Szerintetek egy 12. -es diáknak is ki kéne vegye a részét a házimunkába ha naponta 5 órákat tanul?
Alig jövök haza a suliból, eszek, átöltözok, össze szedem kicsit a szobám és késő estig tanulok. Szüleim szerint a házimunkára is (mosogatás, mosás, porszívózás) szakithatnák időt,de egyszerűen a sok tanulástól időm sem és már nagyon energiám sincs ahoz hogy dolgozzak.Ez megérthetnék szüleim?
(Hétvégén is tanulok,este pedig neha kimegyek barátokkal mert ennyi kikapcsolódás azert kell)
Felesleges ennyit tanulni, kivéve ha emelt érettségizel nehezebb tárgyból(pl kémia). Egyébként az érettségi követelmény egy erős és egy gagyibb suliban is ugyanaz, mivel központi a téma. Ha eddig is tanultál rendesen, akkor nem kéne, hogy ekkora gondban legyél, hogy napi 5 órát kéne tanulni.
Mellesleg én főiskolára járok munka mellett és nekem kell vinnem a háztartást is. A szakon(ETK) volt példa arra is, hogy többen a stresszbe belebetegednek(volt olyan akit addig szekíroztak, hogy sokat fájt a hasa és kiderült, hogy crohnos lett). Mégis jut időm mindenre(kivéve saját magamra).
Hitler is megmondta, igaz más kontextusban a munka felszabadít.
Az érettséginél ezerszer nehezebb vizsgáid lesznek még, ha továbbtanulsz.
Ja és fősuli előtt okj-ztam, ami elvileg az egyik legnehezebb a szakok közül(más, hogy én nem éreztem olyan gáznak), akkor is takarítottam, és összességében az 4-es lett. Főiskolán meg 3,9-4-es átlagom van első évben.
Szóval bele kell férjen az idődbe az, hogy besegítesz a házimunkába.
Ugye azt tudod, hogy a könyv feletti merengés nem tanulás?
Kizárt, hogy napi 5 órát hatékonyan tanulnál.
Egyrészt a tanulásba menekülsz a lustaságod elől, másrészt rettentő rossz lehet a tanulási technikád (vagy a képességeid, vagy is-is :)
Én meg fizikából fogok szigorlatozni egyszer, amire durván 90 tételt kell megtanulni és elég súlyosan beleszámít a diploma jegybe.
Amiket írsz, az csak kifogás. Napi fél óra takarításba nem halsz bele.
Nézd,nem akarok az életedbe beleszólni,de a szobád tartsd rendben-alapvető.Ha látod,anyád túlterhelt,elmosogathatsz,v kiviheted a szemetet. Szociológia_ hogy működik egy család? Örömet szerzel ezzel,nem zsörtölődést kapsz. Talán nem is tudod,milyen fontos ez? Egy magadtól elvégzett munka dicsérettel jár,ugyanakkor a szülőd is fel van dobva,mert jót kspott tőled.
Nem folytatom....
18: És akkor mi lenne, ha a szüleid is úgy gondolnák, hogy a sok munka után már nincs kedvük otthon semmit sem csinálni.
Szerintem valami apróságot vállalj be. Elmosogatni kb. 10 perc. Ez jó tanulás közben szünetnek is. Sokkal jobban lehet úgy figyelni a tanulásra, ha közben tartasz pici szüneteket.
Remélem, legalább saját magad után elmosogatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!