Szerintetek egy 12. -es diáknak is ki kéne vegye a részét a házimunkába ha naponta 5 órákat tanul?
Alig jövök haza a suliból, eszek, átöltözok, össze szedem kicsit a szobám és késő estig tanulok. Szüleim szerint a házimunkára is (mosogatás, mosás, porszívózás) szakithatnák időt,de egyszerűen a sok tanulástól időm sem és már nagyon energiám sincs ahoz hogy dolgozzak.Ez megérthetnék szüleim?
(Hétvégén is tanulok,este pedig neha kimegyek barátokkal mert ennyi kikapcsolódás azert kell)
Jaj, de megy a kifogásgyár... apropó: ugye nem gondoltad, hogy egyetemre mész? Mert ha már most így tanulsz, meg csak *szod az időt, akkor esélyed nem lesz ott bármire is.
Mellesleg hétvégén nem kell álló nap a könyvek felett görnyedni, egy mosogatás 15 perc, porszívózás-felmosás kb. egy óra, pedig nagy a lakás.
szerintem a napi 5 óra tanulás rengeteg. én is jó suliba jártam, a megye legjobb gimijébe. nagy volt az elvárás, tényleg sokat kellett tanulni. de azért napi 5 óra rengeteg,nekem ez elég hihetetlen.
a házimunkába amúgy tényleg illene segíteni. legalább magad után pakolj el. ha eszel valamit mosd el magad után a tányérjaidat stb.. + 1-1 felseprés,porszívózás, mosógép beindítás,teregetés belefér. ezek nem olyan megterhetlők ,mégis nagy segítség a szüleidnek.
ők is dolgoznak napi 8-12 órát,mégsem szalad a ház gondolom,hanem rendet tartanak,főznek stb...kicsit besegíthetsz.
amúgy is felesleges ennyit tanulni szerintem, az érettségi nem olyan nehéz,hogy ennyit kéne készülni
Ha most egy kozepiskolaba ennyi erodbe kerul a tanulas mi lesz veled kesobb felsooktatasban tuti nem fogod birni
Mamahotel egyszer majd kidob.
Oszinten neked az esti vagy levelezo foiskola lenne a legjobb munka mellett.
Az az igazi elet nem ez a burokban mamahotel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!