Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek egy ilyen anyukával?

Mit tennétek egy ilyen anyukával?

Figyelt kérdés

Nem tudom hol kezdjem, próbálom lerövidíteni a történetet. Anyukámról van szó. Most 54 éves. Szándékosan betegnek tettette magát, hogy leszázalékolják, elmondása szerint azért, hogy legyen biztos jövedelemforrása. Éveken keresztül guberálni járt, azt mondtam neki, vagy abba hagyja, vagy nem beszélek vele többet, befejezte, de még mindenki arról beszél, anyukám mit csinált, meg hogy milyen fura, miért kattant be? Idegeneket leállít az utcán, beszól másoknak meg ilyenek, elsírja magát, hisztizik... Apukám elvált tőle, egyedül él. Folyamatosan gyógyszerezi magát, mert hogy ő "beteg", minden baja van... Az viszont tény, hogy mentálisan beteg. 30 évig éltem vele együtt. Állandóan depis és beteg volt, szomorú. Sose mozdult ki. Én így nőttem fel. A páromhoz költöztem. 2 havonta egy szabad hétvégém van, olyankor itt alszik nálunk, akkor is folyamatosan szomorú, mindig az orvosokról, betegségről beszél. Nagyon fárasztó, sokszor rossz ránézni, annyira rosszul néz ki. Mindenféle hülyeséget megvesz, amire nincs szüksége (közben alig van pénze, panaszkodik). De engem egy fagyira sem volt képes meghívni, de magát igen, miközben jött fel hozzánk. Én fizettem mindent, nemrég munkanélküli lettem, és elvárja, hogy mikor megyek haza vegyek neki ezt-azt. Most hétvégén is, meg se kérdezte mennyibe került, nem is érdekel, nem sajnálok tőle ezer forintot, de úgy érzem, mintha ki akarna használni annak ellenére, hogy tudja, most még munkám sincs. Ha felhívom mindig arról kérdez mennyi pénzem van még? Múltkor azt mondta, ha idős leszek, én is úgy fogok gondolkodni mint ő, hogy majd a gyerekei segítsék ki mindig, én erre pislogtam nagyokat, mert nem így gondolom. Nővérem mindig segít neki, mindent megvesz neki, múltkor valamit nem, és nálam szidta őt anyum, hogy milyen egy ... hogy nem vett neki tojást. Meg hogy neki van munkája, kihasználja akkor. Nem szeretek már haza sem járni. Oda vagyok még bejelentve, felbontja a leveleimet, majd felhív mi áll bennük. Úgy beszél és viselkedik még velem, mintha 5 éves lennék, lelkileg totál kikészít ez az egész, MIT TEGYEK???

Ja igen, és a páromat a kicsi fiának hívja, múltkor elmeséltem anyumnak, hogy a szülei új kocsit akarnak venni, erre anyum: " Hmmm, mi fene, milyen jól megy egyeseknek!! " És mindezt úgy mintha utálná őket, miközben nem is ismeri a szüleit.

2016. okt. 10. 11:30
 1/3 anonim ***** válasza:
45%
édesem a depresszióra is lehet kérni leszázékolást ha olyan súlyos szintű, a többiben meg te vagy a hülye, mert fizetsz neki és mert beengeded hétvégenként és oda vagy bejelentve, ha ilyen életképtelen vagy akkor illik rád az a mondat, hogy "mindenki magának hülye"
2016. okt. 10. 12:13
 2/3 anonim ***** válasza:
54%

És van rendes rokkantnyugdíja akkor? Mennyi?

A lakása saját? Milyen értékű? Hány lakószobája van, ki lehetne adni egyet?

2016. okt. 10. 12:26
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Manapság senkit nem százalékolnak le csak úgy.

Ha le van százalékolva, annak oka van, mégpedig, hogy tényleg beteg.

Sokkal könnyebb lenne az életed, ha ezt te is tudomásul vennéd és úgy állnál hozzá a dolgokhoz.

A postádat meg nyugodtan kérd a tartózkodási helyedre, nem kötelező az állandó bejelentett címre mennie.

Ha úgy gondolod és lesz lehetőséged, akkor segítsd a szerencsétlent anyagilag, természetesen csak ha annyira kicsi a jövedelme és számodra nem jelent megterhelést.

Látod, már egy doboz tojásnak is mekkora jelentősége van számára.

Egyébként sokat nem tehetsz, leszámítva, hogy türelemmel meghallgatod, de közben egyik füleden be, a másikon meg ki.

Arról meg szoktasd le, hogy a szabad hétvégéden nálatok van, mert gondolom a párod is örülne kéthavonta egy szabad hétvégének veled kettesben.

Mondd meg neki, hogy ezentúl te mész hozzá, amikor ráérsz.

Ha ezt nem akarja elfogadni, akkor sajnos határozottabb lépésre kell elszánnod magad, elvégre - jelen tudásunk szerint - egy életünk van.

2016. okt. 10. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!