Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy 12. -es...

Szerintetek egy 12. -es diáknak is ki kéne vegye a részét a házimunkába ha naponta 5 órákat tanul?

Figyelt kérdés

Alig jövök haza a suliból, eszek, átöltözok, össze szedem kicsit a szobám és késő estig tanulok. Szüleim szerint a házimunkára is (mosogatás, mosás, porszívózás) szakithatnák időt,de egyszerűen a sok tanulástól időm sem és már nagyon energiám sincs ahoz hogy dolgozzak.Ez megérthetnék szüleim?

(Hétvégén is tanulok,este pedig neha kimegyek barátokkal mert ennyi kikapcsolódás azert kell)

2016. okt. 3. 17:18
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
86%

Felesleges ennyit tanulni, kivéve ha emelt érettségizel nehezebb tárgyból(pl kémia). Egyébként az érettségi követelmény egy erős és egy gagyibb suliban is ugyanaz, mivel központi a téma. Ha eddig is tanultál rendesen, akkor nem kéne, hogy ekkora gondban legyél, hogy napi 5 órát kéne tanulni.

Mellesleg én főiskolára járok munka mellett és nekem kell vinnem a háztartást is. A szakon(ETK) volt példa arra is, hogy többen a stresszbe belebetegednek(volt olyan akit addig szekíroztak, hogy sokat fájt a hasa és kiderült, hogy crohnos lett). Mégis jut időm mindenre(kivéve saját magamra).

Hitler is megmondta, igaz más kontextusban a munka felszabadít.

Az érettséginél ezerszer nehezebb vizsgáid lesznek még, ha továbbtanulsz.

Ja és fősuli előtt okj-ztam, ami elvileg az egyik legnehezebb a szakok közül(más, hogy én nem éreztem olyan gáznak), akkor is takarítottam, és összességében az 4-es lett. Főiskolán meg 3,9-4-es átlagom van első évben.

Szóval bele kell férjen az idődbe az, hogy besegítesz a házimunkába.

2016. okt. 3. 17:36
 12/37 anonim ***** válasza:
71%
Szomorú hogy ezt nem tudod magadtól. Természetesen IGEN.
2016. okt. 3. 17:41
 13/37 anonim ***** válasza:
81%

Ugye azt tudod, hogy a könyv feletti merengés nem tanulás?

Kizárt, hogy napi 5 órát hatékonyan tanulnál.

Egyrészt a tanulásba menekülsz a lustaságod elől, másrészt rettentő rossz lehet a tanulási technikád (vagy a képességeid, vagy is-is :)

2016. okt. 3. 17:41
 14/37 A kérdező kommentje:
Milyen jo hogy ennyi buta ember van itt,nem az volt a kérdés hogy szerintetek tényleg napi 5 órát tanulok,nem erre kellett volna válaszolni.Igen! Mert romániai vagyok!! És románból is érettségizek,a harmadik tételben 25 különböző esszét kaphatok,amik 3 oldalasak és nagyon jól meg kell tanuljam, sőt van amit még be is kell magoljak (részletek a szövegből meg stb.) Plusz matekból a sok képlet, kémiából a sok reakció.És nem tartok nagy szüneteket,épp mig iszok egy pohár vizet vagy kimegyek mosdóba.
2016. okt. 3. 17:44
 15/37 anonim ***** válasza:
70%

Én meg fizikából fogok szigorlatozni egyszer, amire durván 90 tételt kell megtanulni és elég súlyosan beleszámít a diploma jegybe.

Amiket írsz, az csak kifogás. Napi fél óra takarításba nem halsz bele.

2016. okt. 3. 17:48
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Nézd,nem akarok az életedbe beleszólni,de a szobád tartsd rendben-alapvető.Ha látod,anyád túlterhelt,elmosogathatsz,v kiviheted a szemetet. Szociológia_ hogy működik egy család? Örömet szerzel ezzel,nem zsörtölődést kapsz. Talán nem is tudod,milyen fontos ez? Egy magadtól elvégzett munka dicsérettel jár,ugyanakkor a szülőd is fel van dobva,mert jót kspott tőled.

Nem folytatom....

2016. okt. 3. 17:50
 17/37 A kérdező kommentje:
Oke,de azért egy idegen nyelvből érettségizni anyanyelvi szinten nem épp olyan könnyű! Miért olyan hihetetlen az hogy a sok tanulás utan nincs már kedvem takarítani?
2016. okt. 3. 17:51
 18/37 A kérdező kommentje:
Igen, talán igazatok van, de nekem is mivel nem ismeritek anyámat. Múltkor nem tanultam, elmosogattam, főztem, kimosták a ruhákat és csak annyit kaptam hogy "na a szemetet már nehéz lett volna kivinni". Igazatok van, de ha megbecsülné a munkám talán jobb kedvel csinálnám
2016. okt. 3. 17:53
 19/37 anonim ***** válasza:
81%

18: És akkor mi lenne, ha a szüleid is úgy gondolnák, hogy a sok munka után már nincs kedvük otthon semmit sem csinálni.

Szerintem valami apróságot vállalj be. Elmosogatni kb. 10 perc. Ez jó tanulás közben szünetnek is. Sokkal jobban lehet úgy figyelni a tanulásra, ha közben tartasz pici szüneteket.

Remélem, legalább saját magad után elmosogatsz.

2016. okt. 3. 17:53
 20/37 anonim ***** válasza:
37%
Oké, de akkor eljárkálni se legyen kedved. Ha egyik nem, akkor a másik se. Önző és elkényeztetett kisgyerek vagy még... anyukád helyében leszűkíteném a kényelmi szolgáltatásokat amiket neked nyújt. Ha te nem vagy képes ennyit megtenni érte, ő miért fáradjon hogy neked jó legyen?
2016. okt. 3. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!