Hogy térítsem észhez anyát? Miért ment vissza apához, ha folyamatosan verte?
Abban nőttem fel, hogy apa és anya folyamatosan veszekedtek, apa verte anyát. Volt olyan, hogy a rendőrök jöttek ki hozzánk, mert a szomszédok hallották őket az utcáról. Olyanra is emlékszem, mikor a vihar közepén apa az udvaron verte meg anyát, a sárban.
Aztán mielőtt elkezdtem volna a második osztályt, anyával elköltöztünk. Apa nemigen volt jelen az életemben, de nem is igényeltem. Szinte csak akkor beszélünk, ha kell valami, ami általában pénz. De legalább azt szó nélkül ad, vagy ünnepekkor elég leírnom, miket szeretnék és általában gond nélkül megkapom a dolgokat. Engem sosem próbált megütni, de egyszerűen undorodom tőle és a viselkedésétől, ahogyan a nőkkel szokott bánni. És tudom, hogy tőle ez a korlátlan pénz azért van, mert valahol mélyen csak bűntudata van...
Anya évekig nem is beszélt vele, újra is házasodott, annak a házasságnak nemrég lett vége. A nevelőapám normális volt, nagyon szeretem, mert ő tényleg úgy viselkedett, mintha az apám lett volna, bármennyire is hisztis, vagy elviselhetetlen voltam vele az elején. Csak aztán anya most nyáron kitalálta, hogy válni akar... És újra találkozgat az apámmal. Rákérdeztem, hogy ugye nem emiatt akart válni, de csak habogott, hogy ez nem ilyen egyszerű. Nem is értem, hogyan találkoztak újra.
Csak az a legviccesebb, hogy anya folyamatosan arról magyaráz, hogy szóba ne álljak a volt barátommal, ennél sokkal többet érdemlek, becsüljem már magam kicsit. Erre ő visszamegy ahhoz, aki éveken át bántalmazta, megalázta és elvárná tőlem, hogy ehhez vágjak jópofát és támogassam, meg álljak mellé.
Attól félek, hogyha jövőre elköltözöm és esetleg újra összeköltözne vele, akkor tényleg elszabadulna a pokol... És akkor már tényleg nem motiválná úgymond semmi, hogy lépjen ki abból a helyzetből.
Én megkockáztatom, hogy van valami, amit nem tudsz. Mondjuk apukád ivott suttyomban és csak olyankor vert anyukádat. Vagy drogozott. Vagy valakije meghalt és idegbeteg lett tőle és labilis. Gondolom volt valami elvonón, vagy pszichiátrián, amire tud hivatkozni, hogy már elmúlt a gond, és normális lett, erre fel akarja visszakapni anyukádat. Anyukád meg ezért hisz neki.
Amúgy hiába jófej a nevelőapukád, ha anyukád nem szereti. Szerintem csak miattad szerzett valakit. Vannak, akik két három esetből tanulnak csak. Ha apukád nem változott, majd megint szétmennek. Lehet, hogy anyukád kapni fog pár pofont, de hátha ez kell ahhoz, hogy végleg kiábránduljon belőle. Szerencsére van annyi bátorsága, hogy lelépjen, ha durva a helyzet.
Szerintem is a saját szerelmi életeddel foglalkozz inkább, anyukád felnőtt, ha ciki van majd kidobja újra apukádat.
A nevelőapukád miatt pedig ne aggódj. Ha minden rendben lett volna anyukád és közte, szóba sem került volna az ex.
"A nevelőapám normális volt"
Na ez itt a kulcsmondat.
A legtöbb nőnek egyszerűen nem kellenek a normális férfiak.
Nekik az a "normális", aki agyba-főbe veri őket.
Röviden: nekik az a pasas a normális, aki nem normális!
Jaj utolsó, mintha nektek nem a csalfa k kéne :D Enkmagyk.
Kérdező, én nem foglalkoznék vele. Menjen. De aztán egy kumma szót ne panaszkodjon nekem!
Szerintem az törtent, hogy apukadat irritalta az anyukad boldog hazassaga es most addig manipulalta anyukadat ( feltehetöleg sok penzzel is) ameddig az beadta a valokeresetet.
Sikerult apukadnak, csak felö, hogy ennel többet mar nem akar, lehet csak evalasztani akarta.
Remeljuk, h anyukad nem kerul megint fuggesi helyzetbe töle (anyagi) mert akkor a pokol elölröl kezdödik.
Apukad manipulativ , es szerintem csak ennyi volt a celja.
Utana jön a megalaztatas, bantalamzas.
Bar ne lenne igazam.
"A szado-mazo kapcsolatok nem olyan ritkák."
A szado-mazo és a valódi bántalmazás két teljesen különböző dolog!
Kedves kérdező!
Két dolgot tehetsz:
1. Amit már írtak néhányan, hogy emlékezteted Édesanyádat a történtekre. De csak egyszer, különben sajnos megtörténhet, hogy Veled fog összeveszni Édesanyád! Ez nagyon fontos!!!
2. Imádkozhatsz Édesanyádért.
Persze ezzel együtt sok minden megtörténhet, ez Édesanyádon múlik. Eljöhet sajnos az a pont (ha valóban összejönnek újra a vér szerinti apáddal), hogy saját magad és esetleges későbbi jövőd/későbbi házasságod/ leendő gyerekeid védelmében el kell távolodnod tőlük.
Még akkor is, ha nehéz lesz Édesanyádat magára hagynod a bajban. Lehet, hogy érte akkor már nem tehetsz semmit.
"Apa nemigen volt jelen az életemben, de nem is igényeltem. Szinte csak akkor beszélünk, ha kell valami, ami általában pénz."
Vagyis anyád is, meg te is csupán a fejőstehenet látjátok szerencsétlen jó apádban.
Egyformák vagytok ebb3en a tekintetben, mert csak a pénze kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!