Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes emberek tényleg azért...

Egyes emberek tényleg azért vállalnak gyereket, hogy életük végéig ők rendelkezhessenek fölötte?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm 23 éves. Kapott egy ösztöndíjat Spanyolországba és az anyja nem akarja elengedni. Mert az messze van, fél év nagyon hosszú idő, elrabolják és különben is mi lesz vele nélküle. De az én anyám is szokott hasonló dolgokat csinálni, pl. szintén ennyi idősen ha havonta 1-2-szer elmegyek szórakozni valahova és nem vagyok még otthon éjfélkor, egyfolytában hívogat, hogy hol vagyok már és amúgy is minek kell eljárogatni mindig (sosem akartam minden hétvégén menni egyáltalán) az éjszakába. És ahogy olvasom itt a kérdéseket meg hozzászólásokat, itt is bőven előfordul, hogy a felnőtt gyereküket akarják korlátozni a szülők. De miért? Azért szülnek gyereket, hogy utána legyen kit irányítani és ők alakíthassák ki valakinek az egész életét?
2015. dec. 15. 15:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
14%
Hát nem tudom, de te biztos retardált vagy. De tényleg, ezt én 15 évesen is feltudom fogni, hogy a szülők nem kicseszni akarnak a gyerekükkel, hanem biztonságban akarják tudni őket, próbálnak segíteni addig, amíg lehet... Szerinted a barátnőd annak jobban örülne, ha az anyja tapsikolna mikor megtudja, hogy elmegy egy másik országba, és csak ritkán látják majd egymást?
2015. dec. 15. 15:07
 2/13 anonim ***** válasza:
25%
Nekem csak egy kerdesem van: 23 evsen miert laksz meg mindig otthon?
2015. dec. 15. 15:08
 3/13 A kérdező kommentje:
Erre elég egyszerű a válasz: mert tanulok, nincs miből és nincs hova elköltöznöm.
2015. dec. 15. 15:10
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

Első elég furán gondolkodik. Persze, biztonságban akarják tudni a gyereküket, de a 23 éves gyerek már bőven felnőttnek számít, alapvetően tud magára vigyázni.

A kérdésre válaszolva igen, vannak ilyen emberek. Pont ma gondolkodtam az egyik kérdésen, ahol anyuka kitagadta a lányát, mert a történet szerint nem a Pétert választotta, akit ő gondolt a lánya mellé, hanem egy másik pasit.

2015. dec. 15. 15:11
 5/13 anonim ***** válasza:
8%

"mert tanulok, nincs miből és nincs hova elköltöznöm."

Akkor te meg gyerek vagy, ezert kezelnek gyerekkent.

2015. dec. 15. 15:13
 6/13 A kérdező kommentje:
Azért vagyok gyerek, amiért tanulok? Vagy amiért nem tudok mellette összemelózni annyi pénzt, hogy kicsengessek belőle egy albérletre és megélhetésre valót?
2015. dec. 15. 15:19
 7/13 anonim ***** válasza:
6%
Nem tudom, nekem olyan fura azért, hogy 23 éves 0 keresettel és hajlandósággal a munkára felnőttnek érzi magát. Mondom ezt úgy, hogy 22 vagyok. Tény, hogy nekem elég hamar a saját lábamra kellett álnom (18), de ha annyit sem teszel meg azért, hogy a saját költségeidet fedezd, akár a szórakozást, akkor még nem vagy felnőtt.
2015. dec. 15. 15:22
 8/13 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy semmit nem fizetek magamnak? Meg mi az, hogy nulla hajlandósággal a munkára?! Dolgozom az egyetem mellett amennyit tudok és amennyit megenged az órarendem, de attól még nem tudok fenntartani egy lakást meg magamat havi 15-18 ezer ft-ból! Hogyha nagyon tudni akarod, akkor a saját költségeimet (ruházkodás, szórakozás, tisztálkodási és szépségápolási szerek) magamnak fedezem, de a kérdés nem ez volt!
2015. dec. 15. 15:26
 9/13 anonim ***** válasza:
23%

Azert vagy gyerek mert meg mindig a szzuleidtol fuggsz. Ok tartanak el, ok tesznek kajat a tanyerodra, ok biztositjak a tetot a fejed fole.

A szuleidnek meg egyaltalan nem volt alkalmuk megtapasztalni azt hogy felnott lennel, mert pontosan ugyanazt csinalod amit 10 eve amikor csak 14 eves voltal. Ezert ok is pont ugyanazt csinaljak. Nem ertem a problemadat.

Koltozz el, allj a sajat labadra, garantalom hogy anyad nem fog hivogatni hogy hol vagy ejfelkor. Mert nem is fog tudni rola.

2015. dec. 15. 15:29
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Oké, értem.

Akkor annyit mondok, állj a sarkadra. Nem hiszem el, hogy ennyire gyerekként kezeljenek egy 23 évest. Valamiért úgy érzik, hogy megtehetik és megis teszik. Egyszerűen megmondanám nekik, hogy felnőtt nő vagyok és ne hívogassanak, ha valami baj van én hívom majd őket és nem venném fel a telefont.

2015. dec. 15. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!