Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan ábrándultam ki a...

Jogosan ábrándultam ki a lányomból?

Figyelt kérdés

Van egy 19 éves lányom, 1 éve lett egy barátja aki nem a kedvencünk egyáltalán. Csúnyán beszél a lányunkal, volt hogy velünk is, erőszakoskodik vele, ha nem azt csinálja amit ő akar megsèrtődik, teljesen kisalyátította. Beleszi a hülyeségbe, itatja stb.

Volt hogy nekiment.

Viszont ő még védi, és velünk flegmázik.

2016. okt. 1. 10:42
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
71%

Igazából nem meglepő, ha egy ilyen családból egy ilyen kapcsolatba keveredett.

Azt keresi amit megszokott.

2016. okt. 1. 11:13
 12/33 anonim ***** válasza:
93%

Majd rájön a lányotok is. Csak ne piszkáljátok, mert akkor már csak azért is ellent fog nektek mondani. Én arról próbálnám meggyőzni, hogy mellette állunk, számíthat ránk, akárhogy is dönt.

Ha a fiú veletek él, őt kiraknánk, nem lakhatna ott. Ha nekimegy a lánynak, akkor meg apukával lenne kellemetlen találkozása.

2016. okt. 1. 11:15
 13/33 A kérdező kommentje:
A fiú előző 25 éves barátnője elmesélt a lányunknak mindent (eltiltotta a szüleitől, verte) de őt ez se érdekli, szóval már nem érdekel, csinál amit akar, ne hogy már én legyek a hibás, 19 évesen lehetne esze. Mindenbe segítettük, elég jó iskolában tett le érretségit szóval nem buta hogy rájőjjön milyen ember ez.
2016. okt. 1. 11:21
 14/33 anonim ***** válasza:
92%
Kedves kérdező! Én úgy látom, a lányod abba a hibába esett mint sok fiatal: Már csak azért is a pasas mellett marad, mert tiltjátok. Úgy éli meg hogy a döntései megkérdőjelezésével az önállóságát kérdőjelezitek meg (hozzátenném ez esetben jogosan). Nagyon nem mindegy hogyan tálaljátok neki a dolgokat. A helyedben leültetném egyszer a lányotokat beszélgetni, de csak a pasi nélkül! Elmondhatnátok neki neki hogy igen felnőtt, joga van dolgokhoz, de ettől még a lányotok, és aggódtok érte, itt elmondhatnátok pontosan mik miatt aggódtok. Mondjátok meg hogy nem visszatartani akarjátok, csak aggódtok érte, és ha baj lenne (én itt hozzátenném hogy remélem nem lesz igazam) akkor számíthat rátok. Ennyi nagyjából. Sajnos majdnem húsz éves fejjel akkor is hagyni kell a maga feje után menni, ha ostobaságot csinál, mert minél inkább óvnátok, annál inkább ellenkezni fog...
2016. okt. 1. 11:23
 15/33 anonim ***** válasza:
84%

Amúgy azt ugye érted, hogy az okosság meg a bölcsesség nem ugyanaz? Senkit se érdekel, hogy hol meg hogyan érettségizett, mert a tanulmányi, a lexikális tudása abszolút jelentéktelen a helyzetben. Nem a bizonyítványod tükrözi, hogy mennyire vagy talpraesett és BÖLCS. Amint látod, a lányod esetében is így van.

Egyébként meg, te már végképp lemondtál róla, főleg az utolsó válaszodból látszik. Akkor mit vársz tőlünk, mégis mit és miért tanácsoljunk?

2016. okt. 1. 11:25
 16/33 anonim ***** válasza:
96%

"19 évesen lehetne esze. Mindenbe segítettük, elég jó iskolában tett le érretségit szóval nem buta hogy rájőjjön milyen ember ez."

Esze van, csak momentán nem működik az agya. Nem lát a rózsaszín ködtől. És ez még nagyon sokáig így maradhat. Hosszú évekig akár...

2016. okt. 1. 11:39
 17/33 anonim ***** válasza:
82%

Nem leszek népszerű azzal, amit most írok. Bántalmazott gyerekből lesz a bántalmazott felnőtt. A lányod azért választott egy bántalmazó társat, mert valószínű, hogy ezt tapasztalta gyerekkorában, őt úgy szeretik, hogy bántják.

Engem elgondolkoztatott, hogy amikor a gyereked bajban van, valaki bántja, akkor az a te reakciód, hogy kiábrándultál belőle, örülnél, ha elmenne, nem érdekel, hogy mit csinál, csak ne te legyél a hibás... Bántalmazzák nyugodtan (mint ahogy valószínűleg te is bántalmaztad), nem kell, hogy szeressék (mert te se szeretted soha), szemére veted, hogy nincs önálló személyisége, saját akarata (mert valószínű, hogy nem tudott a te nevelésed alatt kialakulni), és most menjen el, hogy ne lásd, milyen csődtömeget neveltél.

2016. okt. 1. 12:01
 18/33 anonim ***** válasza:
22%
19 éves. Megkapott mindent amit kellet, ideje kirepülnie ha neki úgy jó. Majd kapcsol hogy hülyeséget csinált. az én házamban így biztos nem viselkedhetne.
2016. okt. 1. 12:01
 19/33 anonim ***** válasza:
18%
17, te meg miről beszélsz? Hol olvastad, hogy nem szeretik és bántják otthon? Áruld már el nekem.
2016. okt. 1. 12:02
 20/33 anonim ***** válasza:
73%
17 vagyok. Nem olvastam sehol, de elképzeltem, hogy vajon mennyire szeretheti az a szülő a gyerekét, aki azt látva, hogy valaki bántja, nem megvédeni akarja, hanem szabadulni tőle. Visszakérdezek. Te hol olvastad azt, hogy szereti a gyerekét, aggódik érte, segíteni akar neki?
2016. okt. 1. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!