha lesz 1 db 3-om is a bizonyítványban, akkor nem enged ki a nyáron. Háromnegyed évhez küldtek volna intőt, mert rossz volt az átlagom (végül kijavítottam) , és annyira féltem, hogy mit fognak mondani, hogy nem mondtam el nekik. Aznap éjjel összeestem. A pánikbetegségem alatt se számíthattam apura. Csak kiabált, amikor rohamaim voltak, hogy miért nem hagyom aludni, és hagyjam abba a sírást. (kicsit durvábban mondta).. Barátom 21 éves, és lassan 2 éve vagyunk együtt...Nem engedi, hogy nála aludjak. 1x engedte meg, azt is csak 1 éjjelre. Most szombaton is szeretnék ott aludni és mondta, hogy mit képzelek én, elenged, de egy ideig ne próbáljak tőle ilyet megkérdezni, nem fogok egész nyáron elmászkálni. Dolgozni is akartam menni, de nem enged el... Közben meg hallgatom mennyi mindent költ rám, meg hogy ne követelőzzek állandóan. Majd ha keresek magamra, akkor vehetek amit akarok. Ez paradoxon. Sok ilyen sztori van, és tudom, olvasva nem olyan rossz, de átélni nagyon. És hozzáteszem, félek, hogy megint kialakulhat nálam a pánikbetegség, érzem magamon, hogy kicsit rosszabbodik az állapotom. Itthon magányosan érzem magam, és rosszul.
Kérlek, ha van köztetek olyan, aki fiatalon költözött el otthonról, írja le a történetét, meg hogy hogyan oldotta meg a helyzetet, én már nem bírom. Bármit megadnék, hogy elköltözhessek. Köszönöm előre is :)
Szerintem egy próbát megérne.
Nyilván először a pároddal kéne beszélned, hogy ő mit gondol róla és aztán megkérdezni a szülőket.
Nyilván akkor kellene neked diákmunka, hogy tudj "hazaadni" és ne ingyen élj ott, mert úgy eléggé valószínűtlen, hogy el tudnának tartani.
Szerintem próbáld meg, amit apád tesz, nem normális, csak megmérgez, onnan menekülnöd kell.
ha stabilnak érzed a kapcsolatod ,akkor próbáljátok meg. de azt is kéne tudni,hogy a barátod már egyedül él? dolgozik? el tudna tartani mondjuk az érettségi hónapjaiban?
te tudnál dolgozni hétvégente,meg akár délutánonként? fel tudnál készülni így is az érettségire?
mik a terveid? tovább akarsz tanulni?
ezek nagyon lényeges dolgok. ha tovább akarsz tanulni és jó érettségi kell,akkor nem ajánlom,hogy elrontsd azzal,hogy dolgozol mellette. 9-10 hónap a suli,annyit kell még kibírni. utána meg ahogy leérettségiztél összeszeded a cuccaid és elmész a barátodhoz. utána már szabadabban tudsz munkát vállalni.
most nyárra pedig ajánlom,hogy iratkozz be diákszövetkezetekhez. mivel már elmúltál 18 , nem kell anyádék engedélye ahhoz,hogy dolgozhass most a nyáron. ha meg akarják tiltani,akkor egyrészt szard le, más részt meg beszéld meg velük értelmesen, hogy ők mondják mindig,hogy sokba vagy és ne követelőzzél, éppen ezért mész el dolgozni,hogy meg tud magadnak venni a ruháidat meg a szükséges dolgaidat.. szóval próbáld megbeszélni velük felnőtt módjára. de ha nem akarják megérteni,akkor is menj el dolgozni. ez nagyon abszurd,hogy megtiltják.
és tényleg,hogyha találsz suli mellett végezhető könnyű munkát,akkor próbáld meg szeptembertől is vinni és elköltözni a barátoddal. de ezt tényleg csak akkor,hogyha nem megy az érettségi rovására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!