Aki haraggal költözött el otthonról, annak megbékültek a szülei később?
Nem tudják elfogadni, hogy a lányuk felnőtt és önálló életet szeretne. Pedig gondolhatták, hogy lassan ennek is eljön az ideje. A páromhoz költözöm, mert megérett rá a kapcsolatunk. Korábban is szerettük volna már, de most jutottunk odáig, hogy végre mindketten keresünk és el tudjuk látni magunkat. De a szüleim inkább úgy próbálják értelmezni a költözésemet, hogy otthonról menekülök. Hiába magyarázom, hogy nem miattuk megyek el, nem képesek felfogni. (Bár őszintén szólva sokszor tényleg az őrületbe kergetnek, de tényleg nem emiatt költözöm el.)
Engem meg a sok piszmogás miatt lassan már kezd furdalni a lelkiismeret, hogy itt hagyom őket. Nem hagyom magam befolyásolni, csak rossz, hogy nem állnak mellettem.
Soha nem vettek komolyan, szerintem most is azt remélték, hogy majd meggondolom magam, vagy nem is tudom. Sokszor olyan, mintha egyáltalán nem is ismernének. Normálisan megbeszélni évek óta nem lehet velük szinte semmit, mert "mindig mindenben nekik van igazuk".
Szerintetek megbékülnek valaha? Beletörődnek lassacskán?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
23N
Első jogos
Ne foglalkozz velük. Költözz el szépen, tarts egy kis szünetet a szüleiddel. Pikk-pakk rájönnek, hogy ha nem fogadják el, akkor sokkal messzebb kerülsz tőlük és szépen beadják a törölközőt. Megbékélnek és mehet a karácsonyi vacsora stb.
Kénytelenek lesznek megbékélni.
Csak egyre vigyázz! Hogy valóban akkor költözz, amikor már el tudod magad tartani, rendszeresen albérletet fizetni vagy lakást venni.. Mert ha úgy adódik, hogy véletlen megszűnik a munkahelyed, és nem találsz sokáig mást, plusz erre még éppen a barátoddal is összeveszel, szakítotok... Akkor már nem fogod tudni egyedül fizetni az albérletet, és mehetsz újra haza...
Akkor viszont majd jönnek a tipikus dumával a szüleid, hogy ugye ők megmondták, és akkor hallgathatod a még durvább dolgokat...
Nos, Te ismered a saját szüleidet, és a saját lehetőségeidet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!