Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy 12. -es...

Szerintetek egy 12. -es diáknak is ki kéne vegye a részét a házimunkába ha naponta 5 órákat tanul?

Figyelt kérdés

Alig jövök haza a suliból, eszek, átöltözok, össze szedem kicsit a szobám és késő estig tanulok. Szüleim szerint a házimunkára is (mosogatás, mosás, porszívózás) szakithatnák időt,de egyszerűen a sok tanulástól időm sem és már nagyon energiám sincs ahoz hogy dolgozzak.Ez megérthetnék szüleim?

(Hétvégén is tanulok,este pedig neha kimegyek barátokkal mert ennyi kikapcsolódás azert kell)

2016. okt. 3. 17:18
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
És ez nem egyszer fordult elő, hanem mindig, bármit csináltam csak bele kötött, mostmár azért is inkább tanulok. És nem viszi túlzásba a munkát nyugodjatok meg, haza jön munkából, alszik, főz egy levest, berakja a mosást (amit én teregetek ki mindig) és elmegy barátnőjehez.
2016. okt. 3. 17:54
 22/37 anonim ***** válasza:
50%
A 11 éves unokám is "kiveszi" a részét a házimunkából! Elviszi a szelektív hulladékot, a mosogatógépből kiszedi a tiszta edényt, beteszi a mosogatnivalót, a saját szobáját ő takarítja stb. És kitűnő tanuló. A lustaságodat ne takard a sok-sok tanulással.
2016. okt. 3. 18:03
 23/37 anonim ***** válasza:
51%
Olyan korlátolt vagy kérdező. Nem azt a választ kaptad, amit szerettél volna és rögtön magyarázkodsz, meg a jön a hárítás és duzzogás. Remélem legalább azért a felszínét megkapargatta ez a sok ember, aki egybehangzóan nem ért veled egyet, a begubózott kis egocentrikus burkodnak.
2016. okt. 3. 18:05
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha hétközbe nem is, de hétvégén mindenképp illik részt venned a házimunkába..de mondjuk azt nem értem ha van időd kimenni a barátaidhoz,akkor 1 mosogatásra,porszivozásra miért nincs?
2016. okt. 3. 18:11
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Azért naponta fél óra mosogatásra és/vagy porszívózásra nem a világ! Persze sokat kell bent lenni a suliban, és utána is leckét írni, de kikapcsolódásképp simán mosogathatnál. Én pl. zenét szoktam közben hallgatni,táncolni és úgy fel lehet dobni a házimunkát is :)
2016. okt. 3. 18:58
 26/37 anonim ***** válasza:
Mit főztél?
2016. okt. 3. 19:49
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

12-es nagy lóként még szép, hogy ki kell venned a részed a házimunkából. Nem a Ritz hotelben laksz, hogy mindent a hátsód alá toljanak. Ha szórakozni van időd, akkor takarítani is.

Mellékesen gondolj bele, szüleid is dolgoznak + házimunkát végeznek.

2016. okt. 3. 19:58
 28/37 anonim ***** válasza:
Mit tehet/ akar-e tenni bármit?
2016. okt. 3. 20:03
 29/37 anonim ***** válasza:
51%

IGEN!!! Ha a 12 éves gyerekemet szép lassan már tanítgatom főzni,ő pakolja ki és be a mosogatógépet,tereget és leszedi a szárítót!! Főzni is azért tanítgatom,mert Ő AKARJA!!! Emellett kung Fu-izk és nagyon büszke vagyok a szép eredményeire.

És az ÁTLAGA _4,5_!! Nem kínzom bele,csak egyszer szólok,de szépen. És akkor még tud napi 1,5 órát kuttogni a gép előtt.

A sportot önszántából csinálja! Mi nem várjuk el a 4,5-es átlagot (nyílván a matekot meg az angolt megköveteljük),mi tisztáztuk vele,ha ez a 2 és még 2 jól megy a többi akár lehet 3-as is,de az alá ne menjen. Igen,van magán szvérája,mert nem akarunk mindenbe belekotorni. Van ideje a barátaival "lógni" 1,5 órát (Nyílván pénteken és hétvégén)!

Minden hétköznap pontban önszántából 20:30-kor elköszön,megy aludni.

2016. okt. 3. 20:48
 30/37 anonim ***** válasza:
Szia! Én valamennyire megértelek teged. Én is a végzős evemben vagyok, sokat kell nagyon tanulnom, nehezen is tanulok, de emeltezni is fogok. Viszont nekem az utazás vesz el a napombol rengeteg időt, messze van a sulim sajnos, igy késő delutan erek haza, es aztán muszaj tanulnom. Nekem sincs sok idom hétköznap, viszont meg kell talalni neked is azt a középutat, kompromisszumos megoldást, ami jó lehet a szüleidnek is. Én például mindig hetvegen takarítok, van barátom is, vele is találkozom, sőt! Még tanulni is szoktam. Meg lehet oldani, lehet hogy nehez, es nem aludhatsz emiatt delig-egyig, de nem is kell. Amugy a baratom is románul érettségizett, tenyleg nagyon nehez. Nem olvastam el minden valaszt, lehet mar mas is mondott ilyesmit Előttem, de azert gondold at a dolgokat :) sok sikert. Bocsi a regényért!
2016. okt. 3. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!