Mennyi időt engedtek a gép előtt ülni a gyerekeknek?
hány évesek a gyerekek és mennyi időt ülnek előtte játék céljából ?
ha iskolai feladat van akkor az beleszámít a játékidőbe vagy sem ?
nem tudom mennyit engedjek a gyerekeknek
14 és 12 évesek
Én nem feltétlenül időben gondolkodnék. A cél inkább az lenne, hogy a gyermek magától is ráérezzen a helyes egyensúlyra a tevékenységek között. Most még távolinak tűnik, de hamarosan már felnőnek (a nagyobbik gyereked 4 év múvlva már felnőtt lesz!), elmennek egyetemre, majd pedig dolgozni, nem lehetsz mindig mellettük, hogy megszabd, mint mennyit csinálhatnak.
Persze, ha végképp nincs más megoldás, akkor szabj meg egy időkeretet - szerintem hétköznap 2, hétvégén 3-4 óra nagyjából a megfelelő és egészséges -, de inkább próbáld arra ösztökélni őket, hogy önszántukból kedvet kapjanak máshoz is.
Az időkorlátnak azért sem vagyok a híve, mert bár igaz, hogy tárgyilagos, és nehéz belekötni, de legalább ennyi kétséget is felvet. Mondjuk egy film megnézése játékidőnek számít vagy sem? Ha igen, akkor miért más egy film megnézése a számítógép monitorán, mint a tévében? Ha nem játszik, hanem valami kifejezetten hasznos tevékenységet végez - mondjuk érdekli a videóvágás vagy programozás, és azt gyakorolja - az játékidőnek számít?
Továbbá: ugyanannyi lenne a limit mindkét gyereknek?
Természetesen a döntés a tiéd, de szerintem az ideális cél az lenne, ha önmaguk megtnaulnák jól beosztani az idejüket, és változatosan elfoglalni magukat.
Tény, hogy aki otthonosan kezeli a technikai eszközöket, az óriási előnyben van másokkal szenben. Természetesen ha valami lődözős játékban agyatlanul gyilkolja az ellenfeleket, annak a stressz kiélésén és levezetésén túl nem sok haszna van (leszámítva persze, hogy az egészséges pszichéhez a játék is nagyban hozzá tartozik), de más jellegű tevékenységek révén szert tehet olyan képességekre, amiknek később nagy hasznát veheti.
A házi feladat meg természetesen nem tartozik bele a játékba. Egyrészt mert ez szivatás lenne a számára, másrészt meg ennek csak az lenne az eredménye, hogy akkor a házit jól összecsapná, hogy másra több idő jusson. Ez meg szerintem nem cél.
akár mennyire csoda vagy sem
nekem max 1 órát játszhatnak hétköznap + ha házira kell a gép
hétvégén 2x1 óra játékidejük van
de mivel hétvégén sokat vagyunk máshol így azokon a napokon el is marad ez
Mindenképpen attól függ, van-e olyan házija, amihez KELL a net vagy a gép (pl. kép letöltése, netes kutatás, word-ben írás, számtech feladatok). Ha van, akkor azon felül kb. 1-2 óra abban az esetben, ha belefér a napba (pl. akkor nem, ha mondjuk esti iskolai program van vagy színház), és ügyelnék arra is, hogy legyen más szabadidős elfoglaltságuk is és házimunkázzanak is a korukhoz illően. Mondjuk ezt most úgy mondtam, hogy én pl. fél óra alatt hazaértem a suliból... az nyilván más, ha vkinek 1+ órát kell hazautaznia.
Hétvégén picit több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!