Hogy térítsem észhez anyát? Miért ment vissza apához, ha folyamatosan verte?
Abban nőttem fel, hogy apa és anya folyamatosan veszekedtek, apa verte anyát. Volt olyan, hogy a rendőrök jöttek ki hozzánk, mert a szomszédok hallották őket az utcáról. Olyanra is emlékszem, mikor a vihar közepén apa az udvaron verte meg anyát, a sárban.
Aztán mielőtt elkezdtem volna a második osztályt, anyával elköltöztünk. Apa nemigen volt jelen az életemben, de nem is igényeltem. Szinte csak akkor beszélünk, ha kell valami, ami általában pénz. De legalább azt szó nélkül ad, vagy ünnepekkor elég leírnom, miket szeretnék és általában gond nélkül megkapom a dolgokat. Engem sosem próbált megütni, de egyszerűen undorodom tőle és a viselkedésétől, ahogyan a nőkkel szokott bánni. És tudom, hogy tőle ez a korlátlan pénz azért van, mert valahol mélyen csak bűntudata van...
Anya évekig nem is beszélt vele, újra is házasodott, annak a házasságnak nemrég lett vége. A nevelőapám normális volt, nagyon szeretem, mert ő tényleg úgy viselkedett, mintha az apám lett volna, bármennyire is hisztis, vagy elviselhetetlen voltam vele az elején. Csak aztán anya most nyáron kitalálta, hogy válni akar... És újra találkozgat az apámmal. Rákérdeztem, hogy ugye nem emiatt akart válni, de csak habogott, hogy ez nem ilyen egyszerű. Nem is értem, hogyan találkoztak újra.
Csak az a legviccesebb, hogy anya folyamatosan arról magyaráz, hogy szóba ne álljak a volt barátommal, ennél sokkal többet érdemlek, becsüljem már magam kicsit. Erre ő visszamegy ahhoz, aki éveken át bántalmazta, megalázta és elvárná tőlem, hogy ehhez vágjak jópofát és támogassam, meg álljak mellé.
Attól félek, hogyha jövőre elköltözöm és esetleg újra összeköltözne vele, akkor tényleg elszabadulna a pokol... És akkor már tényleg nem motiválná úgymond semmi, hogy lépjen ki abból a helyzetből.
Aham. Szoval embernek se nezed apadat, nem akarod latni se, de a penzet azert elfogadod.
Tudod mit tegy?
Novessz gerincet. Vagy mondd meg neki, hogy nem kell tole semmi es dugja a penzet ahova akarja, vagy vedd eszre, hogy mit csinalsz.
"Anya...újra is házasodott, annak a házasságnak nemrég lett vége. A nevelőapám normális volt"
Mégsem kellett anyádnak!
Anyád már kétszer is elvált. Lehet, hogy nem is mindig a férfiakban van a hiba??
"És tudom, hogy ez a korlátlan pénz azért van..."
Vagyis anyád rájött, hogy mégis inkább a Hufffnágel Pisti az igazi...
...még ha veri is...
...de legalább tele van pénzzel.
Igaz?
En ugyan ebben a helyzetben voltam mint te. Nemtudom te hany eves vagy, de en mar a huszas eveim kozepe-vege fele jartam amikor anyuek ujra osszejottek.
Az en apum ivot es ugyszinten verte anyumat. 6 eves voltam amikor elkoltoztunk, en is emlekszem mindenre, tudom mirol beszelsz. Annyibol nekem mas volt hogy en 10 evig nem lattam apamat, utana is csak 2evente talan. Penzt mi nem kaptunk tole, de apu nem is volt olyan helyzetben hogy adhasson, bar amennyire gyuloltem, el sem dogadtam volna. De most nem ezen van a lenyeg.
Amikor anyu nagy nehezen kinyogte, hogy megint egyutt vannak, igencsak meglepodtem. Bar anyu leszogezte, hogy nem kell aggodni, esze agaban sincs vele megint osszekoltozni. Anyudtol en ezt megkerdeznem, hogy csak osszejarogatnak, vagy oda is akarja vinni hozzatok. Mert nem mindegy
Lenyeg a lenyeg, megkerdeztem anyutol, hogy megis mi viszi ra, hogy azok utan meg egyszer osszejojjenek. Anyumat sose lattam meg ennyire oszintenek; csak annyit mondott, hogy azert, mert tini kora ota apumat szereti. Tudja milyen, erezte is... de ez van, nem tud vele mit csinalni. Es ha belegondolsz, ha szeretsz valakit, tenyleg nem tudsz vele mit csinalni. En szemely szerint sose mennek vissza olyanhoz aki vert (bar soha ne mond hogy soha amig nem vagy abban a helyzetben), de nem iteltem el ezert anyut. Szerintem elitelte o emiatt sajat magat. Viszont nem sokaig voltak egyutt ujra, talan 2 evet, mert apu idokozben meghalt. De biztos megbanta volna anyum ha nem bekulnek ki a vege fele. Nemtudok rola hogy apu egyszer is kezet emelt volna anyura miutan masodszor osszejottek. Inkabb csak veszekedtek mint a tinik:)
Persze minden ember mas, probalj meg anyuddal leulni beszelgetni. Ne iteld el, csak probald meg megerteni miert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!