Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy 12. -es...

Szerintetek egy 12. -es diáknak is ki kéne vegye a részét a házimunkába ha naponta 5 órákat tanul?

Figyelt kérdés

Alig jövök haza a suliból, eszek, átöltözok, össze szedem kicsit a szobám és késő estig tanulok. Szüleim szerint a házimunkára is (mosogatás, mosás, porszívózás) szakithatnák időt,de egyszerűen a sok tanulástól időm sem és már nagyon energiám sincs ahoz hogy dolgozzak.Ez megérthetnék szüleim?

(Hétvégén is tanulok,este pedig neha kimegyek barátokkal mert ennyi kikapcsolódás azert kell)

2016. okt. 3. 17:18
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Teljes munkaidoben dolgozom, mellette tanulok (nem az anyanyelvemen, angolul van az osszes oram) es haztartast vezetek. 2 evvel vagyok idosebb, mint te. Meg kellene tanulnod a hatekony idobeosztast es hatekonyan tanulni, mert az egyetembe bele fogsz igy szakadni.
2016. okt. 3. 23:49
 32/37 anonim ***** válasza:
62%
5óra? Melyik iskolába jársz te? Otthon fél órát nem bírtam tanulni, tanulnibaz iskolában kell :). Reggel meg az órák előtt van idő. Íg is 4-5 re érettségiztem. Szóval nem kell ennyire teperni.
2016. okt. 4. 06:08
 33/37 anonim ***** válasza:
Bocs a helyesírási hibákért.
2016. okt. 4. 06:08
 34/37 anonim ***** válasza:
75%

Jaj, de megy a kifogásgyár... apropó: ugye nem gondoltad, hogy egyetemre mész? Mert ha már most így tanulsz, meg csak *szod az időt, akkor esélyed nem lesz ott bármire is.

Mellesleg hétvégén nem kell álló nap a könyvek felett görnyedni, egy mosogatás 15 perc, porszívózás-felmosás kb. egy óra, pedig nagy a lakás.

2016. okt. 4. 07:52
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

szerintem a napi 5 óra tanulás rengeteg. én is jó suliba jártam, a megye legjobb gimijébe. nagy volt az elvárás, tényleg sokat kellett tanulni. de azért napi 5 óra rengeteg,nekem ez elég hihetetlen.

a házimunkába amúgy tényleg illene segíteni. legalább magad után pakolj el. ha eszel valamit mosd el magad után a tányérjaidat stb.. + 1-1 felseprés,porszívózás, mosógép beindítás,teregetés belefér. ezek nem olyan megterhetlők ,mégis nagy segítség a szüleidnek.

ők is dolgoznak napi 8-12 órát,mégsem szalad a ház gondolom,hanem rendet tartanak,főznek stb...kicsit besegíthetsz.

amúgy is felesleges ennyit tanulni szerintem, az érettségi nem olyan nehéz,hogy ennyit kéne készülni

2016. okt. 4. 08:35
 36/37 anonim ***** válasza:
35%

Ha most egy kozepiskolaba ennyi erodbe kerul a tanulas mi lesz veled kesobb felsooktatasban tuti nem fogod birni

Mamahotel egyszer majd kidob.

Oszinten neked az esti vagy levelezo foiskola lenne a legjobb munka mellett.

Az az igazi elet nem ez a burokban mamahotel.

2016. okt. 4. 08:46
 37/37 anonim ***** válasza:
Ez tudom, hogy nagyon nehéz helyzet, de valamelyest házimunkát mindenkinek muszáj csinálni, akinek nincs bejárónője! Pl. valahogy megalkudhatnál velük, hogy hétvégén kitakarítod a fürdőszobát pl, vagy vmi nagyobb dolgot megcsinálsz, és azzal lerendezed. Megértik majd.
2016. nov. 14. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!