Mi a véleményetek azokról, akik ilyen helyekre vállalnak gyereket?
Én nagyon sajnálom ezt a kislányt, ahogyan a többi kisgyereket. Meg felnőtteket is persze.
Ám ezeknek a gyerekeknek például meg sem szabadott volna születniük. Ilyen helyre normális ember nem csinál gyereket.
Fel nem fogom, mi jár az ilyenek fejében. Aztán meg csak szenvednek szerencsétlenek és menekülnek és a nyugati országok szarba se veszik az életüket. Merthogy biztos vannak terroristák is köztük.
Aha... Akkor ha valahol 5 éve tart a háború, akkor 6 éves vagy idősebb gyereknek jó, hogy oda született? Ezt most biztosan én nem értem. Tudom, szőke vagyok.
Segítsen ki valaki az értelmezésben!
Tegyük fel, hogy jövő tavasszal kitör egy háború, ami Magyarországi is érinti. Lőnek, bombáznak. Nem embernek való körülmények.
Akkor én most erre készülve vetessem el a meg sem született magzatom? Vagy ráérek őket agyoncsapni tavasszal? Vagy akkor ők éljenek egy háborús zóna közepén, mert megérdemlik?
Ezt a "nem lett volna szabad megszületniük" mondatot nem értem.
És az ott élő 82 éves nagypapa, a gyerekek anyja, a 20 éves testvérük? Nekik se lett volna szabad megszületniük? Gondolom ők is csak szenvednek, ártatlan elszenvedői a háborúnak. Csak róluk nem lehet ilyen szívszaggató fotókat csinálni.
De ettől még ők is ugyanazt élik át.
Mi lenne? Az ő dolguk. (Azaz nem a tiéd.) a többit már leírták mások.
Ha a kérdés valami burkolt bujtogatás, rossz kategóriába írtad, a politikába kellett volna. Ott kaptak volna annyi átkot a fejükre, hogy meg is haltak volna.
elég szomorú,hogy a 21.században még itt tartunk, nem sikerült megoldani a háborús helyzeteket.
igenis joga van mindenkinek gyereket vállalni. nyilván én is az ésszerűség határán belül gondolom. ha nem tudnak eltartani 8 gyereket, akkor ne szüljenek annyit, elég 1-2 de ők ne nélkülözzenek. én valahogy így gondolom.
csak azért mert ott most háború van, nem lehet elvárni,hogy senki se vállaljon gyereket.
sokkal nagyobb problémának tartom amit írtam,hogy 8 gyereket szülnek a semmire.
az hogy háborús helyzetben szülnek,nem annyira újdonság.nem ideális persze, de meg lehet érteni
Egyetértek.
De úgy tűnik, én vagyok az egyetlen :)
Mivel a világ fejletlen részein van túlnépesedés, ezért nem igaz, hogy minket nem érint. Nem véletlenül mennek máshova. És nem csak Európába. De minden fejlettebb térségbe.
Annyi szegénységben élő ember van a világon, hogy nem lehet mindenkit befogadni.
Nem ártana nekik a születésszabályozás, mert így csak a nyomort teremtik újra és újra.
Nem felelős felnőtt az, aki ész nélkül vállal gyereket, csak mert szaporodni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!